Elämä on ihanaa! Helppoa!

Vaikka silmät avatessa niiskututti ja köhitytti, aloitin (hyvin aikaisen, kiitos kellojen siirron) aamuni fiilistelemällä upeaa tulevaa päivää. Huomasin muuten, että mitä enemmän tästä hetkestä ja päivästä innostun, sitä helpompaa innostuminen oli. Jännä, miten itsensä saa luotsattua tuosta noin vain pirskahtelevan iloiseksi. Toimii muuten myös päinvastoin, megavatutuksen lisääminen pienen vatutuksen päälle on äärimmäisen helppoa sekin.

Miten voin nauttia tästä päivästä kaikista eniten?

Elämä on ihanaa! Elämä on helppoa! Hyviä asioita tapahtuu!

Kun olimme syöneet aamupalaa, lukeneet kirjoja ja asetelleet pienet Little Pet Shop -hemmot uuteen järjestykseen, aloin tiskata eilistä tiskivuorta.

Tiskaaminen sujui, kun muistelin Eckhart Tollen ohjeita. Keskityin tekemiseen, fiilistelin tiskiaineen ihanaa tuoksua (uusi suosikkini on muuten Ajaxin melon) saippuavaahtoista vettä ja kätteni jälkeä: puhtaita astioita.

Vaikka minulla on hoitamistaan odottavia työasioita, päätin sallia itselleni vapaapäivän ja jatkaa hommia illalla. Lähetän muutaman kysymyksen haastateltavalle ennakkoon, kirjoitan kuvatekstit matkajuttuuni, vastailen sähköposteihin, sovin tapaamisia, luen ajatuksella läpi kirjoittamiani tekstejä, viimeistelen muutaman jutun kehittämällä niihin ingressit ja otsikot.

Joskus ennen olisin miettinyt yllä olevia työjuttuja koko päivän, ja silti luultavasti olisin tehnyt ne vasta illalla. Nytpä en podekaan huonoa omatuntoa, vaan nautin päivästä.

Välillä on olo, että pitäisi tehdä jotain nyt justiinsa, mutta asian tekemistä lykkää ja lykkää ja lykkää. Silti asia pyörii päässä koko ajan, vaikka sitä ei saa tehtyä. Sen sijaan, että pilaa päivänsä miettimällä asioita, joita pitäisi tehdä, kannattaa kyseiset asiat tehdä joko nyt heti tai sitten vain päättää, että nyt fiilistelen.

Iloista sunnuntaita!

Täällä ollaan ulkoisesti nuhanenäisiä, sisäisesti kauniita. (Kuva: Pinterest)