Nenä kiinni kirjassa!

Ei sentään Naisen iholla -kirjassa (Tammi 2013), vaikka sitäkin voin tällä lailla hyvinkin puolueellisesti suositella kesälukemiseksi!

Kesävapaissa huippua on se, että ehtii myös lukea. Sain juuri loppuun Alexander Loydin & Ben Johnsonin kirjan Paranemisen avain – the Healing Code (Basam Books 2013). Kirja olikin yllättäen todella mielenkiintoinen ja ahmaisin sen parissa päivässä. Jo kannessaan kirja esittää provosoivasti lupauksen: Paranna 6 minuutissa terveyteen, menestymiseen tai ihmissuhteisiin liittyvän ongelmasi syy. Kirja pitää sisällään runsaasti myös tarinoita ihmisten omista kokemuksista kirjassa esitettyä lyhyttä energiaharjoitusta tehtyään. Niihin sen enempää menemättä kirjassa on kyllä paljon hyviä pointteja, jokainen lukija sitten muodostaa lukemastaan oman mielikuvansa ja jokainen meistä myös uskoo juuri siihen, mihin uskoo.

Pähkinänkuoressa kirjassa puhutaan tästä: stressi aiheuttaa nykyihmisten sairaudet, kaikki on energiaa, sydämen tason eli tiedostamattomat ja alitajuiset ongelmamme säätelevät terveydentilaamme ja kaikki muistomme ovat meihin tallentunutta energiaa emmekä 90 prosenttisesti edes tiedosta niiden olemassa oloa. Kirjassa esitetään ajatus, että jokainen ongelmamme on energiatason ongelma. Jos parannamme energiatason ongelmamme, pystymme parantamaan minkä tahansa siitä johtuvan, elämässämme ilmenevän ongelman.

Kirjassa myös sanotaan, että lääkkeet peittävät oireita, mutta eivät paranna syitä. Jos haluamme parantua lopullisesti, tuhoisat solumuistomme ovat parannettava. Se että arjesta vain jotenkin selviytyy, ei ole paranemista. Mielestäni nämä olivat hyviä pointteja. Mitä vähemmän stressiä, sitä terveempiä olemme. Uskon kuitenkin siihen, että suuri osa meistä ei edes huomaa kärsivänsä stressistä. Ja eräs viisas mies totesikin kerran, että suuri osa meistä ei edes osaa rentoutua! Stressipohjainen tila on monelle tässä hektisessä arjessa niin automaatio, että vaikka luulee olevansa rento, ei sitä ehkä olekaan. Aikamoista. Olen muuten käynyt nyt tuossa äänimaljahieronnassakin ja unohtanut kokonaan postata siitä, korjaan asian lähiaikoina.

Kirjassa on yleensäkin tämän genren kirjojen tyylille uskollisesti runsaasti toistoa, ja toisia saattaa ärsyttää kirjan tarinat ihmeparantumisista. Silti kirja on mielestäni todellakin lukemisen arvoinen ja näyttää se keikkuvan monenmoisilla Best seller -listoillakin ympäri maailman.

Ajattelen itse vahvasti niin, että kaikki ei todellakaan ole vain sitä miltä ulospäin näyttää ja meillä itsellämme on valtavia voimia, jotka vain odottavat sitä, että otamme ne käyttöön vähättelemättä itseämme tai kykyjämme. Ei elämää ole tarkoitettu todellakaan vain selviytymiseen tai pärjäämiseen, vaan jokaisella meillä on oikeus tehdä siitä juuri sellaista kuin itse haluaa. Kyse näissäkin hommissa lienee pitkälti omista uskomuksista.

Aloin juuri lukea Bob Proctorin kirjaa Olet syntynyt rikkaana (Basam Books 2012) ja tässä opuksessa lainataan osuvasti Earl Nightingalen sanoja: ”Kohtaamme nyt hyvin merkillisen tosiasian. Meillä on taipumus väheksyä asioita, joihin pystymme, ja tavoitteita, joita voimme saavuttaa, ja jostakin yhtä lailla oudosta syystä uskomme, että muut kykenevät asioihin, joihin emme itse usko pystyvämme. Haluan sinun tietävän, että tämä ei ole totta. Sinussa on syvälle ulottuva lahjakkuuden ja kykyjen varasto, ja voit saada, mitä haluat.”

Kas, siinäpä hieman pohdittavaa: Jos muut, miksen minä? Ja jos en minä, miksi muut?

Kaikki on mahdollista.

Iloisia lukuhetkiä! Mitäs kesälukemista matkaan on tarttunut?

IMG_0580