Namskutti, herkkukeittoa!
Minä en todellakaan ole meidän perheen Master Chef, mutta silloin hyvin harvoin kun teen ruokaa, teen useimmiten kasvissosekeittoa. Niin myös tänään. Keiton parhaita puolia ovat sen edullisuus, helppotekoisuus ja herkullisuus. Sain ohjeen joskus ystävältäni, ja muokkasin sitä hieman. Nytpä leikin ruokatoimittajaa ja jaan soppareseptini kanssanne. Meillä sosekeittoa syö koko perhe (pian myös Piksu), joten voin lämpimästi suositella sitä niin lapsille kuin aikuisillekin.
HERKKUKASVISSOSEKEITTO
Noin 10 nyrkinkokoista perunaa
7-8 isoa porkkanaa
vettä
pari kasvisliemikuutiota
tuoretta inkivääriä oman maun mukaan
1 pkt perinteistä Koskenlaskija-juustoa
mustapippuria ja sormisuolaa oman maun mukaan
basilikaa koristeluun
1. Kuori ja pilko porkkanat ja laita ne kattilaan kuumaan veteen kiehumaan.
2. Kuori ja pilko perunat ja laita ne porkkanoiden kanssa kattilaan.
3. Kuori ja pilko inkivääri ja laita samaan kattilaan.
4. Keitä, kunnes kasvikset ovat hyvin pehmeitä.
5. Kaada osa liemestä toiseen astiaan ja soseuta kasvikset keskenään esim. tehosekoittimella. Jos sose on liian paksua, ohenna sitä talteen ottamalla liemellä. Itse tykkään jättää soseeseen hieman sattumia.
6. Aseta kattila hellalle miedolle lämmölle ja sulata pilkottu koskenlaskija-juusto soppaan.
7. Annostele keitto lautasille, mausta suolalla ja pippurilla. Koristele basilikalla.
Ja ei kun herkuttelemaan, namskutti!
Tom
On hyvää keittoa ja kiva syödä joskus toisten tekemään ruokaa 😉