Kohti tavoitteita

Olen viime aikoina miettinyt paljon elämääni, unelmiani, tavoitteitani ja pyrkimyksiäni. Samaa ikäluokkaa olevien ystävien kanssa käytyjen keskustelujen mukaan sellainen taitaa olla ihan normaalia tässä elämävaiheessa. Tulevaisuuden pohtiminen ei poissulje tässä hetkessä elämistä. Pääasia kun mielestäni on se, että ei elä tulevaisuudessa tai tulevaisuutta varten. Suunnitelmia, haaveita ja pyrkimyksiä on hyvä silti olla.

No mistä sitten haaveilen? Tähän kohtaan kai pitäisi sanoa, että maailmanrauhasta ja nälänhädän loppumisesta. Toki, mutta jokaisella meistä on myös ne omat pikku ajatuksensa, joiden toteutumiseen tai ehkä enemmänkin toteuttamiseen tahtoo uskoa. Minulla haaveideni kohteena on esimerkiksi se, että voisin keskittyä muunkinlaiseen kuin ainoastaan lehtijuttujen kirjoittamiseen niin, että saisin jotain konkreettista aikaiseksi. Työt kun tuppaavat toisinaan haittaamaan tätä harrastamista, heh. (Ja sitten pitää totta kai saada se talo omalla laiturilla meren rannalle!)

Mutta useimmiten kuitenkin esteenä lienevät töiden sijaan omat ajatukset. Olen lukenut viime aikoina erityisesti suosikkisetäni Wayne W. Dyerin kirjoja. Tykkään niistä siksi, että ne ovat selkeätajuisia opuksia, joissa on paljon konkreettisia neuvoja itsetutkiskeluun ja oman elämän muuttamiseen.

Waynella oli taas sanansa sanottavana siihen, miten päästä kohti pyrkimyksiään. Tässä muutama sovellettu neuvo Pyrkimyksen voima -kirjasta:

1. Tarkkaile sisäistä puhettasi, ajatuksiasi. Huomioi, miten paljon pyörittelet päässäsi mietteitä siitä mitä sinulla ei ole, vääristä olosuhteista, menneisyydestäsi ja toisten ihmisten mielipiteistä. Pyri vaihtamaan negatiivinen surkuttelu täysin päinvastaiseksi puheeksi. Aluksi tätä joutuu ehkä tekemään muuten hieman väkisin, mutta ei se sixpackikaan päivässä kasva!! Oloasi ei kuitenkaan saletisti kohenna se, jos aamulla herätessäsi ajattelet, että ”Voi vattu sentään, ulkona sataa, ihan paska päivä ja huonot fiilarit, en varmasti saa töitä ajoissa valmiiksi.” Voisit ehkä heti paremmin, jos ajattelisitkin näin: ”Jopas on kaunis syysilma ulkona, onpa kiva päivä tulossa. Näin hyvällä fiiliksellä saan duunitkin hoidettua alta aikayksikön.”

2. Unohda ei-sana. Usko itseesi, onnistumisiisi ja sano asioille ja ihmisille ei:n sijaan kyllä. Vaihda tutut jankutukset ”No just joo, mun tuurilla tää ei kyllä tule onnistumaan. Ei tässä ole mitään järkeä. Ei tästä tuu mitään!!” myönteisiin sanoihin. ”Kyllä, tämä onnistuu. Kyllä, tämä kannattaa ehdottomasti. Kyllä, tää homma menee hienosti.” Kyllä-sanaa ei voi ikinä viljellä liikaa! Sen myötä alat ajatella myönteisemmin kuin myös levität positiivista fiilinkiä ympäristöösi: Perheeseen, ystäviin ja työkavereihin.

3. Muuta ajattelutapaasi, niin miettimäsi asiatkin muuttuvat. Ajattele asioita, ah, ilon kautta. Tätä kannattaa oikeasti pohtia: Kuinka paljon mietit asioita pessimistisellä näkökannalla? Onko lasi puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä? Laura postasi tästä lyhyesti ja osuvasti.

4. Kirjoita pyrkimyksesi ylös paperille ja kehitä itsellesi halu toteuttaa se. Teki mieli kirjoittaa halu-sanan sijaan pakkomielle, mutta se ei ehkä ole paras katsantokanta asioihin, hehe. Itse olen kirjoittanut 101-toivelistan kerran kokonaan, ja nyt toista kertaa se on jäänyt hieman vaiheeseen, pitää hoitaa homma loppuun. Jo iso osa ensimmäisen listan asioista on toteutunut.

5. Seuraa ihmisiä, jotka toteuttavat tarkoitustaan, pyrkimyksiään ja haaveitaan. Jokaisella on varmasti ollut myös vastoinkäymisiä tiellään. Mikä on se asia, joka potkii heitä eteenpäin? Jos Pirkko onnistuu saavutuksissaan, sinäkin!

Kiva tunnelmallinen syysilma vai persiistä oleva sadesää? Se on sinun valintasi.