Hyvät uutiset…

…tänne mulle kaikki heti nyt vai ei ehkä sittenkään?

Odotan parhaillani tietoa asiasta, joka voi muuttaa arkeani. Paljon. Voi olla, että saan kuulla hyviä uutisia tämän kuun loppuun mennessä. Yhtä hyvä mahdollisuus on siihen, että asia ei mene, kuten toivon ja jään nuolemaan näppejäni. Kumpikin vaihtoehdoista on ookoo ja kuuluu elämään. Jännittävää tässä kuitenkin on se, että kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista. Tämä ajatus on päässäni aivan selkeästi enkä ole antanut epäilylle sijaa. Olen myös päivittäin luonut asiasta positiivisia mielikuvia. Olen nähnyt itseni, sitten kun. Olen fiilistellyt sitä, miltä minusta tuntuu, sitten kun. Ja kaikesta tästä mielikuvarakentelusta huolimatta olen hyvinkin tässä hetkessä.

Aikaisemmin en ollut lainkaan kärsivällistä sorttia, jonkin asian, tilanteen tai uutisen odottaminen oli itselleni hyvin vastenmielistä. Olisin halunnut kaiken, erityisesti kaiken hauskan, tapahtuvan aina heti. Sitten kun se hauska tapahtui, sitä jo odotti seuraavaa hauskuutta eikä osannut edes oikein nauttia siitä hetkestä. Odotukseni monia asioita kohtaan olivat niin kovat, että koin järisyttäviä pettymyksiä. Jälkeenpäin ajatellen tuntuu siltä, että halusin jatkuvasti jotain, mikä oli tulevaisuudessa. Silloin en tahtonut tätä hetkeä enkä sitä, mitä minulla jo oli. Halusin jatkuvasti sitä, mitä en ollut saanut. Voi minua.

Toki haluan nytkin, mutta tämä haluaminen on erilaista. Haluamisesta huolimatta olen nimittäin tyytyväinen jo siihenkin, mitä minulla on. Tänään kun taas aamulla työmatkalla mietin tätä the asiaa, huomasin, että tämä hyvän uutisen odottaminen on itse asiassa jännittävämpää kuin se asian lopullinen ratkeaminen. Mietin, miksi minulla on nyt niin levollinen olo, kun joskus ennen olisin ollut varmasti kovin levoton ja malttamaton.

Sitten sen ymmärsin: Olen luopunut pakko-ajatuksesta. Vaikka haluan kovasti kuulla hyviä uutisia, sen ei ole pakko tapahtua. Asiat tapahtuvat, kuten minulle on parhaaksi tässä tilanteessa. Odottaminen niin, että hyväksyy kumman tahansa ratkaisun, on helpottavaa, sekä myös outo uudehko piirre itsessäni. Toki varmasti paljon riippuu myös asiasta, minkä ratkaisua odottaa.

Vaikka asia ei ehkä sittenkään ratkeaisi minun edukseni, se ei haittaisi. Lopulta kaikki on hyvin. Ja jos hyvin käy, aina tulee uusi ihmeiden täyttämä päivä, milloin voi tapahtua mitä tahansa hyvää.

Iloista perjantaita!

Tsäänssit on fifty-sixty vai miten se Matti sanoikaan! (Kuva: Pinterest)

Tsäänssit on fifty-sixty vai miten se Matti sanoikaan! (Kuva: Pinterest)