Hyvä elämä

Selätä marraskuun pimeys ja pidä hyvä fiilis

Ystäväni kysyi, miten hän selviäisi pimeästä ja synkeästä marraskuusta kaikista parhaiten, kun luntakaan ei ole vielä maassa valaisemassa polkujamme. Minulta löytyi heti pari ajatusta.

Kun et voi muuttaa käytännön olosuhteita, voit aina muuttaa ajatuksia ja asenteita. Voit aina katsoa asioita eri kulmasta ja keskittyä myönteiseen sen sijaan, että takerrut kielteiseen. Selätä marraskuun pimeys ja pidä hyvä fiilis.

Hanki kukkia!
Hanki kukkia!

Mikä tuo hyvää mieltä?

Marraskuun pimeyteen takertumisen sijaan keskity asioihin, jotka tuovat elämääsi iloa ja sinulle hyvää mieltä. Mieti nyt heti kolme sellaista juttua, jotka saavat hymyn naamallesi ja fiiliksen kohoamaan (ja jaa ne mielellään meidän muiden kanssa tuolla kommenttiboksissa!)

Väsymyksestä ja kaamosuupumuksesta valittamisen sijaan mene aikaisemmin nukkumaan. Mieti, mistä itse saat energiaa ja sitten tee niitä juttuja. Valitse ennen sohvalle hautautumista vartin kävelylenkki ulkona oli sää mikä tahansa, vaihda väsyttävä perjantaiviini vissyveteen ja suklaan puputtamisen sijaan syö kevyemmin, niin vältät sokerihumalan ja sen tuoman lisäväsymyksen.

Tuijota kukkia.
Tuijota kukkia.

Jaa iloa ja hyvää fiilistä

Sen sijaan, että jumiudut negatiivisiin uutisiin, pahoitat mieltäsi ja väittelet Facebookissa, jaa siellä iloisia uutisia ja myönteisyyttä.

Sen sijaan, että stressaat tulevasta joulusta, suhtaudu ruuhkiin, kilometrin mittaisiin kassajonoihin, täysinäisiin tavarataloihin ja marketteihin lungisti. Käytä kassajonossa kuluva aika meditoimiseen tai mukavien asioiden ajatteluun.

Sen sijaan, että ärsyynnyt muista ihmisistä (vaikka heistä, jotka eivät käytä vilkkua oikein liikenneympyrässä, kuten allekirjoittanut tuppaa joskus ärsyyntymään, kröhöm) ja heidän mielipiteistään, kehu ventovieraan takkia, kiitä bussikuskia kyydistä tai vaihda muutaman sanan naapurin kanssa.

Sen sijaan, että mietit muita ja heidän elämäänsä keskity tiukasti omaan arkeesi ja sitä kautta ammenna valoa, iloa, intohimoa ja inspiraatiota ympärillesi. Keskity siihen, mitä sinulla on, älä siihen, mitä sinulla ei ole.

Vastaisku ankeudelle
Nauti väreistä.

Etsi ratkaisuja, älä pohdi ongelmaa

Ja lopuksi: ongelmaan keskittymisen sijaan käytä kaikki paukut ratkaisun löytämiseen ja keksi viisi tapaa mennä eteenpäin vastoinkäymisestä huolimatta.

Mahtavaa marraskuun alkua sinulle! We can do this!

P.s. Järjestän blogini lukijoille ja muille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille parin tunnin valmennuksen Helsingin ydinkeskustassa (28 e). Lue lisää Facebookista, paikkoja on vielä jäljellä.

Lue myös:

Lisää energiaa

Stressaaja, suorittaja ja liian kiireinen, sinulle on postia

Keskity kauneuteen.
Keskity kauneuteen.

11 thoughts on “Selätä marraskuun pimeys ja pidä hyvä fiilis

 1. Innostuin ihan valtavasti sun ”hyvinvointi jutusta” ja olinkin ilmottamassa itseni…
  Olisi tullut tarpeeseen, mutta kohtalo päätti toisin. Lähden saattamaan rakasta ystävää viimeiselle matkalle♡ Mietin, mistä nyt ammennan itselleni voimaa tässä marraskuun harmaudessa…
  Kyllä ne on vaan ne pienet asiat, ehkäpä juuri nyt tämä sun kirjoitus Jenny, keltaiset ruusut, ihan parhaat ystävät♡ Mihinkään muuhun ei voimat nyt riitä…

  1. Voi Kirsi, sinulle tuli tärkeä tehtävä ja näin se menee, koskaan ei voi tietää. Voimaa sinulle, otan osaa suruusi <3
   Me kun ollaan pari kertaa jo meinattu törmätä, niin varmasti se vielä tapahtuu!
   Kaikesta huolimatta hyvää viikon jatkoa tai ehkä juuri ennen kaikkea siksi <3

 2. Marraskuussa on ihana käpertyä sohvalle viltin alle pitkän päivän jälkeen katsomaan elokuvaa tai jotain hyvää sarjaa. Vielä parempi jos kissa malttaa tulla syliin kehräämään, tuomaan lisälämpöä ja pehmeyttä.

  Hyvän ystävän kanssa on kiva käydä syömässä tai parilla kotoisassa ja hämyisässä ravintolassa/pubissa ja turista kaikki hassut jutut ja pienet surut.

  On ihanaa mennä ajoissa sänkyyn rakkaan kanssa lukemaan (joskin mieheni nukahtaa noin minuutin jälkeen :D), ja syventyä kirjan maailmaan. Ja vielä autuaampaa, jos uni tulee nopeasti, kun lopettaa lukemisen. Hyvät ja pitkät yöunet ovat ehdottomat tähän aikaan vuodesta aina kuin mahdollista!

  1. Kiitos Maarit! Ja oih, kissa! Voin kuvitella, miten ihanaa on pieni kehräävä lisälämpö <3
   Itsekin nukun mielelläni ja luen iltaisin somettamisen sijaan kirjaa. Toimii! Ei tarvitse kauaa lukea, kun silmät alkavat lupata.
   Ihanaa viikkoa sinulle! Taidankin ottaa yhteyttä johon kuhun ystävään ja ehdottaa lasillista tai ruokailua jossain hämyisässä paikassa.

 3. Värikäs (ja tietysti maukas!) ruoka, uni ja lepo (arjen touhujen keskellä myös rennompaa oleilua/tekemistä), työmatkojen käveleminen ja muu arjen hyötyliikunta, hikitreenit, jooga, värikkäät vaatteet , yrtit ikkunalaudalla, kynttilät, kiitollisuus/, keskittyminen hyviin asioihin (kyllä, niitä löytyy joka päivä jopa marraskuussa ;))…. Hupsista, tästä tuli tämmönen 3×3 iloa tuottavaa asiaa

  1. Kiitos Elina! Ihania juttuja! Noista voin itsekin tarttua jokaiseen. Lauantaina sain pitkästä aikaa joogata eräässä tilaisuudessa ja täytyy sanoa, että se teki todella hyvää. Aion nyt pyrkiä tunneille muutenkin.
   Ja ehdottomasti, värikkäät vaatteet toimivat!
   Ja nyt tuli sitä luntakin Helsinkiin asti… :) Iloa viikkoosi!

  2. Pahoittelen edellisen kommenttini ulkoasua.. Puhelin jumitti ja se näkyy.. (ja häiritsee suunnattomasti esteetikko-perfektionistin silmää ;-)).

   Itse olen kova touhuamaan ja välillä minun on vaikea rauhoittua, mikäli on hommia tekemättä.. Toisaalta luon itselleni toisinaan myös turhan tiukkoja aikatauluja, joten ”pakollinen pysähtyminen ja keskittyminen ”vain hengitykseen ja omaan kehoon kerran viikossa tunnin ajan on varsin hyväksi. Plus tietysti kehonhuollollisesta näkökulmasta :-)

  3. Elina, ei kyllä haittaa ollenkaan! ATK on ihmeellistä ja välillä sattuu ja tapahtuu :D
   Mä olen kyllä nyt juuri tuon pysähtymisen tarpeessa. Ollut vähän turhan runsasta tämä elämä viime aikoina eikä loppua ole näkyvissä. Toisaalta hyvä, että on hommia, mutta pitää ajatella toki jaksamista.
   Katsastelin jo lähikulmien joogatarjontaa… jos vaikka ens viikolla! Ihanaa päivää sulle <3

 4. Asun metsäkulmilla ja kun on pimeää, niin tosiaan ON PIMEÄÄ, koska mitään ylimääräistä valaistusta ei ole. Kun muutimme tänne, se alkuun vähän ahdisti. Mutta nyt olen oppinut nauttimaan siitä. Tykkään siitä, kun saan lenkkeillä ns. näkymättömissä. Nykyään kun koiran kanssa tulen kaupungin keskustaan lenkille, on ikäänkuin alaston olo, kun kuka tahansa voi nähdä että olen siellä lenkillä! :D

  Marraskuu on kiva kuukausi, koska silloin voi jo alkaa valmistelemaan joulua. En tykkää joulukiireistä, lahjakasoista enkä mistään tuollaisesta kaupallisesta puolesta muutenkaan.
  Mutta tykkään siitä joulun tunnelmasta, hajuista, mauista… Ja esim. erilaisia jouluruokia on hyvä alkaa jo marraskuussa testaamaan, koska yleensä se joulukuu on lusittu niin pikaisesti. ☺

  Yksi asia mikä myös tuo iloa marraskuuhun on siisti koti. Ja siihen pyrin. Jos otan tuon saman käytännön mitä ehdotit ulkoiluun, että sen sijaan että käperryn sinne sohvalle, käytän 15 minuuttia siivoamiseen. ☺

  Ihanaa, ihanaa marraskuuta!!! ♥

  1. Kiitos Nanne! Toisinaan olisi ihana, kun oikeasti olisi kaupungissakin pimeää. Mutta aina joku lamppu loimottaa jossakin :)
   Marraskuu on toisaalta ihana aika, voi poltella kynttilöitä ja kaivautua sinne sohvannurkkaan fiilistelemään, kunhan on eka käynyt vartin ulkona tai siivonnut ;) Muutenkin vuodenvaihteeseen menee itsellä aika aina hujauksessa, vaikeimpia kuukausia ovat ehkä ne keväänodotuskuukaudet, minä kun en ole talviurheilijakaan, että odottaisin hiihto- tai laskettelukelejä.
   Siisti koti tuo iloa ja hyvinvointia. Mä ahdistun, jos on sotkuista. Nyt on ollut niin kiire töissä, että kodin siisteys on vähän kärsinyt ja pyykinpesu. Mutta kyllä se tästä.
   Ihanaa eloa sulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *