asiat saavat uudenlaisen merkityksen

Pian pari viikkoa poikkeusaikoja takana. Yhä useimmilla asiat saavat uudenlaisen merkityksen. Rutiinit alkavat muodostua ja ihminen tottuu kaikkeen. Etätyöt sujuvat, 9-vuotias on ahkera kotikoulussa. Välillä ulkoillaan, syödään ja sitten taas jatketaan. Itse olen aloittanut työpäivät kuuden kieppeillä, jotta ehdin myös neuvoa tarvittaessa, pitämään yhteisiä taukoja ja laittamaan ruokaa. Tällä viikolla kävimme ruokakaupassa tekemässä reilun viikon ostokset. Saamme vielä ulkoilla ja lenkkeillä, eikä eilinen siivousrupeamakaan haittanut, on sentään koti, jota siivota.

Tilanteen unohtaa hetkellisesti

Välillä on vaikea käsittää, miten maailma on muuttunut viimeisten viikkojen aikana. Hetkittäin sitä unohtaa, että kaikki on ihan sekaisin, ihmisiä kuolee ja on tehohoidossa. Nopeasti tilanne kuitenkin iskee tajuntaan, ja hyvä niin, koska sen kanssa ei ole nyt leikkimistä ja jokainen meistä voi tehdä osansa noudattamalla säännöksiä, jotka ovat tehty meidän parhaaksemme. Viime yönä astuivat liikkumisrajoitukset voimaan. Uudeltamaalta ei ole nyt asiaa muualle. Viikon päästä ovat hautajaiset, onneksi Loviisassa. Toivomme, että pysymme terveinä ja saamme osallistua, koska niin moni lähisuvusta ei saa.

Kaikesta huolimatta haluan uskoa hyvään. Haluan uskoa siihen, että nyt maailma muuttuu ja moni meistä muuttuu. Asiat, joita ei ole ehtinyt, muistanut tai ymmärtänyt arjessa kunnioittaa, saavat uudenlaisen merkityksen. Moni meistä tulee huomaamaan, että siitä, mitä on pitänyt tavallisena ja joku jopa itsestäänselvyytenä, tulee sydämen asia. Mikä elämässä on merkityksellistä? Miksi on niin vaikeaa vain olla? Mitä ihminen saa jatkuvasta tekemisestä?

Tärkeintä on rakkaus. Läsnäolo. Myötätunto. Anteeksianto. Se, että itse kokee elävänsä mahdollisimman hyvää elämää. Se, että haluaa omaa elämäänsä. Se, että ymmärtää, että täällä oleminen on lahjoista parhain.

En pysähtynyt, elämä pysäytti

Näin kävi itsellenikin aikanaan jo kauan sitten: Elämä pakotti pysähtymään ja muutti itseäni monella tavalla. Ja rehellisesti sanottuna pelkästään parempaan suuntaan. Ajattelin silloin niin, että en ollut suostunut pysähtymään, joten minut pysäytettiin. Kerta kaikkiaan minua pysäytettiin kerta toisensa jälkeen niin kauan, kunnes aloin oppia ja muuttua. Lopulta asiat, joita en ollut osannut aikanaan arvostaa, muuttuivat itsestäänselvyyksistä merkityksellisiksi. Mikä voisi olla suurempaa kuin se, että saa olla olemassa ja kokea tämän kaiken, mitä elämä pitää sisällään?

Leppoisaa lauantaita! Lähetän voimaa ja kärsivällisyyttä <3


Jenny 

SYDÄN on tullut alle jäädäkseen, saa tykätä!

Tule Instagramiin!

Tule Facebookiin!

Lue myös nämä: 

Pakko pysähtyä – mutta asenteella on merkitystä

Huomioi arjen kuormitus liikunnassa ja aktiivisuudessa

Arjen ei pitäisi olla selviytymistä