Kolmas kerta Crossfitissä!

Torstaina oli tiukka treenipäivä, kun ennen omaa iltapäivän Bodypump-ohjausta pääsin Reebokin kutsumana tyyppäämään Crossfitiä Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevalle Crossfit-salille.

Diggailen Jätkäsaaren salin karua ympäristöä.

Diggailen Jätkäsaaren salin karua ympäristöä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämä olikin kolmas kosketukseni Crossfitiin, ensimmäisen kerran kokeilin sitä pari vuotta sitten kirjoittaessani siitä juttua Anna-lehteen ja hullaannuin aivan täysin. Tuolloin kuopukseni oli kuitenkin reippaasti alle vuoden vanha ja ehdin jo ilmoittautua On Ramp -kurssillekin, mutta jouduin jättämään sen väliin epäsopivien aikojen vuoksi. Myös viime vuoden Fit250-elämänmuutosnaisten kanssa kävimme testaamassa lajia juuri tuolla Jätkäsaaren salilla ja aina vain se tuntuu omalta jutulta, kovaa, simppeliä treeniä, jossa on mahdollista ylittää itsensä jokaisella kerralla. Saa nähdä, ehdinkö vielä joskus heittäytyä lajin pariin kunnolla. Fit250-projektissa yhtenä muuttujien personal trainerina toimiva Steffi muuten kilpaileekin Crossfitin parissa, eikä ihme, sillä hän on varsinainen supernainen.

Ooh, kassista paljastuivat ihanat tossut ja värikäs toppi. Kiitos Reebok.

Ooh, kassista paljastuivat ihanat tossut ja värikäs toppi. Kiitos Reebok.

Torstaiaamu alkoi siis lämmittelyllä, jossa juoksimme, teimme erilaisia kyykkyjä ja askelluksia, kävelimme jopa karhukävelyä. Lämmittelyn jälkeen treeni oli jaettu kahteen eri osaan. Ensin poistuimme ulos juoksemaan, tekemään Burpee-liikettä (maassa käydään niin, että rinta ja etureidet koskevat maahan ja siitä sinne jännehypyllä ylös ja takaisin asvaltille) ja lopuksi nousimme tiukat rappuset aina valtavan rakennuksen 6. kerrokseen. Ah, kyllä tuntui reisissä ja hengästys oli melkoinen. Ollessamme takaisin sisällä salilla ohjelmassa oli 10 istumaannousua, 10 kyykkyä ja kiekon nostoa pään yli sekä karhukävely, joita teimme parin kanssa vuorotellen niin kauan, kun aikaa riitti. Hiki virtasi ja oli mahtava kokeilla omia rajoja, liikkeet olivat yksinkertaisia ja sopivia kaikille. Jokainen sai tehdä juuri oman kuntonsa ja jaksamisensa mukaan, mutta kyllä toisten reipas esimerkki kannusti itseäkin kovaan suoritukseen.

Päivän treeni. Workout of the day.

Päivän treeni. Workout of the day.

 

 

 

 

Reebokilta on tulossa jälleen uusia juuri Crossfit-treeniin suunniteltuja vaatteita ja me aamutreeniin osallistuneet saimme testattavaksi värikkään topin ja kengät. Kenkiä olen testannut nyt myös Bodypumpia ohjatessa kahdesti ja vaikka ne ovatkin suunnitellut Crossfitiin, niin pumpissa ne ovat toimineet erityisen hyvin ja tuntuvat tukevilta jaloissa. Pidempää matkaa juoksemaan enkä myöskään kovin liikkuvalle aerobictunnille noilla tossuilla lähtisi, mutta tuollaisessa lihaskuntopainotteisessa sisäliikunnassa ne vaikuttavat olevan erinomaiset. Ja olen täysin hullaantunut kenkien oranssiin neonväriin, ah!

Tässä vielä kuunnellaan, mitä tuleman pitää.

Tässä vielä kuunnellaan, mitä tuleman pitää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kohta kutsuvatkin omat ohjaukset. Tällä viikolla onkin takana Crossfitin lisäksi jo 3 Bodypumpia ja keskivartalotreeni. Sunnuntaina olen  menossa verestämään muistia kaksituntiselle astangajoogatunnille ja maanantaina pääsen osteopaatille.

Sain muuten eilen noudettua tuon alkuviikolla Anttilasta ostamani corerullan ja treenin jälkeen sillä rullailin 10 minuuttia lähinnä pakaraa, reisiä ja pohkeita. Ensi alkuun homma tuntui paikoin hieman kivuliaalta, mutta olen todella motivoitunut, koska palkintonahan aktiivisesta työstä on toimiva ja terve keho. Tänään ohjelmassa on kuitenkin rullailujen lisäksi myös pitsaa, leffaa ja popkornia, kunhan jumpat on jumpattu. Iloisia treenihetkiä sinulle!

Oooooh, mikä hiki! Tässä iloisena treenin jälkeen.

Oooooh, mikä hiki! Tässä iloisena treenin jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.s. Nämä salin seinällä olevat säännöt pätevät kyllä myös muuhunkin elämään! Ei egoa, kunnioitusta, ja jos on kliffaa, niin laita kiertämään!

P.s. Nämä salin seinällä olevat säännöt pätevät kyllä myös muuhunkin elämään! Ei egolle, kyllä kunnioitukselle, ja jos on kliffaa, niin laita sana ja iloa kiertämään!