Hyvä arki

Voiteet kuivalle iholle

Tiesitkö sinä, että atooppisen tai muuten vain kuivan ja kutisevan ihon voi pestä suihkussa suihkusaippuan sijaan voiteella? Voide kuulema puhdistaa, muttei kuivata. Aion kokeilla! Työhommissa sitä oppii ja kuulee koko ajan uutta, kuten tämän tiedon.

Voiteet on saatu testiin valmistajilta ja pr-toimistoilta.
Voiteet on saatu testiin.

Pian tekee talvi tuloaan. Olen jo joitain päiviä huomannut sen käsieni ihosta. Jos hanskat unohtuvat kotiin, kämmenselät ovat näillä keleillä heti kuivat ja ryppyiset. Pahimmillaan kovalla pakkasella käsieni iho rohtuu ja kuivuu niin, että se hilseilee ja silloin pelkkä vesipesu jo kirvelee. Jos kesällä olen hieman laiska rasvaamaan kroppani ihoa, niin nyt ei ole enää vaihtoehtoja. Pakollinen rasvashow on alkanut.

Kolme kertaa suihkussa ja ihan korppuna

Tiedätkö, mikä on superhuono yhdistelmä? Jumppaohjaajan (sivu)työ ja rutikuiva, atopiaan taipuvainen iho. Lisäksi aloitan jokaisen aamuni suihkulla, koska siitä on vain vuosien varrella muodostunut rutiini, joka herättää kahviakin paremmin. Jumppatunteja voi olla päivän aikana parikin, joskus kolme ja eri aikaan. Pahimmillaan käyn siis suihkussa noin kolmesti päivässä. Ei hyvä. Vaikka en jää suihkuun asumaan, erityisesti veden ja kylmän ilman yhdistelmä näkyy heti ihossani. Tiuha lämpimällä vedellä suihkuttelu vähentää ihon omaa suojaa. Myös hikoilu saattaa saada terveenkin ihon kutisemaan. Raaps, raaps.

Kuvan tuotteet on saatu testiin pr-toimistoilta.
Kuvan tuotteet on saatu testiin.

Vielä kun tilanteeni ei ole katastrofaalinen, tykkään kosteuttavista voiteista, jotka ovat kevyitä koostumukseltaan ja imeytyvät nopeasti. Ei ole kauhean kiva vetäistä farkkuja jalkaan ja huomata, että voiteet ovat pitkin lahkeita. Myöskään ei ole kiva odottaa puolta tuntia pukukopissa, että pääsee jatkamaan matkaa.

Tällä hetkellä kaapistani löytyvät seuraavat tuubit ja purnukat:

Testiin saatuja tuotteita.

Vichy Ideal Body Aqua Sorbet. Olen nykyään vähän hajuherkkä ja tämä tuoksuu omaan nenääni liian voimakkaalle, mutta teini-ikäinen tytär käyttää. Levittyy ja imeytyy nopeasti. Kevyt koostumus. Näistä elegantein tuote.

ACO Body Lotion Orchid Seduction. Superkaunis pakkaus ja kätevä pumppupullo. Kosteuttaa ihoa 24 tuntia. Tuoksu erittäin voimakas, liian tuhti minulle. Kuivuu samantien.

Vaseline Intensive Care Spray Moisturiser. Suihkepullo on kätevä, koostumus todella kevyt. Tuoksuu, mutta sopii hajuherkälle nenälleni. Kuivuu ja imeytyy heti, ei jätä ihoa rasvaiseksi. Sisältää aloe veraa. Ainakin tuntuu hoitavalta.

HTH Skin Protection Body Cream. Tuoksuton. Sopii erittäin kuivalle ja herkälle iholleni. Kevyt koostumus. Kosteuttaa ihoa 48 tuntia. Sisältää karbamidia, ihon omia kosteuttavia aineita ja maitohappoa.

Kookosvoide on ostettu Kanarialta. Linola apteekista. Kolmas tuote saatu.
Kookosvoide on ostettu Kanarialta. Linola apteekista. Kolmas tuote saatu testattavaksi.

Inecto Naturals Coconut Body Lotion. Imeytyy kohtalaisen nopeasti, mutta on rasvaisen oloinen. Tuoksuu miedosti. Kevyt koostumus. Rakastan tuotteita, joissa on käytetty kookosta.

Linola ihoemulsio. Kohtalaisen paksu koostumus. Voimakas tuoksu, josta vähän miinusta. Sopii myös atooppiselle iholle ja rutikuivalle korppuiholleni hyvä. Kestää hetken kuivua. Sisältää linolihappoja.

L300 Intensive Moisture Body Lotion. Superkuivalle iholle. Koostumus on lähes läpinäkyvä. Sisältää ihon omia kosteuttavia aineita. Ei parabeeneja tai säilöntäaineita. Tämä on tällä hetkellä suosikkini.

Vinkkejä kuivan ihon apukeinoista otetaan ilolla vastaan.

Kuvausjärjestelijänä toimi muuten viisivuotias, joka on syyslomalla. Halusimme tallentaa kuviin siitä syystä palan syksyä. Onnistuimme!

Parasta perjantaita sinulle!

4 thoughts on “Voiteet kuivalle iholle

 1. Lämpimästi suosittelen tutustumaan lähemmin Forever Living Products:in Aloe vera -pohjaiseen tuotemaailmaan niin voide kuin saippua ja shampoo -puolellakin. Tuo Aloe verahan tunnetaan jo vuosituhansien ajalta hyvää tekevistä vaikutuksistaan ja Foreverin tuotteissa tämä on pääraaka-aineena. Hyvin vähän tuoksuja, erittäin paljon kosteutta ja laaja valikoima. (Saakohan tähän tämän tiedon laittaa? Lisätietoa: http://www.myaloevera.fi/katariina)

  1. Kiitos Katariina kommentistasi! Toki saa laittaa. Tulen sivuillesi tutkimaan. Joskus aloe verasta olen kirjoittanutkin ja onhan sillä tosiaan kaikenlaisia terveysvaikutuksia. Tutustun asiaan :) Ihanaa viikonloppua!

 2. Mulla on kanssa atooppinen iho, ja useimpina päivinä käyn kahdesti suihkussa. Käytän suihkusaippuan sijaan Aqualan L -voidetta ja kropalle levitän suihkun jälkeen aina Canoderm-voidetta. Pari vuotta sitten löysin käsille tosi hyvän rasvan, Locobase Repair. Se on tosi paksua, mutta pitää kädet kunnossa.

  Olen allerginen hajusteille, mikä rajaa minulta aika tehokkaasti pois lähes kaikki rasvat apteekin perusvoiteita lukuunottamatta.

  1. Kiitos Pia kommentistasi! Täytyykin tutustua tuohon Canodermiin ja mainitsemaasi käsirasvaan. Erityisesti kun noi kädet on ongelma. Myös kyynärtaipeiden iho menee helposti huonoon kuntoon pakkasella ja stressaantuneena.
   Mä en ole allerginen hajusteille, mutta huomaan, että mitä enemmän tulee ikää lisää, sitä vähemmän siedän kovin voimakkaita tuoksuja. En ihan tajua, miksi voiteisiinkin pitää tunkea hajusteita, kun nykyään moni just on allerginenkin.
   Mukavaa viikonloppua sulle! Tulen tutkimaan ajan kanssa sun blogia, siellä jo piipahdinkin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *