Ansaittu hedelmähetki

On se jännä, miten ihminen oppii itsestään koko ajan.

Eilen sain viimeiset kirjan tekstit valmiiksi. Nyt minun tehtävänäni on enää lähinnä duunailla graafikkomme Suvin upeaan taittoon pientä hienosäätöä ja viilailua: tavuttaa sanoja oikein ja metsästää orporivejä.

Kun eilen istuin yötä myöten hämärässä keittiössä ja painoin viimeisen kerran send-nappulaa, mietin, että miltä minusta nyt tuntuu. Miltä minusta nyt kuuluisi tuntua?

Vaikea sanoa, kun olen ensikertalaisena liikenteessä.

Jatkoin fiiliksieni tunnustelua. Ainakin oloni oli helpottunut, onnellinen, iloinen mutta hieman haikeakin. Tässäkö tämä nyt oli. Tältäkö nyt tuntuu. Tämäkö on se hetki, kun hommat on tehty. Selvisin hienosti, tosin myöhässä aikatauluista. Missä ovat serpentiinit, paukkukaramellit, skumpat ja villi meininki?

Monenlaisia ajatuksia risteili päässäni. Stressi laukesi, päätä alkoi jomottaa. Olo oli kuin vuoden häitään järjestäneellä morsiammella, iski tyhjyys. Mutta onneksi vain hetkellisesti.

Ihminen ei ole koskaan tyytyväinen siellä missä on, sanotaan Pikku prinssissä.

Kirjailija Saul Bellow taas on todennut, että Kaikki on valmista mukavaan, viihtyisään ja hauskaan elämään. Silti jokin meissä saattaa kysyä, mitä seuraavaksi? 

Ymmärsin, että tässä on itselläni selkeä opettelun paikka. Nyt minulla on hyvää aikaa opetella olemaan tyytyväinen ja onnellinen tässä ja nyt. Se kun on päässyt hieman unohtumaan kaiken kiireen ohella ja olen pitkin syksyä elänyt sitku-elämää.
Sitku kirja on valmis, sitten teen sitä ja tätä. 
Ennen kuin haalin itselleni jonkin uuden projektin töideni ohelle, pysähdyn nauttimaan ja fiilistelemään tätä hienoa juttuamme, joka ei sitä paitsi fyysisesti tule olemaan kätösissäni ennen kuin vasta muutaman kuukauden päästä.
Niinhän Eckhart Tollekin sanoo, että kun jotain on tehtävä, silloin tulee keskittyä tekemiseen. Hedelmät tulevat aikanaan.

Nyt on minun hedelmähetkeni ja aion ottaa siitä kaiken irti.

Hienoa perjantaita!

No juurikin näin! (Kuva: Pinterest)

No juurikin näin! (Kuva: Pinterest)