Kaupallinen yhteistyö, painonhallinta, Treeni

Kuusi kiloa kolmessa kuukaudessa – onnistuminen vai pettymys?


Kuusi kiloa kolmessa kuukaudessa – onnistuminen vai pettymys? Päätin, että onnistuminen. Koska: vatsamakkarat jatkavat sulamistaan, posket kaventuvat, jaksaminen lisääntyy, voimaa on ja kympin lenkura tuntuu välillä kuin alkulämmittelyltä. Vaikka tammikuussa alkanut kaupallinen yhteistyö LähiTapiolan kanssa on nyt edennyt tähän kolmanteen ja viimeiseen postaukseensa, kuntoiluprojektini toki jatkuu. Vaikka kropasta ei ole lähtenyt kuin 12 voipakettia, ennen kaikkea muuttunut on mieli. En enää mieti, kuten aiemmin, mistä joudun luopumaan, kun on tämä projekti. Sen sijaan mietin, mitä se tuo elämääni lisää.

Sitä paitsi enemmänkin voisinkin puhua elämäntavasta kuin projektista. Paremmat valinnat, joita teen nykyään päivittäin, ovat osa elämääni, nykyään ne ovat myös rutiineja, eivät pätkä mitään lyhyttä prosessia. Ja vaikka välillä laihtuminen on mahdotonta -uskomus on piinannut itseäni, kolmessa kuukaudessa on tapahtunut asioita. Torstaina ilahduin, kun lähdin joogatunnille kevättakissa. Sininen takki, joka keskikehon kohdalta oli loppusyksystä pinkeä, oli nyt ihan väljä!

Luksusta on, kun flunssan jälkeen pääsi ekalle lenkille. Tässä 10,5K:n jälkeen. Naama on samaa sävyä sukkien ja kenkien kanssa.

Tammikuussa minulle tehtiin kehonkoostumusmittaus ja Firstbeat-hyvinvointianalyysi. Kehonkoostumusmittaus uusittiin nyt pari viikkoa sitten Iso Omenan LähiTapiolan lukijaillassa, jossa olivat paikalla myös Minttu ja Nadja. Lukijat saivat ilmaisen kehonkoostumusmittauksen ja terveellisen sapuskan kera kuuntelimme personal trainer Sami Sallisen hyvinvointiluentoa. Sami löi faktat pöytään esimerkiksi suomalaisten liikkumisen suhteen, vain 10 prosenttia meistä liikkuu riittävästi, ja muistutti monista hyvistä asioista, kuten ruokailujen säännöllisyydestä ja hyötyliikunnan voimasta. Samin kanssahan kävimme yhdessä treenaamassa helmikuussa.

Parrasvaloissa Mintun ja Nadjan kanssa. Kumpikin heistä on tehnyt projektin myötä hyviä muutoksia elämässään.
Terveelliset eväät ja kiinnostavaa faktaa. Kyllä kiitos.
Pienin bloginlukijakin jaksoi hienosti tilaisuudessa.
Pienet muutokset, suuret merkitykset. Kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla. Vähän paremmin riittää jo.
Kehonkoostumusmittauslaite.
PT tulkitsee lukijalle tuloksia.
Keskittynyttä porukkaa. Kiitos kaikille, jotka tulitte paikalle!

Kehonkoostumusmittaus kertoo, onko suunta oikea

Pääsen vielä kerran kehonkoostumusmittaukseen juuri ennen vappua. Iso Omenan LähiTapiolassahan on tuo laite käytettävissä milloin tahansa, kun putiikki on auki. Yksi blogini lukija kertoi mittauksen vahvistaneen ajatuksia, joita hänellä jo olikin kropastaan. Mittaus antoi hänelle myös lisämotivaatiota treeniin ja syömisiin, kun sai mustaa valkoisella.

Suuria muutoksia ei näkynyt luvuissa itselläni tammikuuhun verrattuna, mutta niinhän se menee, että pieni on kaunista. Painoa on tällä hetkellä sen 75 kiloa tammikuisen 81 kilon sijaan, rasvaprosentti on vielä hieman liian korkea, pienentynyt parilla lukemalla, mutta homma etenee. Mittaus kuitenkin vahvisti myös itselläni sitä, että olen oikealla polulla. Tiedän myös sen, että vaakaa on turha tuijottaa, hyvinvointi koostuu ihan muusta kuin vaa’an lukemista. Pienet muutokset ovat niitä pysyviä muutoksia, jotka johtavat nimenomaan elämäntapojen muuttumiseen ja pysyvään painonhallintaan.

Älä mieti, mistä joudut luopumaan, vaan mitä saat lisää 

Mitä sitten jäi päällimmäisenä mieleen koko hommasta? No se, että itse olemme oman arkemme arkkitehteja niin hyvässä kuin pahassa. Personal Trainer ei voi laihduttaa tai parantaa peruskuntoa puolestamme eikä myöskään sitä voi tehdä LähiTapiola, mutta he voivat kannustaa ihmisiä ja asiakkaitaan liikunnan pariin ja vahvistaa niitä terveyteen, hyvinvointiin, liikuntaan ja palautumiseen liittyviä hyviä uskomuksia.

Halu voida paremmin tulee lähteä jokaisen omasta tahtotilasta. Jos periaatteessa haluaa, mutta ei pysty, kannattaa alkaa tarkastella, millaisia henkisiä esteitä ja uskomuksia elämänmuutokselle on. Monesti ihmistä pelottaa tosiaan se, kun joutuu luopumaan jostain. Mutta silloin ei muista kaikkea sitä hyvää, mitä saa tilalle. Mitä jos ei mieti sitä, mitä ei voi tehdä ja mistä pitää luopua, vaan miettii, mitä elämään tulee lisää!

Itselleni on tullut säännöllisen liikkumisen ja paremman syömisen kautta lisää energiaa, intoa, parempaa ja laadukkaampaa unta, virkeyttä, iloa ja jopa uusia lempiruokia ja uusia ystäviä. Terveellinen ei ole todellakaan aina tylsää taikka puisevaa, vaan se voi avata ihan uuden  maailman niin makujen kuin urheilunkin muodossa.

Mahtavaa sunnuntaita!

Yhteistyössä LähiTapiola

12 thoughts on “Kuusi kiloa kolmessa kuukaudessa – onnistuminen vai pettymys?

  1. Kiitos paljon Inka! Kyllä se niin taitaa olla, sitä vain helposti sokaistuu tässä suurten pudottajien maailmassa. Ja parempi tasainen tahti kuin harppaus, joka palaa korkojen kera. Mukavaa alkanutta viikkoa sulle :)

  1. Kiitos Tweety Blue! Kyllä se on uskottava, että kuusi kiloakin on hieno tulos :) Ja päästettävä irti siitä tarinasta, joka pääkopassani oli varautunut isompaan lukemaan. Oikeasti, olen kyllä tyytyväinen, matka jatkukoon rauhassa. Ihanaa alkanutta viikkoa sulle :)

 1. Paino putoaa kun siihen ei keskity. Äkkiä masennus tulisi jos tarkkailisi painoaan vähän väliä mutta kun tekee oikeita valintoja rennolla otteella voi yllättyä kun vaa’alla sitten käykin :). Juoksukärpänen on purrut minuun joten olet suuri inspiraatio postauksiesi kanssa :)!

  1. Kiitos Laura K. kommentistasi! Oon samaa mieltä, eikä itselleni sovi jatkuva vaa’alla ramppaaminen. Jotenkin paremmin sen huomaa vaatteista ja ihan peilistäkin, vaikka aivoilla kestää hetki tottua. Aika harvakseltaan käyn vaa’alla, ehkä pari kertaa kuussa.
   Mahtavaa, että juoksukärpänen on puraissut sua! Juokseminen on kyllä ihan luksusliikuntaa, kun saa olla itse omien ajatustensa kanssa ja vieläpä ulkona.
   Kiva kuulla, että inspiroin :) Ihanaa alkavaa viikkoa sulle!

  1. Kiitos Kirsi! No onhan se aika paljon, jos ajattelee tuollaista voipakettitornia vaikka :) Kiitos sulle tsempeistä ja ihanaa alkavaa viikkoa! Tapahtukoon paljon kaikkea ihanaa meille kaikille <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *