Hyvä elämä

Joulukalenteri aukeaa: kirja-arvonta

Tänä jouluna osallistun Blogiringin bloggaajien yhteiseen joulukalenteriin ja arvon yhden Sisäinen timantti – 365 ajatusta parempaan arkeen -kirjani. Eilen Blogiringin joulukalenteriluukun avasivat Ku ite tekee ja Herkkuhovi. Huomenna on sitten Kakkumonsterin vuoro.

Itse en ole mitenkään erityisesti enää näin keski-iän lähestyessä lahjojen perään, mutta toki paketteja on aina hauska availla, jos sellaisia sattuu saamaan. Kaikista iloisinta on kuitenkin antaa lahjoja toisille ja nähdä heidän ilmeensä erityisesti silloin, kun lahja on ollut osuva.

Vanhempana olen tosin hieman tylsä lahjan antaja. Isommille tyttärille annan usein rahaa, jolloin he voivat ostaa esimerkiksi tarvitsemiaan vaatteita. Nuorimmaiseni saa lahjaksi sukkahousuja ja muuta kätevää, kuten tänä vuonna uudet kurahousut. Siskoni lapsi on saanut minulta lukuisat kerrat yöpaitoja ja sukkia! Muistan, kun itse sain isomummiltani jouluisin villasukat, joiden sisältä paljastui pieni suklaalevy. Lapsena en osannut pehmeitä paketteja arvostaa. Nykyään arvostaisin sitä, että olisi edes noita iäkkäitä sukulaismummoja ja pappoja olemassa, mutta valitettavasti he ovat siirtyneet jo matkallaan eteenpäin.

Olen tosi tyytyväinen, jos saan jotain käyttötavaraa tai elämyksiä mutta yhtä tyytyväinen, jos en saa lahjoja ollenkaan. Pidän askeettisesta sisustustyylistä ja muutettuani useita kertoja, on tavaraa mennyt kiitettävästi jakoon, kierrätykseen ja jotain roskiinkin. Jos vielä 10 vuotta sitten keräsin kaikenlaista Arabian kahvikupeista vanhoihin peltilaatikoihin ja kukkamekkoihin, materia ei ole pitkään aikaan täyttänyt mitään kaipuuta elämässäni. Ei edes vanha materia, ja olen tyytyväinen, kun tavaraa on vähemmän.

Aika ajoin minua myös huolestuttaa se, miten hukutamme itsemme ja maapallomme kaikkeen roinaan, turhaan muovisälään ja halpiskauppojen rytkyihin. En missään nimessä syytä tästä ketään, sillä itsekin syyllistyn samaan, mutta silti uskon, että vähemmän on enemmän on trendi, joka tulee kasvamaan entistä vahvemmaksi.

Yksi, mitä suosin lahjoissa kireähkön kukkaroni antaessa periksi, ovat erilaiset palvelut. Mikä sen ihanampaa on kuin antaa toiselle jokin ihana rentoutushoito, liikuntatuokio tai vaikka väsyneelle vanhemmalle viikkosiivous. Noita kahta linkitettyä voin suositella, kumpaakin olen kokeillut ja jatkossakin käytän.

Lahjakortteja voi myös askarrella omalle perheelle, ystävälle tai sukulaiselle lahjaksi. Sitä voi antaa aikaa ja läsnäoloa, mikä monelle voi olla paljon merkityksellisempää kuin mikään maallinen mammona tai materia, jota useimmilla lienee jo kaapit pullollaan. Toki voi antaa myös oman aikansa lisäksi elämyksiä.

Kaverin voi viedä leffaan. Vanhemman voi viedä teatteriin. Siskolle voi antaa omaa aikaa ja ottaa hänen lapsensa yökylään. Voi järjestää puolison vaatekaapin tai siivota perheen kellarin. Voi ulkoiluttaa tädin koiraa. Voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi kelle tahansa. Voi käydä naapurin mummelin apuna kaupassa tai pyykkituvassa. Tarhan henkilökunnalle voi leipoa suklaaruutuja. Voi luoda naapurinkin lumet tai harjata omalla lumiharjalla tuntemattoman auton ikkunat puhtaaksi. Bussin penkille voi jättää kivan kortin ja toivottaa joulua tuntemattomalle. Yksi suosikkini oli muuten viime jouluna vai oliko se jo pari vuotta sitten, kun Espoossa liikkui tonttu, joka oli antanut tuntemattomille vastaantulijoille pieniä rahakuoria. Niin mahtava tempaus!

Oikeasti aina se lahjan sisältö ei ole tärkein, vaan ajatus.

Sisäinen timantti – 365 ajatusta parempaan arkeen –kirjan arvontaan osallistut vastaamalla tähän viestiin 10.12. klo 24 mennessä paljastamalla paras lahjavinkkisi tänä jouluna. Kirjan voittajan ilmoitan blogissa ja otan häneen yhteyttä myös henkilökohtaisesti. Kirjan nakkaan postiin viimeistään alkuviikosta.

Kepeää torstaita!

Kirja ehtii vielä jouluksi kotiin!
Kirja ehtii vielä jouluksi kotiin!

44 thoughts on “Joulukalenteri aukeaa: kirja-arvonta

 1. Paras vinkki on syötävät lahjat, koska ne maistuu kaikille ja ei jää turhaa tavaraa nurkkiin pyörimään :)

 2. Yhdessäolo perheen kesken, ensimmäistä kertaa ollaan miehen kanssa molemmat lomalla ja saadaan olla koko perhe yhdessä jopa välipäivätkin.
  Läheiselle ystävälle ostin sisäinen voima kirja, yhdessä ollaan stressattu työpaikalla viime kuukaudet ja itse ainakin löysin kirjasta lisätsemppiä jaksamiseen.

 3. Itsetehty luomusuklaakakku tai muu luomusuklaaherkku tai lahjakortti eko(kasvo)hoitolaan olisi ihana antaa- ja myös saada. Parasta on kuitenkin se tunnelma minkä tämä vuodenaika ja joulu luo ja kiireettömyys (jota olen pitkällä sairaslomalla opetellut tänä vuonna.) Joulu tulee rauhassa fiilistellen.

 4. Annan herkuttelulahjoja, kuten luomuhunajaa, oliviiöljyä jne lahjaksi. Menee taatusti käyttöön!

 5. Lomakalenteri tytölle – jokaiselle yhteiselle lomapäivällemme jotain kivaa yhteistä tekemistä, leivontaa, askartelua, uintia jne.

 6. Systerille ajattelin ”lahjoittaa itseni” lapsenlikaksi joku vk-loppu, että pääsevät miehensä kanssa viettämään kahdestaan minilomaa <3

 7. Ajattelin antaa tärkeälle ystävälleni Sisäinen Timantti-kirjan… Jos saan sen käsiini. Sen annankin. Mutta sitten ajattelin että tärkein lahjamme on kuitenkin antaa lapsenlapsen perheelle kiireetön, vapaa, valmiiksi järjestetty joulu meidän perheen kanssa. Tyttäremme on työssä ja tekee paljon raskasta vuorotyötä. Näinollen jos hän saa jouluna vapaata, tarjoamme heille ruuan ja joulunvieton meillä koko porukalla, niin, että he saavat levätä! Lisäksi tärkein ja halutuin lelulahja kaikille kolmelle kotona olevalle lapselle ja yhdelle lapsenlapselle pukinkonttiin!

 8. Kyllähän paras lahjavinkki on aina sellainen, jonka tietää ilahduttavan toista ja tuovan iloa, oli lahja sitten mikä hyvänsä!

 9. Lapsille paras joululahja taitaa olla jokin Star wars -aiheinen juttu. Itselleni aion ostaa jonkin hyvän kirjan ja ottaa myös aikaa sen lukemiseen – ja se on ihan parasta :) (Ja tietty vähän suklaata ja viiniä siihen oheeh, tsih!)

 10. Sisäinen timantti -kirja. Annoin sellaisen eilen poikani tyttöystävälle nimipäivälahjaksi ja ihmettelin miksi poikani ilme oli jokseenkin häkeltynyt. Kävi ilmi, että olen itse saamassa saman kirjan joululahjaksi, JEEEEEE!!!! Tilasin niitä monta lahjaksi, enkä sitten raskinut enään ostaa itselle, niin nyt tulen kuitenkin saamaan sellaisen <3

 11. Paras lahja tänä vuonna, kun vuoteen ja elämään on tullut muutoksia on se, että joululomalla loikoilemme perhe yhdessä kirjoja lukien, lähekkäin ja välillä höpötellen <3

 12. Yhteinen aika, kun on mahdollista olla ihan vain rauhassa ilman kiirettä! Konkreettisista lahjoista tosi kiva juttu tänä vuonna on lapsista tehty valokuvakirja heidän enolleen – eno on meille tärkeä ja ovat läheisiä lasten kanssa :)

 13. Mun paras lahjavinkkini on ehdottomasti LÄSNÄOLO. Nykymaailmassa ihmiset ovat aivan liian keskittyneitä tulevaisuuden suunnitteluun ja älypuhelinten maailmaan, että se oikea ja aito läsnäolo tuntuu jäävän helposti kokonaan unohduksiin!

 14. Isälle (ensi vuonna 80 v.) ruoka-annoksia pakkaseen. Kastikkeita, niin säilyy omatoimisuutta, kun perunat pitää kuitenkin keittää.

 15. Paras joululahjaideani tänä jouluna on itsetehty ”kaverikirja” parhaalle ystävälleni, joka täyttää pyöreitä vuosia joulun aikaan. Kirjassa on kysymyksiä sekä vastaajista itsestään että lahjan saajasta. Kierrätin kirjaa ystäväpiirissämme ja ihan hykerryttää ajatus siitä kun ystäväni pääsee lukemaan kaverikirjaansa 😊

 16. Ajattelin ostaa sarjaliput leffaan. Ystäville laadukkaita kynttilöitä, hyvää viiniä, juustoja ja hilloja, käsintehtyä suklaata… Jotain, mistä voi nauttia ilman että jää turhaa roinaa nurkkiin pyörimään. Mieluiten hankkisin lahjat pientuottajilta ja paikallisilta yrittäjiltä.

 17. Lokakuussa teippasin huoneeni seinälle kymmeniä paperilappuja, joihin kirjoitin tuttavieni, ystävieni ja perheenjäsenieni nimiä. Aloin päivittäin, tai silloin kun siltä tuntui, kirjoittamaan hyviä asioita tutuistani. Asioita, joita heissä arvostan tai joista olen kiitollinen. Ne ovat pieniä, arkisia ja isojakin juttuja, hyveitä, luonteenpiirteitä. Ennen kuin joulu tulee, aion lukea hyvät asiat tutuistani heille ääneen. Paras joululahja mitä itsekin toivoisin, ja siksi myös kirjoitan itsestäni myös hyviä asioita, joita arvostan. Kiitos <3

 18. Tähden mallinen jäälyhty on ilahduttanut monena jouluna naapureita. Kuopuksen kanssa pakattu pulkan kyytiin ja lähdetty kierrokselle. Nyt näyttää tilanne huonolta, joten olen tehnyt styroksikartiosta ja suklaista näyttäviä kuusia.

 19. Ostan lahjoja ihan fiiliksen mukaan, jos/kun näen jotain lahjan saajalle sopivaa. En osaa ostaa pakon edessä. Kirjat, lämpimät lahjat ja joulun herkut löytyvät usein paketeista.

 20. Yhdessä oloa ilman stressiä. Eli ruoat valmiina (kyselty kaikkien toiveet), siivouksena tavallinen viikkosiivous, ei lahjaröykkiöitä (kaupoissa juoksemista). Kaikkien toiveita ja mielipiteitä kyselty tekemisten suhteen. Joulua vietetään oman perheen kesken.

 21. Jos joku ei erityisesti jotain lahjaa toivo, niin kaikki elämyslahjat jotka voi yhdessä kokea toimii aina! :) Teatteriliput mummille, illallinen äidille, Tough Viking-osallistuminen isälle, siskoille kylpyläviikonloppu :)

 22. Aineeton lahja. Itse ostin äidilleni Punaisen ristin merkkiteko -lahjan, pienen palan kenttäsairaalaa.

 23. Läheisille lähtee aktiviteetti-/elämyslahjakortit (tänä vuonna ajattelin huonepakopeliä ja seikkailupuistoa) ja kummilapsille (joita tällä hetkellä 10 😍) lähtee pari leffalippua omatekoisen lahjakortin kera eli saavat itse päättää ajankohdan ja yhteisen tekemisen kummitädin kanssa. Näin myös lahjakulut jakaantuu pitemmälle ajanjaksolle😊

 24. Perheelle ja läheisille ihmisille aikaa yhdessäoloon. Kertoa heille, kuinka tärkeitä he sinulle ovat ja että rakastat heitä. Tämä on paras lahja, joka helposti arjen keskellä unohtuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *