Duunissa töissä

Onpas ollut viikko! Tällä viikolla olen päässyt toteuttamaan itseäni hyvinkin monipuolisesti. Olen ollut ryhmäliikuntaohjaaja, life coach, kirjailija ja toimittaja. Ja parhaimmillaan kaikkea tätä 10 tunnin sisään. Itseänikin naurattaa, kun mietin, miten tuosta noin sujahdan työroolista toiseen, mutta juuri nyt kaikki sujuu ilman ongelmia tai tuntua stressistä. Mietin sitäkin, että helppoa tämä varmasti siksikin on, kun kuitenkin jossain määrin nämä kaikki neljä nimikettä nivoutuvat yhteen. Yhteinen nimittäjä näissä kaikissa hommissani on hyvinvointi. Voisi olla ehkä vaikeampaa yhdistää sähkömiehen, toimittajan, lentokapteenin ja vaatemyyjän ammatit, tai mistä sitä ikinä tietää, kun en ole ikinä kokeillut. Voihan tämä olla vain jokin uskomukseni.

Paitsi että olen tiiviisti kirjoittanut kaiken kalenteriini, ja sitä myös aktiivisesti silmäilen, uskon, että tämä kaikki sujuu, kun asenteeni tekemiseen on innostunut ja iloinen. En ole ottanut stressiä edes kotitöistä, jopa tiskaamista kohtaan olen pyrkinyt valitsemaan tunnetilan, että vautsivau, tämäpä on hauskaa. Onpa meillä kivoja astioita. Kas, tiskatakin voi rakkaudella ja ilolla, siksi, että haluan. Ja onhan omien kätösten jälki, puhtaat astiat, mielihyvää tuottavaa katseltavaa.

Josta kusta saattaa tuollainen yltiöpäinen fiilistely tuntua itsensä huijaamiselta ja ehkä mahdottomaltakin, mutta itse olen saanut sen vuosien varrella toimimaan ja tykkään tehdä asioita ilon kautta, myös niitä ei niin kivoja. Ja jos tuo innostunut asenne ei kaikessa ihan toteudu, voi myös asioiden vatvomisen ja niistä stressaamisen sijaan keskittyä simppelisti siihen, että vain yksinkertaisesti tarttuu toimeen ja vatvoo vähemmän.

Toimii.

Lopulta kuitenkin ihan omaa ja läheistemmekin hyvinvointia ajatellen uskon, että meidän kannattaa tehdä enimmäkseen niitä asioita, jotka saavat ilon kuplimaan sisällämme ja meidät voimaan hyvin. Sellaisia asioita, jotka saavat meidät nauramaan, antavat meille energiaa ja ennen kaikkea tuntuvat meistä mukavalta. Jos asiat, joita päivittäin tai viikottain tekee, eivät tuota iloa, on aika tehdä joku, vaikka sitten pieni, muutos. Kun edes vähän ravisuttaa oman niin helposti automaattiseksi muuttuneen arjen raameja, sen vaikutukset voivat olla ihan mielettömät! Yhtäkkiä sitä puhkeaa kukkaan ja pursuaa ideoita, ajatuksia ja hyvää tuulta, joka aiheuttaa vastaavien fiilisten ketjureaktiota lähipiirissä. Eikä aina siinä omassa tekemisessäkään välttämättä vikaa ole! Mutta jos jokin homma jatkuvasti nostattaa epämukavia tunteita, se voi sopia jollekin muulle tai meillekin jossain toisessa tilanteessa.

Ilon kautta kohti viikonloppua! Voi hyvin!

P.s. Jenni Emilia Kauppilan Rakastan siis olen kirjan voittajat on arvottu! Ensi viikolla postia lähtee nimimerkeille SANNA ja SUSANNA (mikä hassu yhteensattuma). Otan teihin alkuviikosta yhteyttä. Kiitos jokaiselle vastanneelle!

Näin juuri. (Kuva: Pinterest)

Näin juuri. (Kuva: Pinterest)