Mitä mietit sunnuntaina?

Stressaatko silloin maanantaita? Ja kyllä, tiedän, että tänään on keskiviikko.

Moni meistä todella elää vapautuneesti vain viikonloppuisin tai lomilla. Sunnuntai hupenee maanantain miettimiselle. Kun lomasta on kulunut kaksi viikkoa, aletaan harmitella sitä, että lomahan on kohta ohi. Silloin aika menee tulevaisuudessa elämiseen ja turhaan murehtimiseen. Nykyhetki luiskahtaa ohi.

Pinterestissä törmäsin eilen tähän mainioon kuvaan.

Nonni! Iloa! Itse noudatan tätä niissä määrin kuin mahdollista. 

Sepä olisi, jos elämässä voisi tehdä vain hauskoja asioita. Valitettavasti ainainen hauska elämä on paitsi illuusio, se luultavasti olisi tasapaksua. Ihminen joutuu tekemään myös asioita, jotka eivät ole mieluisia. Ja myös se hauska tekeminen, vaikka sitten lähes aina mieleiseltä ja innostavalta tuntuva työ, voi sekin aiheuttaa stressiä ja epämukavuutta.

Työ herättääkin usein paljon erilaisia tuntemuksia, myös negatiivisia. Eikä ihme näinä aikoina, kun tekijöistä puristetaan kaikki energia irti. Kivakin työ voi olla vähemmän kivaa, jos sitä täytyy suorittaa kuin tuli persiin alla.

Tärkeää ei ole se, mitä tekee työkseen, vaan tärkeää on se, että oma tekeminen tuottaa itselle onnistumisen elämyksiä, positiivisia kokemuksia ja tuntuu itselle sopivalta. Olen kauan sitten kokenut itsekin sen, kun työpaikalle todella joutui raahautumaan. Se vaikutti muuhunkin olemiseen. Jos siis joka (työ)aamu vatuttaa, on aika pysähtyä tunnustelemaan, mikä mättää. En suostu uskomaan, ettei vaihtoehtoja olisi. Aina voi toimia jotenkin toisin.

Jokainen meistä on vastuussa itsestään ja ajatuksistaan. Meissä pyörivät turhautumisen, kyllästymisen ja negatiivisuuden asenteet syntyvät kai tavasta, jolla kullakin kerralla ajattelemme, tietoisesti tai tiedostamatta. Vaikka ajatukset ovat ”vain ajatuksia” ja niiden voi antaa olla ja niiden voi sallia haihtua pois, pyrin itse usein ajattelemaan erityisesti hyviä asioita silloin, kun kupolia kiristää.

Entäs sitten, jos olo siitä huolimatta tuntuu välinpitämättömältä ja kurjalta? Joskus vain on helpompi negistellä kuin edes yrittää löytää hetkestä jotain myönteistä. Useimmiten tämäkin on kuitenkin omaa päätöstä.

Pyrin itse arjessani ajattelemaan, että minä olen omilla valinnoillani saanut aikaan kaiken tämän. Jos olisin valinnut toisin, tilanne olisi ehkä erilainen. Mutta olisinko silloin onnellisempi? En usko.

En tosin usko enää, että olisi vääriä valintoja. Joskus ajattelin niin, mutta sitten opin antamaan anteeksi. Itselleni ja muille. On vain erilaisia valintoja, erilaisia ratkaisuja ja erilaisia asioita, joista voi oppia jotakin. Hei armoa, ihmiset!

Tehdään paljon (hauskoja) asioita, ja lakataan murehtimasta myös niitä vähemmän hauskoja!