painonhallinta

Hyvinvointi on pieniä valintoja

Hektisen joulukuun jälkeen lepo tuli tarpeeseen. Pakkasimme pakaasimme ja suuntasimme etelän lämpöön, joka tosin muutamana ensimmäisenä päivänä ei ollut ihan niin lämmintä, tuuli oli kylmä. Yhtä kaikki, lomani ajatuksena oli saada kaikkea tätä sopivassa balanssissa: ruokaa, juomaa, aurinkoa, lepoa, treeniä, perheen kanssa olemista ja se on toteutunut. Mitä enempää sitä voisikaan toivoa. Hyvinvointi on pieniä valintoja, joista tulee suuria yhdessä.

Kun on enimmäkseen vain ollut viimeisten päivien aikana, on ollut aikaa tarkistella myös kaikkea sitä, mitä tänä vuonna ja lähiaikoina on tullut tehtyä. Itselleni olen niin kiitollinen siitä matkasta, jolle lähdin vuosi sitten ja josta olet moneen kertaan voinut täällä blogissanikin lukea.

 

Terkut salilta!

Yhä paremmin ymmärrän sen, ettei itselleni sovi liian tiukkojen sääntöjen noudattaminen, itseni kieltäminen tai vain tiettyjen asioiden tekeminen. Tärkeintä tämän vuoden aikana onkin ollut itsen kuulostelu ja niiden itselle toimivimpien asioiden löytäminen. Hyviä ohjeita ja neuvojahan on netti pullollaan, ja sanoisin, että monia kannattaa kokeilla, mutta koska olemme yksilöitä niin ei voi ajatella, että kaikki toimisivat kaikilla.

Vuoden reissun, kuten tätä matkaani kutsun, jälkeen jo tunnistan sen, mikä itsellä toimii, mikä ei toimi, mikä on kivaa, mikä ei ole kivaa, mitkä omat tavoitteet ja toiveet ovat ja mitkä ovat jonkun muun tavoitteita ja toiveita. Välillähän sitä voi sokaistua niin, ettei itse ole valmis muuttamaan vielä mitään ja kaipaa kypsyttelyaikaa, mutta haluaa muutosta kärsimättömästi heti, kun joku muukin sitä on tekemässä ja ehkäpä siinä myös onnistuu.

Kyllä itsellänikin tässä oli ratkaisevaa se, että kaipasin muutosta myös henkisesti ja sitähän tämä on ollutkin suureksi osaksi: ei ainoastaan annoskokojen pienentämistä, terveellisemmin syömistä ja liikkumista vaan myös ajattelun muutosta ja vanhoista uskomuksista irrottautumista.

Hienoa on ollut nähdä se, miten oma keho ja ennen kaikkea myös mieli kehittyy ja muuttuu. Ihmiskeho ja ihmismieli ovat ihan uskomattomia! Itsekin olen kohdellut omiani vuosien varrella miten sattuu ja täällä ollaan kuitenkin kohtalaisen hyvissä voimissa kaikinpuolin.

Ylikuormitamme itseämme monin tavoin niin henkisesti kuin fyysisesti ja mieli ja keho vain ottavat vastaan, taipuvat ehkä, mutteivät kuitenkaan katkea. Toki sekin piste tulee joskus vastaan, ettei enää jaksa ja sieltä nouseminen ei sitten olekaan enää niin helppoa, mutta mahdollista.

Itse en ole ruoan, liikunnan tai vaikka terveellisten elämäntapojen suhteen mikään hifistelijä, vaan enemmänkin tällainen perusmaija, mutta silti huomaan, että haluan tehdä yhä parempia valintoja ihan vain itseni takia. Sen takia aion alkaa keskittyä vielä enemmän fiilistelemään, mitä minun kehoni ja mieleni kaipaavat ja sitten myös toimitan niille sitä, mitä ne haluavat. Ehkä näin nelikymppisenä on aika sukeltaa todella syvälle itseensä ja viimeistään alkaa palkita kehoa ja mieltä siitä, että ne ovat jaksaneet urakoida jo näinkin pitkän ajan!

Jo pitkään olen miettinyt vähemmän sitä, mitä muut tekevät ja olen keskittynyt enemmän omiin tekoihini ja omaan itseeni. Hyvinvointi on lopulta pienenpieniä valintoja, joista tulee suuria yhdessä. Suosittelen lämpimästi, tule mukaan!

Tehdään ensi vuodesta elämämme paras vuosi ja pidetään itsestämme parasta mahdollista huolta, ehkä parempaa kuin koskaan aiemmin. Se ei ole aina helppoa, aina ei huvita, mutta voin kertoa, että se palkitsee ja tekee elämästä parempaa kuin koskaan aiemmin.

Ihanaa joulun jatkoa,

Jenny

Täälläkin mä oon, Instagramissa

12 thoughts on “Hyvinvointi on pieniä valintoja

 1. Mukana! Syksystä melkein 9 kiloa pudotelleena (no, jouluna toki sai herkuista hetkellistä plussaa mikä lähtee kyllä) olen kyllä sitä mieltä että tällä samalla tiellä jatketaan vuosi 2018! Terveellisempiä ruokavalintoja ja lenkkeilyä metsässä, niistä on loppuvuoden 2017 hyvinvointi ja vuosi 2018 tehty. Pidetään itsestämme parempaa huolta, niin henkisesti kuin fyysisestikin!

  1. Kiitos kommentistasi This Corner of the Earth Smiles at Me! Olen niin samaa mieltä. Ja hienosti olet pudotellut painoa, tuo 9 kiloa on jo loistava!
   Itsellä on sellainen olo, että tämä vuosi oli lämmittelyä ja ensi vuonna pamahtaa sitten kunnolla :) Saa nähdä, mitä kaikkea uusi tuokaan tullessaan, toivon meille kaikille ihania asioita.
   Hyvää vuoden vaihdetta, pidetään itsestämme hyvää huolta, se kannattaa <3

 2. Hei.
  Matka kuulosti ihanalle ja onnea vuoteen -2018.
  Itse sain syksyn aikana vihdoin sen viiden kilon pudotuksen onnistumaan,töitä tein mutta myös välillä rentoilin. Tosin enemmän tulokset huomaa vaatteissa kun painossa kun pääosin saliliikuntaa harrastaa.
  3\4 vielä olisi edessä mutta jospa se samaa hidasta linjaa onnistuisi. Joulun aikana tuli muutama vapaampi herkuttelupäivä mutta sen sallin jo etukäteen suunnitellen.
  Sinun postauksista saa lisää voimaa ja vinkkiä ja muistutusta siitä ettei kiire ole,hiljaa hyvää tulee.il

  1. Kiitos Niina kommentistasi! Uskon, että tuo onkin hyvä resepti: tehdä töitä ja myös rentoilla. Onnea hienosta saavutuksesta! Itsekin olen siirtynyt nyt enemmän tuohon lihaskuntotreeniin, joten en enää vaakaa niinkään tuijota. Tarkoitus on kuitenkin saada löllöjä pois ja kiinteytyä.
   Uskon myös, että tuo sama hidas linja on se paras linja! Ikävä kyllä aika harvoin meillä ihmisillä on pysyviä ja kestäviä oikoteitä.
   Ihanaa vuoden vaihdetta sulle ja kiitos kauniista sanoistasi! Kaikkea hyvää <3

 3. Mukana ollaan! Reilun 6kg:n pudotus syksyllä eli melkein puolivälissä jo. Toki se on vaan ulospäin näkyvä muutos, korvien välissä tapahtunut myös suuria. Ja matka vaan jatkuu. Luen säännöllisesti blogiasi saadakseni inspiraatiota, kiitos!

  1. Kiitos Kaisa kommentistasi! Ja onnea hienosta saavutuksestasi! Oon samaa mieltä, itselläkin on tapahtunut erityisen paljon just korvien välissä ja ilman sitä korvien välissä tapahtuvaa muutosta tämä fyysinen muutos tuskin olisi pysyvä.
   Matka jatkuu itselläkin, näinhän sitä voimme tavallaan yhdessä kulkea!
   Kiitos kauniista sanoistasi ja kaikkea hyvää <3

 4. Ihan mahtavaa, että pääsit lomailemaa aurinkoon ja valoon! Varmasti teki hyvää, olen tosi iloinen sun puolesta. Mekin itse asiassa päätettiin, että ensi joulu tullaan viettämään ihan muissa maisemissa (ei kyllä vielä päätetty kohdetta).

  Kyllä, lähden ihan täysillä mukaan tuohon päätökseen, että ensi vuodesta tehdään ihana vuosi ja pidetään itsestämme huolta paremmin, kuin koskaan aikaisemmin. Ihania vuoden viimeisiä päiviä sulle Jenny <3

  1. Kiitos Emma kommentistasi!
   Me oltiin pari vuotta sitten myös joulu täällä samoilla kulmilla ja valohoito virkistää keskellä pimeintä talvea. Eli voin lämpimästi suositella. Hermotkin ovat kestäneet kaikilla aika jatkuvaa yhdessäoloa, vaikka teinin kanssa saatiin eka riita aikaiseksi ennen lentokentälle tuloa :D
   Mä odotan jo kotiin paluuta ja ensi vuotta ja kaikkea ihanaa, mikä odottaa kulman takana, vaikka tiedän, että nyt vikana päivänä täällä kannattaisi erityisesti nauttia hetkestä! No, vielä on tämä päivä aikaa harjoitella läsnäoloa.
   Kaikkea hyvää ja ihanaa sun ensi vuoteen! Tehdään hyviä valintoja <3

 5. Hyvää uutta vuotta, jatkukoon mahtava matkasi edelleen! Kiitos kaikista positiivisista jutuista, joita olet meille blogissasi tarjonnut.

  Mari

 6. Ollut upea seurata sun muutosmatkaa. Tavoitteena on että vuosi 2018 olisi itselle samanlainen (omanlainen) matka :) lähtötilanne aika samanlainen kuin sulla. Tämä vuosi on mennyt niin että toteutuspuoli on jäänyt uupumaan, suunnitelmia senkin edestä :D

  Ihanaa tulevaa vuotta!

  1. Kiitos Vilma ihanasta kommentista!
   Mahtavaa ens vuotta! Kun vain jaksat alun yli, niin tulokset alkavat motivoida. Ja kun muistaa, että aluks kannattaa olla kärsivällinen, on helpompaa olla kärsivällinen :)
   Jos mä pystyin, niin sä pystyt ja muutkin pystyvät, se on pakko sanoa. Olin itsekin ollut siellä epätoivon rajamailla ja silti nyt tässä.
   Kaikkea hyvää ja ihanaa joulun jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *