Kaikki järjestyy!

Kaikki on hyvin jo nyt. Se on asia, joka minun olisi hyvä oppia oikeasti oivaltamaan.

Viime yönä ei paljon nukuttanut ja syykin selvisi tänään aamupäivällä: täysikuuhan se siellä olla mollotti. Ja ohhoh, sen vähän, mitä nukuin, joogasin hulluna!! Olin nimittäin illalla lähes viimeiseksi ennen nukkumaan menoa ilmoittautunut netissä tämän viikon joogatunnille ja näköjään se tunki uniini. Unimaailmani on muuttunut ihan täysin viimeisten viikkojen aikana. Näen todella paljon unia ja päivän asiat seuraavat itseäni myös nukkumaan. Alitajuntani varmasti haluaa kertoa minulle jotain suurta ja mahtavaa! Tai sitten olen vain loman tarpeessa, sekin voi olla.

Joka tapauksessa uusi äiti-lapsi-harrastukseni yinjooga pian 16-vuotiaan tyttäreni kanssa on lähtenyt hienosti käyntiin. Meillä kun aikanaan jäivät vauvauinnit välistä, niin on tällä nyt sitten paikkaan huonoa omatuntoani. No ei sentään. On vain mukavaa saada tyttären kanssa laatuaikaa ilman sisaruksia ja vieläpä noin tervehenkisessä muodossa. Viimeksi kävin yinjoogaamassa lokakuussa. Ei siis ollut kovin nopeaa toimintaa tämä rentoutumisen multihuipentuman uusiksi kokeminen, mutta parempi nyt kun ei ikinä. Syytän tästä aikaansaamattomuudestani lähes kahden vuoden jatkuvaa heräilemistä taaperon kanssa. Välillä tunnen olevani vain kuin muisto entisestä energisyydestäni, mutta täältä noustaan.

Aamulla sitten silmät ristissä kurkkasin Facebookiin ja ensimmäisenä silmiini osui Doreen Virtuen joka viikkoinen enkelikorttipäivitys. Siinä kehotettiin tällä viikolla olemaan murehtimatta raha-asioita ja pysyttelemään myönteisenä, tuli mitä tuli. Doreen kehotti uskomaan omaan voimaamme ja pysyttelemään valoisana. Hän totesi, että ajattelipa mitä tahansa, se manifestoituu hyvin nopeasti eli siksipä kaikkea negatiivista tulisi välttää ja meidän tulee vaikeuksista huolimatta keskittyä siihen, mitä me haluamme ja mikä on hyvin.

Kyllä, kyllä, kyllä olen täysin samaa mieltä, mutta toisinaan vain siihen hyvään keskittyminen on vaikeaa. Mielen on paljon helpompi syytää uhkakuvia toinen toisen perään sen sijaan, että sitä vain uskaltaisi uskoa ja luottaa. Mutta sekin kun on niin monta kertaa todettu, että sen pahimman pelkääminen ei ole mikään ratkaisu tai pelkääminen ylipäänsä. Kaikella lienee tarkoituksensa ja joskus nämä tarkoitukset selviävät vasta pitkien aikojen päästä. Kohtasimme sitten mitä tahansa vastoinkäymisiä eli asioita, jotka menevät eri lailla kuin me tahdomme ja odotamme, niin jotenkin kaikki järjestyy. Aina on jokin konsti ja aina on apua saatavilla. Joskus sitä vain toivoisi, että elämä olisi todella helppoa ja vaivatonta, mutta ei sen kai niin edes kuulu mennä. Tällaisina väsyneinä päivinä on helppoa liimaantua kiinni vaikkapa menneisiin vastoinkäymisiin, mutta nyt on näin ja tilanne on tämä ja sitten taas jotain muuta. Yhä edelleenkin ratkaisuna tällaisiin tuntemuksiin näen silmien avaamisen. Katsotaan sitä, mikä on hyvin, ei sitä, mikä voisi ehkä olla paremmin. Ja ikinä ikinä ikinä ei saisi toisten elämästä muodostaa johtopäätöksiä. Vaikka jollain voi asiat olla päällisin puolin todella hyvin, ikinä ei voi tietää, mikä myllerrys sisällä on menossa.

Itselläni ei ole mitään isompia murheita tällä hetkellä, mutta olen kovin huolissani vaikeasti sairastelleen ystäväni puolesta. Lähettäkäämme hänelle paljon parantavia ja energisoivia ajatuksia! Enkuliapua! Kaikki järjestyy ja muuttuu vielä hyväksi.

Jonkinlaista ahdistumista liittyen kiireen tunteeseen on kyllä itsessäni aistittavissa. Senpä takia olen lakannut ainakin hetkeksi tekemästä mitään pitkän tähtäimen suunnitelmia ja juuri nyt tunnen parhaaksi keinoksi elää aikalailla päivä kerrallaan. Toki työasioita pitää suunnitella, mutta pyrin välttämään kaikkea sellaista, joka tuntuu pakolta. Lisäksi huomaan kaipaavani pieniä hetkiä, jolloin olen vapaa erilaisista velvotteista. Esimerkiksi perjantain joogatunti toimi erinomaisena tässä ja nyt hetkeen -keskittymisenä, jossa minun ei tarvinnut ajatella mitään muuta kuin itseäni ja hengitystäni. Ja arvatkaas, ensimmäinen ajatukseni tunnin jälkeen oli se, että tekipä hyvää ja olenpa niin ansainnut tuon hetken. Ihana ajatus.

Olen miettinyt muutamaa hyvää sääntöä itselleni, joita noudattamalla voisin entistä paremmin nauttia olostani.

1 Kun oikein vituttaa, katson ympärilleni ja noteeraan viisi kaunista asiaa tai ihmistä, jotka ovat elämässäni. Ja kas, heti tuli parempi mieli!

2 Tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee. Elämä on tässä ja nyt.

3 Kun sisälläni kuohahtaa, palautan itseni tähän hetkeen ajattelemalla, että tämäkin menee ohi.

4 Iltaisin kiitän päivän aikana tapahtuneista asioista ja tilanteista, riippumatta niiden laadusta. Joskus isokin ongelmatilanne tietää hyvää, joka saapuu elämään myöhemmin.

5 Aamuisin valitsen onnellisuuden ja mietin, että päivästä tulee ihan loistava.

Loistoviikon alkua sinulle!

Viime aikoina kuvat enkelipatsaista ovat vetäneet minua hulluna puoleensa! Olisi mahtava löytää oikeita enkelipatsaita, joita pääsisi ihastelemaan ihan luonnossa. (Kuva: Pinterest)

Viime aikoina kuvat enkelipatsaista ovat vetäneet minua hulluna puoleensa! Olisi mahtava löytää oikeita enkelipatsaita, joita pääsisi ihastelemaan ihan luonnossa. Tytärtäni lainatakseni: Mis? (Kuva: Pinterest)