Ilon kautta..

..mennään, huolimatta siitä, että täällä herättiin jo kolmen kieppeillä pohtimaan kaikenlaisia asioita, jotka saivat pimeyden keskellä ihan valtavat mittasuhteet. Jotenkin onnistuin kuitenkin hilaamaan itseni parempiin olotiloihin ja sain vielä unenkin päästä kiinni. Tunnetusti kun tuo yöllä jumiin jääneen asiakelan jauhaminen ei tuo minkäänlaisia tuloksia, korkeintaan varastaa unta, jota tarvitsen.

Siinä sitten päätin, että tämän viikon pyhitän kiitollisuudelle, pyrin myös tarkkailemaan tunteitani ja ehkä jopa merkitsemään niitä ylös kalenteriini. Välillä voi olla ihan hyödyllistä pysähtyä tuntemaan, mitä tuntee. Ja sitten kysyä itseltä, että tarvitsenko minä sitä tunnetta.

Sinäkin voit pitää normaalina olotilanasi jotain sellaista, johon olet vain yksinkertaisesti tottunut. Aina se, mihin olet tottunut, ei tee sinulle hyvää tai saa sinua iloiseksi. Mutta ihminen vain on sellainen, että kaikkeen tottuu, jopa epämukavuuksiin. Ja kun asioista ja tavoista tulee automaatioita, et välttämättä osaa edes kaivata muuta. Voit urautua tekemään ja suorittamaan asioita niin kuin olet ne aina tehnyt. Ja kun vähän väliä olet kiireinen, stressaantunut tai alakuloinen, et ehkä edes osaa ajatella, että arkesi voisi todellakin pääasiallisesti olla jotain aivan muuta, päinvastaista ja aivan ihanaa. Sinunkin elämäsi saa olla pääosin nautintoa elämäntilanteestasi riippumatta.

Välttämättä et osaa edes miettiä, millaista olotilaa haluat päivittäin kokea. Aamuisin herätessäsi voit kuitenkin kysyä itseltäsi, että mitä ihanaa haluan juuri tänään kokea. Kokeile! Tuon kysymyksen esittäminen itsellesi heti silmiesi avauduttua virittää fiilikset plussan puolelle ja vaikka tuntisit itsesi kuinka väsyneeksi, aamustasi muodostuu heti mukavampi. Unohdat väsymyksen, kun mietit kaikkea sitä ihanaa, mitä eteesi voi päivän aikana tupsahtaa.

Päivän voimasanat tulevat tässä! Elämäni on täynnä valintoja. Voin vaikuttaa itseeni tekemällä asioita, jotka herättävät minussa hyviä tunteita., kuten iloa. Itse päätän, haluanko olla energinen, iloinen ja hyvällä tuulella vai sittenkin nuutunut, ahdistunut, stressaantunut ja alakuloinen. Minä itse voin valita ja vaikuttaa. 

Upeaa joulukuun ensimmäistä viikkoa. Tällä viikolla me teemme ihmeitä!

kuva