Akrobatiaelämys teatterissa

Olin tänään tyttäreni, 9, kanssa katsomassa Helsingin Kaupunginteatterissa lasten musikaalinäytelmä Yökyöpeleitä. Kokonaisuus oli sangen viihdyttävä meidän kummankin mielestä. Turhaan olin pelännyt ennen esitystä sitä, miten MINÄ jaksan näytelmää seurata. En nukahtanut. Laulujen, loruilun ja riimittelyn sekaan oli kätketty myös aikuisyleisöä naurattavia vitsejä, ja Martti Suosalo toisessa pääroolissa oli oikein osuva valinta.

Kaikkein eniten ihastusta, jännitystä ja ihailevaa huokailua niin minussa kuin sirkuskoulua harrastavassa tyttäressäni sai aikaan Nakertajan roolissa olleen Katja Kortströmin taiturimainen akrobatia. Kortströmin temppuilua korkeuksissa renkaan ja kangasköysien (en tiedä oikeaa termiä) varassa oli huikea seurata. Mikä uskomaton notkeus ja kehonhallinta hänellä olikaan! Akrobaatti näytelmässä oli ehdottomasti piristävä ja erilainen lisä. Kummasti tuli treenimotivaatiota itsellekin. Miksi olla laiska sohvaperuna, kun voi vaihtoehtoisesti olla notkea, hyväkuntoinen ja kroppansa hallitseva liikkuja. Pilates ja venyttely eivät siis olisi ollenkaan huono lisä treenilukkariini juoksun ja sisäpyöräilyn oheen.

Huomenna suuntaan taas lenkille! Jos näette sinisissä tuulihousuissa vilahtavan, p*rkelettä hokevan naisen Kauklahdenväylällä, se saatan olla minä. Tänään olen viettänyt ansaittua lepopäivää urheilusta. Ensi viikolla pyrin testaamaan myös muuten Salmisaaren Elixian. Liikuntakeskushan vilahti torstaisessa suosikkiohjelmassani ja näytti aivan fantastiselta!