Hoida asia tai sitten unohda se

Hoida asia tai sitten unohda se. Voisikohan tuo toimia?

Vaivaako sinunkin mieltäsi loputon tekemättömien asioiden lista, jotka kuvittelet ottavasi haltuun loman, kesän, loppukesän, alkusyksyn tai vaikka viikonlopun aikana vai ehkä jo tänään? Oma listani on pitkä ja loputon. On raskasta muistaa, mitä pitää muistaa tehdä. Ja sitten sitä kuitenkin jättää hommat niin kovin helposti vain ajatuksen tasolle.

En useinkaan enää tee asioita, joita en halua tehdä, mutta joskus sellaisiakin on tehtävä. Ja ne asiat ovat juuri niitä, jotka helposti jäävät tuonne listalle, kuormittavat ajatuksiamme eivätkä millään meinaa tulla todeksi. Moni niistä liittyy järjestelyyn. Luulisi, että se olisi itselleni helppoa, sillä inhoan epäjärjestystä!

Lienenkö ainoa, joka miettii, että kyllä tänä kesänä on se mansikkakakku leivottava!

Lienenkö ainoa, joka miettii, että kyllä tänä kesänä on se mansikkakakku leivottava! Kiitos siskolleni ihanasta kuvasta.

Neljä kassillista puhtaita pyykkejä

Heräsin jo viideltä virkeänä kirjoittamaan yhtäjaksoisen 6,5 tunnin unen jälkeen. Koska en heti saanut enää unta, nousin ylös ja ennen kuin menin Facebookiin tai muuallekaan someen, kirjoitin ylös kaiken sen, mitä ajatuksissani sillä hetkellä pyöri. Työn alla oleva kirjani velloo pääkopassani sen verran, että usein aamulla herättyäni minun on pakko kirjoittaa joku sillä hetkellä mahtavalta tuntuva ajatus ylös. Jos en tee sitä heti, se unohtuu, eikä ainakaan pakottamalla palaa mieleeni. Nyt kun olen semilomalla niin hyvin voin herätä viideltä ja ottaa sitten vaikka päiväunet, jos tarvis on.

Mietin sitten tuossa aamulla kaikkea sitäkin, mitä minun pitäisi tehdä tämän semilomani aikana. Kukaanhan minua ei pakota, mutta olen itse asettanut itselleni tavoitteita, sangen arkisia kuitenkin, jotka minun on minun mielestäni toteutettava. Omin pikku kätösin tuota listaa laadin ilman, että kukaan muu minulta noita asioita odottaa.

Esimerkiksi jääkaappi pitäisi saada pestyä. Mustikoita on kerättävä riittävästi talven varalle. Kellari tulee siivota ja järjestää ja ylimääräiset tavarat viedä kiertoon. Salilla pitäisi pystyä käymään säännöllisesti nyt kun olen ohjaustauolla jumpista. Joka päivä kannattaisi kirjoittaa, edes jotain.  Työpöytäni on ehdottomasti siivottava. Sitä mieltä olin muuten jo ennen reissuun lähtöä, mutta kas, mitään ei ole tapahtunut. Myös ainakin 4 Ikean kassillista puhtaita vaatteita odottaa pääsyä kaappeihin. Ystäviä pitäisi nähdä tai ainakin vähintään soittaa/tekstata heille. Kasa kirjoja odottaa lukemistaan, ja voi apua, olen lukenut niistä vain yhden tähän mennessä. Keittiön ruokapöydän tuolit kaipaavat jalkoihinsa uusia karhuntassuja. Vaatekaappi, sekä oma että kuopuksen, on järjestettävä. Lisäksi pitäisi lopettaa yksi pankkitili. Lapsen dvd:t pitäisi käydä läpi ja heittää toimimattomat roskiin. Myös viisi vuotta kehystettävänä ollut valokuvateos tulisi noutaa kotiin, ellei kehystäjä ole sitä jo myynyt kirpputorilla! Tuon jälkimmäisen asian muistan aina noin puolen vuoden välein, ja jostain syystä sen tekeminen on erittäin nihkeää. Silti se vie tilaa muistikapasiteetissani, vaikka vain tuon puolen vuoden välein. Entä kuka järjestäisi eteiseen kasautuneen kenkävuoren, joka alkaa muistuttaa Matterhornia?

Noihin asioihin saisin helposti koko heinäkuun kulumaan, mutta ennen kaikkea sanon apua sille, että nuo pyörivät päässäni jos eivät nyt ihan päivittäin, niin joka toinen päivä. No, aloinpa sitten miettiä, että pelkästään noiden asioiden ajatteluunhan saisin myös helposti koko loman ja kesän tuhlattua. Ja ajatelkaas, jos sitten syksy koittaa eikä mitään ole tapahtunut. Sitä on vain pyöritellyt mielessään sitä, mitä pitäisi tehdä, muttei ole tehnyt ensimmäistäkään.

Ei hyvä.

Arvatkaas, tuo valkoinen paita. käsinpesu, ihan painajainen! Tapahtuuko tällä vuosituhannella?

Arvatkaas, tuo valkoinen paita. Käsinpesu, ihan painajainen! Tapahtuuko tällä vuosituhannella?

Hoida asia tai sitten unohda se

Jälleen kerran meikäläinenkin oppi kantapään kautta. Huomasin sanovani itselleni, että no toimi sitten äläkä vain ajattele toimivasi. Lakkaa miettimästä, että pitäisi tehdä jotain. Lakkaa yrittämästä tehdä jotain. Lakkaa aikomasta tehdä jotainYksinkertaisesti vain tee se, mitä olet tekemässä, mitä ajattelet, että sinun pitäisi tehdä tai mitä haluat tehdä tai mitä et voi enää lykätä.

Tai vaihtoehtoisesti unohda koko lista. Laiskottele ja lomaile ja ole onnellinen siitä kaikesta, mitä olet saanut tehtyä ja mitä sinulla on ja lakkaa miettimästä kaikkea sitä, mitä sinun pitäisi tehdä. Siinähän hukkaa helposti yhden heinäkuun, vuoden, viisitoista vuotta, koko elämän.

Ehkä uusi mottoni voisi olla että tee se heti tai sitten unohda se. Mutta älä kiusaa itseäsi jättämällä asiaa ajatuksen tasolle. Ja miettimällä sitä koko ajan, loputtomiin.

Näillä ajatuksilla kohti uutta, mahtavaa viikkoa!

Halotkin olisi järjestettävä...tai ehkä laiskottelen sittenkin.

Halotkin olisi järjestettävä…tai ehkä laiskottelen sittenkin. Tästäkin kuvasta kiitos siskolleni, joka selkeästi saa enemmän aikaan kuin minä!

P.s. Tervetuloa Instagramiin ja Facebookiin