Ärrrsyttävän positiivista!!

Olenpa tässä tällä viikolla miettinyt paljon tätä valittamisen kulttuuria, joka meillä tuntuu vallitsevan. Melkeinpä helpommalla tuntuisi pääsevän, jos ryhtyisi itse samaan. Sitä olisi jotenkin normaalimpi ihminen, jos suhtautuisi asioihin negatiivisemmin ja löytäisi kaikesta jotain, josta valittaa, vaikka sitten ihan vähän.

En tiedä, olenko oikeassa vai onko se vain epämääräinen tunne sisälläni, mutta olen huomannut aiheuttavani toisinaan ärsytystä sillä, että pyrin pysyttelemään myönteisellä kannalla. Enkä nyt sano näin siksi, että kalastelisin huomiota tai kehuja itselleni. Olen vain miettinyt sitä, mikä toisen hyvissä fiilareissa ärsyttää. Toisen iloisuus ja positiivinen asenne eivät ole keneltäkään muulta pois. En ymmärrä sitä, miksi se aiheuttaa niin paljon negatiivisia tuntemuksia, sillä itse ainakin nautin hyväntuulisten ihmisten seurasta ja saan heistä hurjasti virtaa itseeni. Iloisista ihmisistä saa niin paljon itselleen, että vielä tunteja kohtaamisesta hymy nousee huulille.

Ja se, jos lasi on puoliksi täynnä, ei todellakaan tarkoita sitä, että aina olisi. Kyllä minäkin valitan ja sorrun typerään käytökseen. Saatan istua sohvalla kaukosäädin kädessä arvostelemassa uutisankkuria hänen (omasta mielestäni) typerästä kampauksestaan. Aaaah, voisiko muuten olla turhempaa ajanviettotapaa. Voin rehellisesti sanoa senkin, että välillä elämä on syvältä ja tekisi mieli vetää myönteinen asenne vessasta alas. Ja kyllä, minua ottaa päähän se, etteivät ihmiset osaa käyttää vilkkua liikenneympyrässä tai joku maksaa edelläni 10 euron ostoksensa 5 sentin kolikoilla juuri silloin, kun minulla on kiire. Minäminäminä. Kiirekiirekiire.

Ja kyllä vain elämässä tulee eteen vastoinkäymisiä, jotka oikeasti tuntuvat pahalta, ikäviltä ja musertaviltakin. Kuitenkin uskon myös siihen, että jos homma on jotakuinkin hanskassa ja yleisasenne positiivisen puolella, myös niistä elämän nurjapuolista selviytyy nopeammin ja selviää vähemmillä kolhuilla. Ainakin kun mietin itseäni vuosia taaksepäin, jos en olisi oikein tahtonut hautautua omaan huonoon olooni, olisin varmasti päässyt asioista eteenpäin vauhdikkaammin ja vähemmillä naarmuilla. Toisaalta mietin, että ilman kaikkea kokemaani en olisi se, joka olen juuri nyt. Joskus tuntuu, että turhasta valittaja ei ole kohdannut elämässään oikeita ongelmia. Mutta mikä sitten taas on oikea ongelma? Jokaisella on omat murheensa.

Onneksi ja ehkä kaikesta johtuen osaan ajatella nykyään niin, että vaikka elämässä on ongelmia ja huolia, helpommalla pääsee, kun keskittyy hyvään. Itse en ainakaan ole havainnut murehtimisen, huolehtimisen enkä edes sen valittamisen johtavan mihinkään ratkaisuun. Vaan päinvastoin sillä tapaa toimiessa ongelmasta saattaa tehdä ehkä suuremman kuin se alunperin on ollutkaan. Katastrofiajattelulla vääristämme todellisuutta ja mikä hurjinta, alamme itsekin uskoa siihen, vaikka ajatuksemme ja niiden aiheuttamat tunteet voivat olla kaukana totuudesta.

Kun ajattelee pessimistisesti, ei tarvitse pettyä, kun kaikki kuitenkin jossain vaiheessa menee persiilleen, totesi ystäväni kerran. No jossain vaiheessa ihan varmasti! Äskeinen on kuitenkin mielestäni yhtä älytön lausahdus kuin toisen kaverini lausuma kun on päässyt naimisiin, ei tarvitse enää välittää siitä, miltä näyttää. Hih.
Myös pettymykset kuuluvat elämään. Selvähän se on, ettei aina kaikki suju niin, kuten on toivonut. Silti ongelmia, pettymyksiä tai mielipahaa ei tarvitse odottaa. Sehän on sama kuin kaivaisi verta nenästään.
Yhtä lailla ja mieluummin voi odottaa hyviä, yllättäviä, ihania ja mahtavia asioita tapahtuvaksi. Uskoa siihen, että hyvää tapahtuu.
Ja miten se käytännössä toteutetaan: Kun kerran voin itse valita, mieluummin olen iloinen ja huoleton enkä panikoi ensi viikon tulevista deadlineista, uuden Bodypump-ohjelman opettelusta ja kaikesta siitä kiireestä, joka on kasautunut yhdelle viikolle. Aion oikeasti ottaa kaiken rauhallisesti hengitellen vastaan ja tehdä asian kerrallaan, hymy huulillani.
Juuri nyt on hyvä hetki keskittyä hyviin asioihin elämässä, eikä kannata olla jatkuvasti huolissaan jostakin.
Koska oikeasti, mitä se hyödyttää?
Ihan parasta alkavaa viikkoa jokaiselle!

No näin!