Hyvä arki

Tee sovinto elämänhistoriasi kanssa (+ kirja-arvonta)

Suuri osa meistä on kokenut elämässään vaikka mitä, mutta suuri osa meistä ei muista, jaksa, ehdi tai oivalla antaa itselleen arvoa ja kiitosta siitä, minkälaisista myllyistä on selviytynyt aiemmin tai myöhemmin jotakuinkin semiehjänä.

Vastaisku ankeudelle

Tänään kun kävelin kaupungilla, yhtäkkiä teki mieleni sanoa itselleni, että oot sä kuule aika muikkeli. Että mietipä, miten hienosti oot selvinnyt monesta isosta keissistä, jotka ovat vavisuttaneet elämän pohjarakenteita kertarysäyksellä paljon tai sitten asioista, jotka ovat vaikeuttaneet sun arkea vähän kerrallaan, mutta ihan helvetin kauan. Että kuule, hyvä sä.

Ja sitten kuulin aplodit korvissani ja olin tosi tyytyväinen ihan kaikkeen, myös niihin isoihin ja pieniin, musertaviin ja vähemmän musertaviin vastoinkäymisiin ja huomasin, miten ihanaa on ollut tehdä sovinto oman menneisyyden ja elämänhistorian kanssa.

Vastaisku ankeudelle

Tee sinäkin paras päätös ikinä

Minä uskonkin, että paras päätös, minkä voimme tehdä, on tehdä sovinto menneisyyden kanssa. Yksinkertaisesti vain kannattaa nähdä se, mitä kaikkea tapahtunut, oli se sitten mitä tahansa, on opettanut ja millaiseksi se itseä on muuttanut. Omista vahvuuksista on syytä myös olla kiitollinen. Siitäkin saa iloita, että vaikeimpanakin hetkenä jaksoi selviytyä.

Aina arjessa ei ehdi nähdä sitä, miten pitkälle on tullut, missä seisoo juuri nyt. Sitäkään ei huomaa välttämättä, että on kulkenut jo pitkän matkaa selviytymisen maaliviivan ohi, eikä tarvitse enää selviytyä metriäkään.

Se ei ole omakehua, että näkee itsensä voittajana elämän isoissa myrskyissä. Itseään saa ja pitää onnitella siitä, että on jaksanut elää kaiken läpi ja itsekin on muuttunut.

Vastaisku ankeudelle

Jaksa tehdä töitä itsesi kanssa

Ajattele vaikka omaa historiaasi. Miten hienoa on jälkeenpäin ymmärtää se, että huonoinakin päivinä jaksoit ottaa vastuuta elämästä, tunteista, kokemuksista ja tästä hetkestä. Jaksoit tehdä töitä itsesi kanssa, jotta voisit tehdä lisää töitä itsesi kanssa.

Kukaan meistä ei tule olemaan koskaan täysin ehjä tai täydellinen. Ihminen vain on sellainen, sinäkin, vähän romu ja rikkinäinen. Silti vanhojen muistojen ei tarvitse enää satuttaa lisää. Ja lopulta näkee nekin työntämässä itseä kohti tätä hetkeä. Valoa, rakkautta ja kirkkautta, arkea, jota ei vaihtaisi koskaan enää pois.

Miten mahtavaa onkaan saada olla ja hengittää täällä ja kokea niin paljon erilaisia asioita.

Ihan vain kaiken tämän kunniaksi haluan laittaa eteenpäin kolme kappaletta Sisäinen minä – Uusi elämä eron jälkeen -kirjojani. Arvontaan osallistut kommentoimalla tämän postauksen alle, miten sinä ilahdutit viimeksi jotakuta kanssaihmistä. Laittakaa te hyvät tekonne jakoon, niin minä laitan kolme kirjaa jakoon.

Arvontaan voi osallistua keskiviikkoon 14.12. klo 24 mennessä. Signeeraan kirjat ja nakkaan ne postiin, niin ehtivät vielä jouluksi uusiin koteihinsa. Voittajille ilmoitan henkilökohtaisesti ja myös täällä blogissa.

Mahtavaa uutta viikkoa!

Lue myös: Vuoden 2016 parhaat oivallukseni ja Sisäinen minä -erokirja

Vastaisku ankeudelle

81 thoughts on “Tee sovinto elämänhistoriasi kanssa (+ kirja-arvonta)

 1. Lähipiirissämme sovimme, ettei lahjoja aikuisille osteta. Päätin käyttää Toisenlaiseen lahjaan sitten pienen summan ja johonkin kotimaan hyväntekeväisyyskohteeseen laitan myös vielä jotain. Itsellekin saa hyvän joulumielen. :-)

 2. Koristelimme ensimmäisen yhteisen joulukuusen kolmevuotiaan kummityttöni ja hänen äitinsä kanssa. Voi sitä riemun määrää pienistä diskopalloista ja glitterihilelumihiutaleista. Unohtumattomia hetkiä, jotka säilyvät sydämessä aina <3

 3. Voi että, miten ihania kommentteja täällä on! Ihan tulee tippa linssiin, kun näitä lukee! Vitsi, kun kaiken kiireen ja stressin keskellä muistaisi, miten hyvä mieli tulee, kun tekee toiselle hyvää!

  Kehuin kollegaa hyvin tehdystä työstä. Liian harvoin muistan antaa positiivista palautetta.

 4. Vapaapäivänä olen joulua kotiin laittanut ja siivonnut, jospa tämä ilahduttaisi perheenjäseniä. Kirjan antaisin erosta selviytyvälle rakkaalle tyttärelleni joka kaikista vaikeuksista huolimatta haastavien opintojen ohella jaksaa käydä töissä.

 5. Vietin äiti-lapsi laatuaikaa 15-vuotiaan teinityttöni kanssa, värjäillen yhdessä kotona hiuksia toinen toisiltamme, samalla tuli kuin huomaamatta puhuttua paljon ihan asiaakin😊

 6. Yllätin tänään pitkää työpäivää tekevän mieheni pistäytymällä hänen työpaikallaan :-)

 7. Vein autoihin hullaantuneen 2v poikani katsomaan paloautokulkuetta. Se miten pieni ihminen ihastelee maailmaa on jotain hämmästyttävää. Poika tärisi sylissäni innosta ja hoki vuorotellen ”piipaa-autoja” ja ”jännää”. Se oli ilahduttavaa meille molemmille. <3

 8. Tyttäreni kaveri odottaa lasta ja vaihdoin omat kirpparivaatteet rahan sijasta vauvanvaatteisiin. Hyvä pitää laittaa kiertoon, olen saanut takasin paljon hyvää, enkä puhu nyt tavaroista :)

 9. Oman hevoseni lisäksi ratsastin iltamyöhällä kaverini erittäin vaikean hevosen, jolle ei löytynyt ratsastajaa. Kaveri ilahtui ja sain tehdä sitä, mitä itse rakastan ja hevonenkin oli tyytyväinen. Kaikki voitti, ihan parasta😃

 10. Olen ilahduttanut lapsiani nyt joka päivä joulukuussa itse tehdyllä joulukalenterilla, joka aamu he innoissaan katsovat mitä tontut ovat tuoneet, ihana perinne tämä meidän perheelle. :)

 11. Itse ilahdutan uusioperheen arjessa bonus-lapsiani halaamalla <3 sekä huomiomailla heidätkin samalla tavalla kuin omat lapseni. Halaaminen on parasta lääkettä kaikkeen ja muutenkin ollaan sohvan kulmalla porukassa! Love my family!

 12. Ihania asioita kanssaihmisten ilahduttamiseksi tehty. Kiva lukea. <3 Hymykin valaisee harmaita päiviä.
  Naapurissa asuu reipas ja suloinen yh-äidin nuori tyttö, joka kertoi eilen hississä säästävänsä tanssitunteihin. Harmitteli kun ei saa töitä nuoren ikänsä vuoksi. Pyysin meille tekemään pikkujuttuja pikkupalkkaa vastaan, vaikka tällä hetkellä itekin ihan köyhyysrajan alapuolella mennään. Mahtava tukea oma-aloitteista ihmisentaimea! :)

 13. llahdutin äitiä tekemällä hänelle huovutetut töppöset, ja toin toiset, paksummat ja varrelliset tuliaisiksi Tallinnasta.

 14. Kiitos taas Jenny kirjoituksestasi! Ilahdutin työkavereita eilisaamuna tuomalla herkkuja kahvihuoneen pöydälle. Valoa joulunodotukseen kaikille!

 15. Mulla on ihana 92 v. Eeva-ystävä. Tapaamme milloin minkäkin asian merkeissä ja joka kerta tunnen, että olemme molemmat saaneet toisiltamme niin paljon hyvää. Ei tämä kait ole sellaista hyvän tekemistä, mitä tarkoitit, mutta kerroinpa kuitenkin, koska joku voi saada tästä itselleen idean. Minä olen saanut hänestä elinikäisen ystävän. Hän on saanut minusta kuuntelijan, kynsien lakkaajan, autokuskin, mökkeilykaverin ja sitä rataa. Lähimmäisen rakkaus on molemmin puolista.

 16. Ystava oli juuri saanut ensimmaisen lapsen ja vasymyksesta aivan soikeana. Ajattelin etta en voi vasymysta vieda hanelta pois mutta voin antaa hieman lisa energiaa, joten leivoin hanen lemppari suklaa browneja ja jatin oven taakse odottamaan kivan viestin kera.

  Ihanaa joulua kaikille!

 17. Lupauduin antamaan aikaani 3 tuntia työkaverille, joka tarvitsi apua. Autoin myös viikonloppuna ystävää lapsen hoidossa vaikka se tarkoitti omien menojen perumista. Uusi kirjasi minulla on jo, joten jos voitto osuu kohdalle, niin joku lähimmäinen kirjaa tarvitseva löytää sen lahjapaketistaan :)

 18. Mulla oli pitkään sun blogi sellaisena seurannassa, että tuli ilmoitukset uudesta tekstistä, mut jotenkin en vaan tullut niitä lukeneeksi. Nyt viimeaikoina oon käynyt tekstejä lukemassa ja en voi muuta sanoa, kun wau, kiitos! Näistä on saanut omaan elämään hyvää pohdintaa, kannustusta ja inspiraatiota (joululomalla täytynee palata sun vanhempiin kirjoituksiin)

  Ja viimeksi olen ilahduttanut ystävääni lähettämällä hänelle Tee-joulukalenterin postitse. Päivittäin pyrin ilahduttamaan ihmisiä pienillä asioilla, onko se sitten kehumalla, kannustamalla tai ihan vain olemalla läsnä ja ottamalla huomioon.

 19. Kyyditys apua ystävälle jolla on auto rikki, lippu tapahtumaan jonne toisella ystävällä ei ollut varaa, piparkakkutalo lahjaksi kolmannelle joka ei jaksa itse tällä hetkellä tehdä. Hymyjä ventovieraille päivittäin :)

 20. Tein pienen enkelintaimen saviruukkuun joulukukkasen sijasta ihmiselle, joka on auttanut minua tämän vuoden puolella ammattinsa, mutta myös työnulkopuolisella ajalla jotta olen monen hankaluuden kanssa päässyt eteenpäin elämässäni.

 21. Asun pienessa yhteisossa ja yritan kannustaa toista kertaa vaikeasta sairaudesta parantuvaa ystavaani lahtemaan kanssani mielenkiintoisille luennoille.
  Kiitos sinulle Jenny pysayttavista kirjoituksistasi. Toivotan kaikkea hyvaa sinulle jatkossa.

 22. Autoin kaupasta vanhemman ihmisen kauppakasseineen autoon. Sen lisäksi vein avustuskuorman esi – ja turvakotiyhdistykselle. Hyvää Joulua kaikille 💖

 23. Näin joulun alla ”tonttuilen” eli teen pieniä juttuja arjessa työkavereille ja läheisille.

  Tänään kirjoitin käsin postikortteja. Ystäväni toivottavasti ilahtuvat korteista, joihin olen kirjoittanut joulun toivotusten lisäksi yhteisen muiston tältä vuodelta tai kertonut siitä miten paljon toista arvostan ja kuinka merkityksellinen hän on minulle.

  Osan korteista annan henkilökohtaisesti ja osan posti saa kuljettaa perille

 24. Valmistan jouluherkut ja leivonnaiset itselleni, ja siinä samalla iäkkäille vanhemmilleni.

 25. Tein miehelleni joulukalenterin, jossa kerron joka päivä jonkin asian, jota hänessä rakastan.

 26. Hieno ja tärkeä teksti. Todella totta, välillä unohtuu kiittää itseään siitä matkasta, jonka on tehnyt tullakseen tähän päivään.

  Itselle merkityksellinen hyvä teko- lähetin joulukukan hyväntekeväisyysjärjestön kautta yksinäiselle vanhukselle. Toki monet arjen pienet teot yhtälailla, mutta tämä erityisesti ♡

 27. Tein iltapalaleivät :) Sovinto elämänhistorian kanssa on ajankohtainen aihe nyt ja vuosi sitten avoeronneena lasten isästä, lukisin tämän enemmän kuin mielelläni. Sulla on selvästi myös elämää mistä ammentaa, se näkyy kirjoituksistasi. Kiitos kaikista niistä ja hyvää joulun odotusta! :)

 28. Ihana anoppini on sairaalassa ja ilahdutin häntä kertomalla kauniita ja iloisia asioita. Kauniisti anoppi hymyili hampaattomalla suulla ja samalla ilahduin myös itsekkin :)

 29. Viestin monta kertaa päivässä läheisensä menettäneelle ystävälle, jolla muutenkin rankkaa.
  Ja toisen ystävän kanssa tsempataan toisiamme – kumpikin tänä vuonna eronneita.

 30. Oi, tämän haluaisin niin voittaa, kun ei kotikaupunkini kirjakaupassa vielä kirjaa ollut. Hmm…. hymyilen joka päivä tuntemattomille ihmisille, toiveena piristää edes yhtä. Töissä työkaverini huomasi kuinka väsynyt oli ja hän auttoi minua. Voimani palatessa autoon vastavuoroisesti työkaveriani. Kummallakin hyvä ja voimaantunut olo 💛💛

 31. Kiitos Jenny♡tästä kirjasta! Kirja matkasi kanssani Porvooseen, ystävääni odotellessa kahvilassa ehdin jokusen luvun lukea.
  Kirja arvontaan ei minun tarvi osallistua minulla kun on jo oma♡
  Nyt kauniita unia…

 32. Kiitos hienoista ja koskettavista kirjoityksistasi. Ilahdutin useaa henkilöä vesijuoksussa jutellessa heidän kanssa vaikka olivat ennestään tuntemattomia, sekä hymyillen ystävällisesti ja saaden ystävällisen hymyn takaisin.

 33. Ilahdutin lapsia olemalla hetken läsnä iltapuuhien lomassa molemmille. Sekä ystävää kierrättämällä lapsen leluja uuteen kotiin.

 34. Tein työssäni tempauksen ja rikoin rutiineja……
  Olen itsekkin vähävarainen, mutta minulla on hyvä toimintakyky ja halu auttaa muita. Rahaa en pysty lahjoittamaan.
  Ilahdutin vähävaraisten perheiden lapsia. Pidin kampaamossa ilmaisen hiusten leikkaus päivän vähävaraisten perheiden hyväksi. Palkkaa en saanut, mutta tuhatkertaisesti hyvän mielen itselle ja perheille. Kiitollisuus ja onnellisuus molemmin puoleista,fantastista!
  Joskus on hyvä irrottautua raha ajattelusta ja tehdä ilmaista työtä.
  Minulla on sinun ensimmäinen kirjasi Sisäinen Voima! Se on mun päivän aloitus raamattu 😊. Intuitiolla valitsen kohdan kirjasta ja mietin /pohdin sen sanomaa! Toimii minulla😍 se kirja on niin minun näköinen IHANA😀.
  Kaikki kirjasi ovat minulle niin haluttuja. Eritoten tämä viimeinen, kun olen saanut elämässäni viettää kaksi avioliitoa ja yhden avoliiton. Kiitos maailman parhaille opettajille! Kiitos näille herroille! On ollut mahtavaa kun on joutunut katsomaan itseään peilistä ja saanut herätyksen henkiselle tielle! Ja nämä kirjat on niin parasta ruokkia sitä.
  Kiitos ihanista lukuhetkistä!

 35. Kävin viemässä lapselle ”kimaltavan käsilaukun” isänsä luokse kun hän kaipaili sitä leikkeihinsä, vaikka ilta olikin täynnä asioilla juoksemista. Hyvin siinä koiraa lenkittäessä ehti samalla! Ex sai samalla pätkän lahjanarua hänkin.

  Kirja tulisi tarpeeseen näin vuosi avioerosta, elämä ja pääkoppa on todella tullut ravisteltua ja kaikki palaset ovat vielä kovin sekaisin tästä.

 36. Maksoin kassajonossa edellisen asiakkaan ostokset. Oli vähän hämmentynyt, kyyneleet silmäkulmassa kiitteli ja toivoteltiin hyvää joulua.

 37. Itse olin tänään viimeistä kertaa tälle vuodelle terapiassa. 1,5v olen työstänyt siellä eroani. Helmikuussa alkaisi eroryhmä, jos uskaltaudun siihen menemään. Vertaistuki on niin korvaamattoman tärkeää <3. Itse ilahdutan ystäviä tai muita ihmisiä kohteliailla sanoilla, halauksilla, kahvihetkillä ja aina välillä pienillä tuliaisilla tai korteilla. Nämä sun postaukset antavat valtavan määrän voimaa, kiitos <3.

 38. Ihana yhteinen ilahduttava hetki kera ystävien ja lapsosten pikkujoulun merkeissä.Kirja tulisi eroa työstävälle ystävälle

 39. Kiitos Jenni tästä tekstistä, olen sen lukenut ajatuksella jo kahteen kertaan. Raskas syksy on saanut todella väsyneeksi, ja kuin varkain mielen on täyttänyt viime aikoina ne lukemattomat pienet hetket, jolloin olen valinnut väärin tai sanonut tyhmästi. Näitä ikäviä muistoja ohikiitävistä hetkistä tuntuu olevan loputtomiin ja ne vetää mielen entistä kurjempaan jamaan. Sun teksti tuli juuri oikeaan aikaan: olen minäkin selvinnyt vaikka mistä ja olen tätä nykyä varmasti paljon parempi ihminen kaikkien noiden ikävienkin hetkien ansiosta. Ja kun niitä hyviäkin on riittämiin! Mutta siis: kiitos!

  Tänään satuin kulkemaan Hopen lahjatoivepisteen ohi ja täytin yhden lapsen joululahjatoiveen. Tuli itselle tosi hyvä mieli siitä. :)

 40. Tein hyväntekeväisyyttä ostamalla elintarvikkeita kassillisen vähävaraiselle perheelle. En ole tavannut perhettä eli kyseessä anonyymit henkilöt. Kassi luovutettiin heille paikallisen tukiyhdistyksen kautta.

 41. Viimeksi? Jaettu ilon hetki! Tänään!
  Ruokakaupassa kuuntelin takanani kassalla tulleen iäkkään rouvan myyjälle ääneen sanomaa joulupostimerkkimäärää, hän siis osti ison kasan kortteja ja niihin merkit – Käännyn ja kohtasin hymyilevät silmät😍 ja oli ihana yhtyä hänen iloonsa kun totesin että onpas ihana kun on niin monta tärkeää ihmistä jolle laittaa muistaminen! Molemmilla oli siinä hetkessä hyvä mieli, keskustelu jäi mieleeni, iso respect hänelle ja itselle tavoitetta elämään (minä haluan olla tärkeä myös tavallani!)!

 42. Ilahdutin viimeksi ystävää soittamalla hänelle ilman sen tärkeämpää aihetta. Ihan vain kysyin kuulumisia ja annoin aikaa hänen kuuntelemiseen.

 43. Etsimme seitsen vuotiaan tyttäreni kanssa hänen kadottamansa ”maailman hienoimman kävyn”. Lapsen ilo ilahdutti☺

 44. Minua ilahdutettiin tänään,kun paikallisen kioskin täti lahjoitti lapsilleni suklaakalenterin tietäen,että itselläni ei juuri nyt ole varaa mihinkään ylimääräiseen. Kyllä lämmittää mieltä vielä pitkään! Itse kirjoitin äsken joulukortteja lähimmille ystäville, jotka ovat olleet tukena uusperheemme kivikkoisella tiellä.

 45. Ilahdutan ystäviäni joilla elämässä vaikeita aikoja sairauden tai ihmissuhdeasioiden vuoksi soittaen tai viestillä kuinka siellä jaksellaan ja tsemppiä toivottaen. Tänään oli jopa aikaa piipahtaa ja käydä kasvotusten juttelemassa ja vaihtamassa kuulumisia. Aika,läsnäolo ja toisen kuunteleminen parasta kanssaihmisen ilahduttamista.

 46. Hieno kirjoitus 😊 Tänään kaupassa kerroin toiselle asiakkaalle häneltä pudonneen rahaa ja etsin sen hänelle lattialta. Molemmille taisi tulla hyvä mieli, vaikka pikku kolikkohan se oli 😃

 47. Olin laittamassa yhtä huonekalua myyntiin facen kirppikselle ja kun tästä tuli ystävän kanssa puhetta, hän sanoikin etsineensä kyseistä huonekalua tori.fistä ynnä muualta pitkin syksyä. Annoin sen sitten hänelle ihan ilmaiseksi. Kovasti ilahtui.
  Toinen mainittava on siskoni auttaminen viime kesänä kotitöistä kauppareissuihin, kun hän mursi ranteensa. Olin itse tuolloin kesälomalla ja jäin äitiyslomalle heti loman jälkeen, joten aikaa oli :)

  1. Työkaverille kerroin kuinka arvostan hänen tapaansa käsitellä asioita ja jättää omaan arvoonsa turhat toisarvoiset asiat. Hän ilahtui kovasti

 48. Ilahdutin perheessä käyvää perhetyöntekijää antamalla hänelle itsetehdyn kranssin kiitokseksi. Hän liikuttui siitä eleestä niin paljon,että itsekin liikutuin. Mutta hänestä on ollut hirveästi apua kun itsellä on ollut tänä vuonna hyvin vaikea ero ja sen jälkipyykki jatkuu edelleen. Antaisin tämän kirjan uudelle miehelleni ja minulle yhteiseksi lahjaksi, koska se koskettaa meitä molempia yhtälailla.

  Ps. Sisäisestä timantista oli kyllä keväällä/kesällä niin iso apu ja tsemppaus, osittain myös sen avulla pääsin pahimman yli.

 49. Toivotin kuntosalilta lähtiessäni kanssasisarelle – kuka jäi laittamaan painotankoon lisää painokiekkoja – hyvää treeniä. Sain iloisen kiitoksen ja leveän hymyn vastalahjaksi.

 50. Sanoin hierojalleni missä käyn että sun käsissä on niin hyvä olla että en haluaisi tästä pois😊hän naurahti ja sanoi kiitos sulta tulee aina kehut aidosti sydämestä😍t.Kati

 51. Kirjoitin paperikirjeen ystävälleni alkuillasta tukemaan häntä vaikeassa elämäntilanteessa,jota hän nyt elää.
  Henkilökohtainen kirje on kuin lämmin halaus❤️

 52. Ilahdutin sanomalla ystävälle että on tärkeä! Sinulle kirjoitan, että kirjoitat tärkeistä asioista! :) itsellä menossa juurikin itsetsemppaus-vaihe!!! Ja mukana kirja-arvonnassa :)

 53. Olen aikuinen ystäväni pojalle. Viimeksi kokosimme yhdessä akvaarion. Sain nimen akvaario-kummi ❤️

 54. Todella silmiä avaava postaus taas, kiitos.❤️ Kannustian muutama päivä sitten ystävääni tavoittelemaan unelmiaan ja kuuntelemaan sydäntään, hän vaikutti ilahtuneen siitä!

 55. Hieno kirjoitus. Ehdottomasti luen kirjasi, uskon saavani hyviä, uusia ja eteenpäin vieviä ajatuksia, kuten blogistasikin aina.
  Viimeksi ilahdutin tanssinopettajaani kertomalla, kuinka iloiselle mielelle hänen tuntinsa minut aina saa 😊

 56. Ihastelin bussipysäkillä kanssani odotelleen tuntemattoman henkilön kaunista kassia, hän tuntui ilahtuvan suuresti.

 57. Hyvä kirjoitus jälleen kerran. Todennäköisesti antaisin kirjan sotkuinen eron kanssa kamppailevalle ystävälleni. Uskon, että se ilahduttaisi häntä.

 58. Hei, hyvin harvoin ilahdutan ketään millään materiaalilahjuksilla. Olen vähävarainen ja senkin vuoksi tyydyn henkisempiin ilahduttamisiin. Viimeisenä on mielessä on mitättömän pieni juttu kirpputorilla. Hymyilin maahanmuuttajamiehelle, joka oli sovittamassa pikkutakkia. Takaisin saamastani ujosta hymystä päätelleen hän ymmärsi hyvän tarkoitukseni.

  1. Kiitos Pirjo-Liisa kommentistasi! Henkinen ilahduttaminen on just hyvä! Itsekin sitä käytän paljon. Tuo sinun ”mitättömän pieni juttu” on itseasiassa suuren suuren suuri! Kiva, että olet mukana ja kirja kiinnostaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *