Kehu päivässä

Kehu päivässä tai vaikka tunnissa pitää mielen virkeänä ja ilostuttaa monia ihmisiä. Myös itseään kannattaa tsempata, kiittää ja kehua päivittäin. Jos toiselle positiivisen palautteen antaminen helposti unohtuu, niin niin se unohtuu myös itselle, elämämme tärkeimmälle ihmiselle. Uskon vahvasti siihen, että kun pitää itseään arvossa, pitää myös muita ihmisiä arvossa.

Se, että kertoo toiselle, miten hän on auttanut tai mitä hän on tehnyt hyvin, inspiroi ja ilahduttaa. Se ei vie aikaa tai energiaa, päinvastoin antaa jälkimmäistä. Voi vaikka todeta, että miten ihanaa, että olet olemassa. Ei tarvitse tehdä suurtekoja,  joskus pelkkä läsnäolokin riittää.

Kokovartalofiilis-blogin Ani kirjoitti juuri saamastaan palautteesta, joka tuli tavallaan bumerangina takaisin, mutta toisesta suunnasta. Itsekin pyrin kehumaan kanssaihmisiä, mutta ehkä se on ollut enemmänkin tuttuihin ja perheenjäseniin kohdistuvaa. Anin kirjoituksen innoittamana päätinkin, että pyhitän ensi viikon hyvän palautteen antamiselle vieraille ihmisille ja haastan sinut mukaan. Taidan aloittaa kehumisen huomenna työmaaruokalassa. Tottahan on usein se, että hyvä palaute voi unohtua antamatta ja silloin kun mitään ei kuulu perästä, kaikki on tavallaan hyvin tai ihan ookoo.

Luin joskus kauan sitten Marimekon Kirsti Paakkasen haastattelun, jossa hän kertoi muistaakseni äitinsä todenneen päivittäin hänelle jo lapsena, että Kirsti on ihmeidentekijä. Niinpä hän alkoi uskoa siihen itsekin ja toden totta onpa elämässään tehnyt ihmeen jos toisenkin.

Kirjoitettavaa olisi paljon, mutta läppärini hiiri hajosi ja siitä syystä näpytän kirjoitusta vanhimman tyttäreni iPadilla. #eijatkoon

Iloista viikon alkua sinulle!

Kiitos hyvästä safkasta Friends & Brgrs. Kannatti maksaa, #jatkoon.

Kiitos hyvästä safkasta Friends & Brgrs. Kannatti maksaa, #jatkoon.