Hyvä elämä

Mikään ei ole kontrollissa!

Erään uuden ystävän Facebook-sivulla huomasin alla olevan kuvan, joka pysäytti minut totaalisesti. Kuvan sanoma todella kolahti, sillä loppujen lopuksi asia on juuri noin, mikään ei ole täydellisessä kontrollissamme. Mitä järkeä on siis niin usein stressata, kun voi heittäytyä virran vietäväksi. Luottaa siihen, että asiat tapahtuvat, kuten parhaaksi on. Toki itsekin pitää tehdä töitä, ei vain voi soffalla odotella, mutta murehtimisesta ja stressaamisesta voi sentään luopua. Välillä se on vaikeaa, välillä helppoa. Onneksi osaan itsekin jo hetkittäin luopua huolehtimisesta ja antaa asioiden vain tapahtua, mutta kas, aina se ego palaa pitelemään lankoja väkipakolla käsissään ja järjestelemään asioita niin kuin minäminäminä luulee, että parhaaksi on.

Asioita vain tapahtuu ja asiat vain ovat, toiset niistä herättävät minussa hyviä tunteita, toiset niin sanotusti huonompia. Jos yrittää varmistella itselleen vain mukavaa elämää ja siksi pyrkii välttämään niitä huonoja kokemuksia, se ei vain ole mahdollista tai todellista. Se ei ole mahdollista siksi, koska me yksinkertaisesti emme voi hallita tätä kaikkea. Toki voimme useisiin asioihin vaikuttaa, mutta lopulta emme voi täydesti hallita. Aina tulee mutkia matkaan ja asiat voivat mennä eri tavoin kuin itse on toivonut, sitä voi sairastua, menettää työpaikkansa, puoliso voi lähteä, ihan mitä vain. Siksipä kai erityisesti on tärkeää oli tunne tai asia mikä tahansa, tiedostaa, että se ei kestä ikuisesti. Kaikki menee lopulta ohi tai ainakin muuttaa muotoaan, ja sen tiedostaminen usein saattaa opettaa kiitollisuutta tai luo toivoa. Ihminen vain haluaisi kovin usein takertua pelkästään siihen hyvältä tuntuvaan elämään, hyviin fiiliksiin ja pyrkiä hallitsemaan elämää, jotta voisi lillua siellä ihanassa turvallisuuskuplassa. Lopulta kukaan meistä ei tule olemaan ikinä täysin turvassa, joten hallitsemisen yrittäminen ei johda mihinkään. Uskonkin, että tärkeämpää on vain antaa olla ja keskittyä siihen hetkeen, jossa juuri on. Olen joskus aiemmin poiminut jostain kirjasta muistivihkooni lauseen Vapaus on suostumista elämään kaiken keskellä, ja vasta nyt ehkä lähes ymmärrän sen, mitä se todella tarkoittaa. Ehkä.

Elämä on arvaamatonta, niin ”hyvässä” kuin ”pahassa”. Täällä leijaillaan höyhenen lailla. Äkkiä voi tuuli kääntyä suuntaan tai toiseen. Me olemme tässä ja nyt, ja se on meidän elämämme tärkein kohta. Siksi tärkeää onkin nauttia, ihan tästä kaikesta. Ottaa ilo irti arjesta tai vähintäänkin lakata mököttämästä ja tarttumasta pieniin epäkohtiin.

Huippua tätä hetkeä sinulle!

 

Tässäpä opeteltavaa loppuelämäksi.
Tässäpä opeteltavaa luultavasti loppuelämäksi (Kuva: Pinterest)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *