Kohti iloisempaa arkea

Pari päivää sitten postissa saapui lehtileike, jonka olin jo aivan unohtanut. Minua haastateltiin viime keväänä siitä, miten ihminen voi lisätä arkeensa iloa. Tottahan on se, että käytännön arkea voi olla vaikea muuttaa, mutta suhtautumiseensa ihminen voi vaikuttaa. Tärkeintä on kuunnella itseään, sillä kuten jutussa sanotaan, onni tulee oman puseron sisältä.

Vastaisku ankeudelle

En ehdi, koska kiire

Moni sanoo, että ei ehdi parantaa arkeaan, koska kärsii jatkuvasta kiireestä. Ajan riittämättömyys onkin helppo tekosyy, mutta onko kyse oikeasti siitä, ettei jaksa tai ehkei sittenkään vain huvita ottaa vastuuta omista fiilareista? Uskon, että moni asia on kiinni siitä, minkä kokee itselleen tärkeäksi ja mihin haluaa ajan riittävän. Omaa elämää kannattaa tarkastella aika ajoin siten, että a) mitä haluan tehdä b) mistä minun pitää luopua tai mitä vähentää, jotta voin tehdä haluamaani c) mitä voin lisätä, jotta voin tehdä haluamaani.

Toimii!

Vastaisku ankeudelle

En voi, koska väsymys

Viime viikolla kirjoitin pätkäunistani ja sain ehkä sinultakin ihan mahtavia vinkkejä, joita olen jo alkanut toteuttaa, kiitos monille kommentoijille. Jo pitkään olen ajatellut, että riittävät yöunet ovat olleet yksi tärkeä voimanlähteeni. Viime aikoina uni on ollut todellakin sitä ja tätä, mutta olen itsekin kokenut sen, että ilman riittävää unta ihminen jaksaa sen ajan, kun on pakko, mutta jossain vaiheessa tulee romahdus. Tämä huonosti nukkuminen onkin nyt myös syksyn prioriteettilistalla ensimmäisten fiksattavien asioiden joukossa. En enää koskaan halua kokea sitä, että huonosti nukkuminen vie värit ja ilon elämästä.

En tiedä, mitä haluan

Itse olen kriiseillyt jo jonkin aikaa sen kanssa, mitä oikeasti haluan tehdä, kun olen iso. Aikarajaksi olen asettanut itselleni ensi kesäkuisen syntymäpäiväni. Tällä viikolla minun piti mennä pääsykokeisiin, mutta peruin sinne menon viime hetkellä. En kokenut pystyväni tekemään parastani ja lisäksi jänistin ehkä siksi, että pelkään sitä, jos pääsisinkin opiskelemaan, koska se hankaloittaisi koko perheeni arkea. En silti ole vielä haudannut haavettani, mutta otin pienen aikalisän ja jatkan pelkkää kirjoittamista (jumpan ohjaamista ja henkistä valmentamista) nyt tovin eteenpäin.

Mutta yksi suuri oivallukseni on ollut se, että energia kannattaa käyttää sen tekemiseen, mikä itselle on luontaisinta. MInulle luontaista on kirjoittaminen. Ihmisen kannattaa tehdä sitä, mitä hän osaa ja mistä hän nauttii. Jos ei oikein tiedä, mitä edes haluaa, niin on hyvä pohtia sitä, minkä asian tekemisessä on hyvä ja minkälainen tekeminen saa itsen tuntemaan onnea.

Vastaisku ankeudelle

Parhaaksi versioksi itsestä

Paremman arjen treenaaminen ja itsensä parhaaksi versioksi syntyminen ei tapahdu itsestään. On ihan yhtä tärkeää ajatella, mitä ajattelee kuin vaikka urheilla. Jotta voi tuntea itseään, pitää käydä kiinni siihen, mitä ajattelee, mitä tuntee, miten on tottunut toimimaan, kokemaan ja olemaan.

Pienillä asioilla on merkitystä ja arki saa olla juhlaa. Itselläni on lähes aina kukkia maljakossa, koska jokaista päivää on syytä juhlistaa. Ja hei, viimeisimmät kukat ovat haettu ilmaiseksi Helsingin kaupungin pellolta Tuomarinkylästä! Siellä on uskomaton auringonkukkameri. Jos haluat lukea tuon haastatteluni, se löytyy täältä sivulta 8.

Heippa! Torstai on toivoa täynnä!

Lue myös nämä:

Lisää energiaa loman jälkeen

Arkipäivän kauneus on katsojan silmässä

Vastaisku ankeudelle