Kolme vinkkiä Tallinnaan – sekä kolme paljastusta

Joka kerta kun käyn Tallinnassa, totean ääneen samat sanat: tämä on kyllä niin ihana kaupunki. Niin niin niin ihana. Tänne täytyy tulla ehdottomasti useammin. Ja kas. Sitten saattaa kulua puoli vuotta, kolme vuotta tai viisi vuotta, kun teen kaupunkiin uuden reissun, vaikka matkustaminen sinne on nopeaa, edullista ja vaivatonta.

Haluaisin aina ostaa vanhan kaupungin laitaman kukkakioskit tyhjiksi, mutta koskaan en ole vielä tuonut kukkia Tallinnasta. Oletko sinä?

Vastaisku ankeudelle

Hiljattain kävin siellä ensin TallinkSiljan tarjoamalla lehdistöreissulla toimittajaporukan kanssa, pari viikkoa myöhemmin perheeni seurassa. Voin muuten lämmöllä suositella tuota TallinkSiljan Europa-laivaa erityisesti, jos matkustat perheen pienten kanssa. Uusittu leikkihuone oli tilava ja siellä oli monenmoista tekemistä viisivuotiaalle. Tuo kiipeilyseinä oli oman muksuni suosikki.

Vastaisku ankeudelle

Viisitoistavuotiaani kävi laivamatkan aikana laivan Hera-kauneushoitolassa hiustenleikkuussa siistimässä pitkiä hiuksiaan (28 e) ilman ajanvarausta. Itämeren suurimman paatin myymälät olivat myös rempattu houkuttelevasti: kerrankin putiikit, joissa on oikeasti tarpeeksi väljää ja tilaa liikkua. Mutta joistain kohdin laivasta kyllä huomaa, että se on vanha ja ollut kovassa käytössä, koska ihan joka paikkaa ei ole remontoitu.

Tässä muutama Tallinnan-vinkki ja samalla paljastus melko epätäydellisestä itsestäni.

Vegaanilounas Tallinnassa

Olisi varmaankin trendikästä ja samalla eettistä väittää olevansa vegaani tai edes kasvissyöjä, mutta perheessäni grillataan makkaraa ja syödään jauhelihaa (joka tosin nykyään hankitaan Wotkinsilta) (paljastus 1). Jos ravintolan ruokalistalla on vain kasviksia, löydän sieltä kuitenkin suosikkini ja näköjään vegaaniravintolassakin löysin vatsalle täytettä, vaikka ensin hieman mietitytti.

Vegan Restoran V -ravintolassa osoitteessa Rataskaevu 12 voisin käydä uudelleenkin lounaalla. Annokset ovat edullisia ja riittävän kokoisia. Kun latasin ruoastani kuvan Instagramiin, sain kaveriltani tekstiviestin kaksi minuuttia myöhemmin. Hän oli juuri edellisenä päivänä syönyt saman annoksen!

Vastaisku ankeudelle

Vastaisku ankeudelle

Luonnonkosmetiikkaa Tallinnassa

Rakastan erilaisia kosmetiikkapurnukoita ja -pakkauksia. Ostan niitä aina, kun kukkaronnyörit sallivat. Mutta liian usein ihastun jonkin tuotteen ulkomuotoon ja itse tuote unohtuu sitten käyttämättä. Hups. (Paljastus 2)

Solaris-kauppakeskuksessa on ihastuttava pikku putiikki Pillerkaar, jossa myydään yli 30 virolaista luonnonkosmetiikkamerkkiä. Suosikkini olivat nuo Nurmen saippuat, joita ostin useampia – tiedän, tiedän, että palasaippua on epähygieenisin saippua ikinä! Mutta pakkaukset ovat kauniita. Ostin myös jalkapohjan kuivia kohtia hoitavan saippuapalan, joka on ihan huippu. Siis kunhan sen pitää vain omassa käytössään eikä lainaa kaverille.

Vastaisku ankeudelle

Vastaisku ankeudelle

 

Vastaisku ankeudelle

Luomuruokakauppa Tallinnassa

Kasvista, luomua ja gluteenitonta ruokaa voi ostaa koti-Suomeenkin läheltä laivasatamaa. Toukokuussa sinne avautui Lääts– ruokakauppa, jota meille esitteli putiikin omistaja. Kaupan valikoima ei ollut kovin laaja, mutta kiinnostavia merkkejä ja uutuuksia löytyy hyllystä, myös pesuaineita. Vaikka itse shoppaan perheemme ruokaostokset pääosin Lidlissä (paljastus 3), niin voisin piipahtaa kaupassa uudelleenkin seuraavalla reissulla bongaamassa jonkun herkun itsellenikin.

Vastaisku ankeudelle

Seuraavaksi sitten Tallinnaan ja katsomaan, miten Kalamajan alue on taas kehittynyt!

Ihania reissuja sinulle! P.s. Mielellään paljasta omat Tallinnan-vinkkisi.

Vastaisku ankeudelle

Vastaisku ankeudelle

Vastaisku ankeudelle