Arvotaan kirjallisuutta!

Huolimatta aamuisesta showsta pukeutumaan haluttoman uhmaikäisen, auraamattomien teiden, lumikasojen, rattaiden työntämisen ja vetämisen, rattaiden kanssa bussiin juoksemisen (sykkeet nousivat tehokkaasti!), niin läppäri- kuin treenilaukunkin raahamisen ja tarhalle päästyä kuin pienen sian lailla hikoilemisen (aivan valtava tihi!) kanssa tämä päivä oli oikein hyvä päivä. Saimmehan lapsen kanssa hymyn tuntemattomalta, joka nosti mielialat heti taivaisiin.

Jo bussissa matkalla kohti työhuonetta minua lähinnä nauratti ja mietin, anteeksi nyt vain, meneviä ja supercooleja 30+ hipsteriystäviäni, että kauanhan he jaksaisivat tätä härdelliä, jota elämäni vaikuttaa olevan. Minua huvitti, kun muistin, miten keskimmäinen tyttäreni lohdutti minua eilen: äiti, ei sun tartte jaksaa tätä enää kuin 16 vuotta! Ehhehe! Eihän tämä vanhemmuus siihen lopu, että pienimmäinenkin tulee täysi-ikäiseksi. On tämä elämänmittainen urakka, mutta hieno sellainen. No regrets!

Joka tapauksessa vai ehkä juuri siksi minusta tuntui tänään, että ihmiset hymyilivät toisilleen ja se teki minut onnelliseksi. Bussikuskiakin nauratti lipunostossa iskenyt paniikkini, kun luulin, että minulta puuttuu lipun hinnasta 50 senttiä. Iloa tuntui olevan ympärillä joka puolella, vai johtuiko se siitä, että itse tunsin oloni hyvin energiseksi ja iloiseksi, en tiedä.

Päivän aikana tapahtui myös muutamia satunnaisia sananvaihtoja ja kohtaamisia, jotka nostattivat hyvää fiilistä entisestään. Illalla pyykinpesun ja siivouksen jälkeen istahdin persiilleni leikkimään lapsen kanssa legoilla ja tunsin itseni hyvin onnelliseksi ja etuoikeutetuksi. Siitäpä innostuneena sitten päätin, että tällä kertaa kirja-arvonnan teemana on onnellisuus.

Arvontaan voit osallistua tästä hetkestä aina 8.2. perjantai-iltaan klo 21 saakka kommentoimalla tähän postaukseen, mikä sinut tekee onnelliseksi ja onko onnellisuus sinun mielestäsi enemmän kiinni olosuhteista ja elämäntilanteesta vai voiko sen saavuttaa milloin tahansa ja missä tahansa. Itse uskon jälkimmäiseen, mutta kerro sinä minulle, mihin sinä uskot!

Kaikkien kommentoijien kesken arvon kolme kirjaa, jotka postitan voittajille. Ilmoitathan kommentissasi, minkä kirjan arvontaan haluat osallistua.

Ja kirjat ovat: Lorna Byrne, Enkeleitä hiuksissani (pokkari, Otava 2011), Anthony de Mello, Havahtuminen (pokkari, Like 2012) ja Satu Rämö/Katja Lahti, Vuoden mutsi (Avain, 2012).

Ei muuta kuin onnea matkaan!

Juuri näin! Ihan kuin minä! (Kuva: Pinterest)

Juuri näin! Ihan kuin minä! (Kuva: Pinterest)