Hyvä elämä

Oivallus, joka lopetti kiireen välittömästi

Elämässä parasta on se, kun koko ajan saa oivaltaa ja nähdä asioita eri kulmista. Välillä siinä auttaa ystävä, välillä jokin kirja. Tällä viikolla tein mahtavan oivalluksen kiireestä. Olen vieläkin ihan että vau! Tämän oivalluksen jälkeen en tule koskaan enää kärsimään kiireestä tai stressaamaan siitä.

Vastaisku ankeudelle

Viestittelin ystäväni Katjan kanssa tällä viikolla ja hän kertoi tapahtumasta, joka olisi itseäkin kiinnostanut, mutta valitettavasti tuo päivä oli jo tupattu kalenterissani umpitäyteen. Kun sitten kirjoitin hänelle viestissäni, että miksi niin moni kiinnostava asia sattuu usein päällekkäin, hän vastasi, että onhan siinä positiivinenkin puoli: elämässäsi tapahtuu nyt niin paljon kaikkea hyvää, sinähän elät runsaudessa!

Se kolahti. Todellakin. Elän runsaudessa. Aivan mahtavaa.

Ajatella, miten yksi toisen lausuma lause voi muuttaa oman näkökannan täysin ihan kaikkeen. Kun sitten perjantaina tein viisi lyhyttä puhelinhaastattelua, kirjoitin yhden artikkelin ja valmistelin montaa muuta, etsin haastateltavia ja kirjoitin lukemattomia sähköposteja, en enää ajatellut, että onpa minulla kiire, vaan mietin, että ihanaa, kun saan elää runsaudessa.

Ja tuolla jälkimmäisellä asenteella hommat sujuivat huomattavasti vaivattomammin ja stressittömämmin kuin silloin, kun olisin miettinyt, että onpa kiire, miten edes saan kaiken tehtyä ajoissa. Katja on muuten myös valmentaja ja pitää seuraavaksi kurssin ilosta arjessa. Klikkaa ja kurkkaa.

Vastaisku ankeudelle

Asennetta ja suhtautumista voit muuttaa aina

Mutta näin se menee, aina käytännön asioita ei voi muuttaa, mutta omaa suhtautumistaan ja asennettaan niihin asioihin voi. Ja kun ottaa vaikka sitten kiireeseen uuden asenteen, niin ei ole enää sitä stressaavaa tunnetta siitä, ettei aika tahdo riittää kaikkeen. Silloin asiat sujuvat vaivatta ja ilolla.

Ja vaikka freelancerina moni asia sattuu samalle jaksolle ja joskus on vain jaksettava paukuttaa hommia enemmän kuin ehkä huvittaisi, on vastapainona sitten vapaus ja lungimmat jaksot, jolloin voin tehdä enemmän mitä huvittaa.

Tässä vielä pätkä Sisäisestä timantista:

Kun alat ymmärtää elämäsi ja läsnäolon merkitystä, et hermostu enää edes kiireestä. Teet parhaasi etkä turhaan stressaa siitä, mikä jää tekemättä. Jos tänään et ehdi, teet huomenna. 

Erityisesti sen jälkeen, jos elämäsi on ollut katketa, ei turhilla pikku asioilla, kuten kiireellä ole enää mitään merkitystä. Merkitystä on vain tällä hetkellä, ainoalla hetkellä, joka sinulla on. 

Välillä on kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään omaa suhtautumista elämään, kiireeseen ja tunteisiin. Alat tiedostaa sen, että turha valittaa, sillä useimmat asiat kalenteriisi kirjoitat. Ehkä teet työtä, joka vyöryy päällesi välillä isommin, välillä taas ei tapahdu mitään. Sekin on oma valintasi. Et silti arvosta kiirettä, vaan teet mielelläsi kaikkesi, ettet sitä kokisi. 

Nykyään uskot, että kiireen tuntu onkin ennen kaikkea ajatuksissasi. Jos todella elät hetken kerrallaan, kiireen tuntua on vähemmän kuin silloin, kun mielessäsi ehdit kelata kaikki tulevat tapahtumat ja vielä hermoilla siitä, miten voimasi tai aikasi riittävät. 

Ole siis tässä hetkessä.

Ihanaa sunnuntaita!

Lue myös:

10 oivallusta jotka muuttivat elämäni

Kun et mitenkään ehdi, silloin on oikea hetki pysähtyä

Vastaisku ankeudelle

6 thoughts on “Oivallus, joka lopetti kiireen välittömästi

  1. Kiitos Stellina kommentistasi! Eikö! Asian voi todella kääntää aivan ympäri. Ja kun tämä toimii kiireen kanssa, tämän voisi kuvitella toimivan muiden asioiden kanssa. Käytännössä tämän olen tiennyt, mutta tässä oli taas osoitus, että joskus tarvitsee ulkopuolisen sanoja, jotta todella voi asian syvällä sisimmässään oivaltaa.
   Mahtavaa sunnuntain jatkoa sinulle <3

 1. Hyvin oivallettu,”elät runsaudessa”… Jäin itse miettimään asiaa omalta kannaltani. Totta tämäkin, elän runsaudessa, minullahan on nyt viimeiset puoli vuotta ollut mahdollisuus elää ”aika runsaudessa” ei kiire mihinkään, kaikkeen on aikaa ja eipä tarvitse sano ei, en ehdi ;)
  Kalenteri täyttyy mukavista asioista♡ Totta tämäkin, kaikella on aikansa…nautitaan omista ”elät runsaudessa” hetkistä ;)
  Mukavaa sunnuntain jatkoa…

  1. Kiitos Kirsi kommentistasi! Nimenomaan tuo, että oli tilanne mikä tahansa, sitä pitäisi osata katsoa eri kantilta, mutta aina ei vain muista tai ehdi! Siksi joskus on hyvä kuulla se joltain neutraalilta osapuolelta. Sähän tosiaan elät nyt aika-runsaudessa, vau, ehdit tekemään mitä tahansa ja ihanaa, kun kalenteri täyttyy kivoista asioista. Hieno oivallus sinulta.
   Ihanaa maagista tätä hetkeä sinulle! Kaikella on aikansa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *