Jouluviikon kuulumisia + treenilukkari

Jouluviikon kuulumisia tulee tässä. Meillä juhlittiin viikonloppuna kuopuksen 8-vuotissynttäreitä. Hänen oikea syntymäpäivänsä kuin myös anopin ja mösjöön merkkipäivätkin ovat vielä juhlittavana tällä viikolla. Jo alkanut juhlaputkemme huipentuu siis jouluun, jolloin aika nopeasti alkaa odottaa tavallista arkea, vaikka toki hitaat vapaapäivät ovat mukavia ja nautin ennen kaikkea rauhallisista aamuista.

Vauhtisammakon Anni kyseli tänään Instagramissa, ehtiikö porukat treenata kuten tavallista joulukiireiden lomassa. Totta on, että niin töissä kuin joulun valmisteluissakin pitää saada maailma valmiiksi, mutta itse olen ainakin tähän asti onnistunut vaalimaan asennetta, että se tehdään, mikä jaksetaan ja ehditään ja se riittää. Treeneistä tosin en aio luistaa ja jouluviikon treenit näyttävätkin tältä:

ma sali (selkä, vatsa) 45 min, sisäpyöräilyohjaus 55 min.

ti Sali max 60 min. (ojentaja, rinta, tkrx-vatsat), uinti 45 min.

ke tonnin juoksuvedot

to lepopäivä

pe kevyt pk-lenkki 1 h 30 min

la pitkä lenkki 2 h 30 min

su sali (jalat ja olkapäät)

Joulun suhteen en ole mikään perfektionisti, mutta enpä ole sitä tarkemmin ajateltuna treeninkään suhteen. Jos jokin treeni muuttuu tai jää välistä, maailma ei kaadu siihen.

Jouluna on aika rauhoittua.

Haikeutta ilmassa

Hirveästi jänniä juttuja tapahtuu, mutta omaa iloa on syönyt ihmisten suru ja hätä. Huomaan, että kaiken jouluhössötyksen sijaan fiilikseni on usein joulun alla, kuten nytkin, surullinen ja haikea. Kunpa ihmiset turhan stressaamisen sijaan näkisivät sen kaiken tärkeän, sen, millä oikeasti on merkitystä!

Jos jotain saisin toivoa, toivoisin, että ihmiset olisivat onnellisia eivätkä joutuisi kokemaan tuskaa ja kärsimystä. Mutta maailma vain ei ole pelkästään hyvä, ja sen kanssa meidän on elettävä. Ehkä siksikin pyrin olemaan kiitollinen jokaisesta uudesta aamusta, kun saan silmäni avata ja jokaisesta tasapaksusta arkipäivästä, jolloin ei satu isoja yllätyksiä.

Nyt untenmaille ja toivottavasti kohti keveämpi joulufiiliksiä!

Pitäkää huolta itsestänne,

Jenny