Hyvä arki

Ihaile elämäntilannettasi ja saavuta se, minkä haluat


Ihaile elämäntilannettasi, jossa olet ja jonka olet onnistunut luomaan. Oli se sitten lähellä tai kaukana siitä, millainen elämäntilanteesi haluat olevan. Oli se seesteinen tai kaoottinen. Oli se mitä tahansa. Koska mikään uusi tai erilainen ei saavu luoksesi, jos keskityt puutteeseen ja siihen, mitä sinulla ei ole. Ihaile siis sitä elämäntilannetta, missä olet juuri nyt ja saavuta se, minkä haluat.

Vastaisku ankeudelle

On mahtavaa, kun on tyytyväinen siihen, mitä oma elämä parhaillaan tarjoaa, iloineen ja suruineen. Jos arki kuitenkin tökkii rankasti eivätkä elämän olosuhteet tyydytä, silloin pitää päättää luoda jotain muuta. Onneksi omaa nykyhetken tilannetta voi käyttää laukaisualustana kohti omia unelmia.

Kannattaa myös miettiä onnistumisia ja hyvin sujuneita asioita, joita elämässä on kokenut. Omat suurimmat tähän astiset saavutuksetkin voi listata. Se saattaa ensin tuntua haastavalta, mutta kun irrottautuu hetkeksi turhasta vaatimattomuudesta ja rypee hetken itsekehussa, niin kyllähän niitä alkaa löytyä! Ja sitten tulee se fiilis, että vau, onnistuin tässäkin, ja tässä! Ja vitsi, tämäkin tavoite toteutui. Vähänkö oon hyvä!

Mitä jos saisit kaiken, minkä haluat?

Vaikka elämäntilanteet ovat erilaisia, uskon itse vahvasti siihen, että ainakin lähes kaiken saa, minkä haluaa, jos on valmis tekemään töitä sen eteen. Itselläni on myös takana elämänjaksoja, jolloin monet nykyiset asiat ja jopa tunteet tuntuivat olevan mahdottoman kaukana, lähes saavuttamattomissa. Päällisin puolin en kuitenkaan lannistunut edes heikkoina aikoina. Toki välillä tuntui siltä, että mitä järkeä on hokea Kaikki järjestyy -mantraa, kun mikään ei tuntunut muuttuvan.

Mutta nyt kun katson vaikka kahdeksan vuotta taaksepäin, niin moni asia on toisin, ajatteli sitten materiaa tai aineettomia juttuja.

Vastaisku ankeudelle

Lähes mikään ei ole mahdotonta

Uskon siihen, että lähes kaikki on mahdollista. Mutta jos pääolettamus on se, että mikään ei onnistu, mikään ei onnistu. Saamme sen, mihin me uskomme pystyvämme. Teemme sen, mihin uskomme pystyvämme.

Muistan, kun kerran kävin ystäväni kanssa keskustelua tästä ”kaiken saamisesta”. Hän totesi, ettei edes ymmärrä, miksi se kaikki pitäisi saada, mitä haluaa. Mutta itse ajattelenkin enemmän niin, että kaikkea ei kannatakaan haluta, vaan kannattaa miettiä tarkkaan, mitä tahtoo, ja sitten tehdä töitä niiden asioiden eteen.

Mielestäni ei kannata ajatella, että olisi jotain, jota ei voisi saavuttaa. Tietenkin jos toivoo jotain ihan överiä, kuten olevansa Ruotsin kruununprinsessa tai saavansa huomenna miljoona euroa, onhan se selvää, ettei sellainen toteudu. Mutta tällä viikolla itse olen ollut todistamassa ihmettä, jota en ollut edes pystynyt kuvittelemaan. Mutta niinpä vain asia, joka olisi voinut olla mahdoton, tapahtui, mutta kerron siitä lisää myöhemmin.

Nauti myös unelmoinnista

Unelmoinnilla voi mielestäni tehdä täsmäiskuja onnellisuuteen. Tyytyväinen kannattaa kuitenkin olla myös lähtötilanteeseen. Kannattaa olla onnellinen siitä mitä itse on ja mitä itsellä on. Mutta jos tahtoo jotain muutakin, on sekin ihan ok. Ihailen jokaista, joka on omalla työllään tehnyt tavoitteistaan totta. Mukana on saattanut olla toki ripaus onneakin ja apua ihan varmasti, sillä yhteistyössä on voimaa.

Unelmia ja haaveita täytyy ja saa olla ja tahdonvoimaa toteuttaa niitä. Ja myös haaveilusta, unelmoinnista ja unelmien toteuttamisesta tulee nauttia, ei pelkästään niiden toteutumisesta.

Vaikka olenkin tyytyväinen elämääni ihan näinkin, en aio lakata haaveilemasta ikinä. Mutta samalla muistan ihailla tätä elämäntilannetta, jonka olen onnistunut luomaan ja olen kiitollinen siitä.

Ihanaa lauantai-iltaa!

Lue myös:

Miksi toisen onnellisuus ärsyttää

10 unelmaani, jotka toteutuivat

Vastaisku ankeudelle

1 thought on “Ihaile elämäntilannettasi ja saavuta se, minkä haluat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *