Kunnon tavoite..

..Naisen tiellä pitää. Tai ainakin juoksemassa.

Asensin aamulla Adidaksen MiCoach -ohjelman läppäriini. Minulla oli selkeät ohjeet, mutta hetken aikaa sain veivata, ennen kuin onnistuin. En ole ikinä ollut parhaimmillani tällaisissa teknisissä asioissa.

Tavoitteekseni kirjasin Naisten Kympin, joka on 22.5. Tavoiteajakseni kympille merkitsin 45 minuuttia. Se lienee mahdollista, sillä viimeksikin juoksin matkan 51 minuuttiin pelkän sisäpyöräilyn voimin ilman, että olin juossut 7 kuukauteen. Tosin silloin en ollut synnyttänyt hiljattain.

Nyt harjoitteluaikaa on vain 8 viikkoa. Se tarkoittaa 35 treenikertaa ennen kyseistä juoksutapahtumaa. Treenikerrat ovat eri mittaisia, lyhimmät kestävät vain 20 minuuttia. Silloin juostaan kovaa. Pisimmät lenkit näyttävät olevan 1 h 15 minuuttia. Olen todella huono juoksemaan kauan, sillä kyllästyn silloin helposti. Ajattelinkin kompensoida pidempiä lenkkejä sisäpyöräilemällä. Salaa. Saa nähdä, mitä laite siihen sanoo. Joillekin lenkeille saan lisätehostetta lastenvaunuista. Ei varmaan kannata juosta liian kauas kotoa, sillä täytyy jaksaa takaisinkin.

Olen sellainen tyyppi, joka tarvitsee tavoitteita. Ja nimenomaan haastavia tavoitteita. Olisi paljon nihkeämpää lähteä lenkille, jos ajattelisin juoksevani Naisten Kympin vaikka 1,5 tunnissa. 45 minuuttia kuulostaa sen sijaan jo siltä, että sen eteen kannattaa hieman rehkiäkin.

Kun kirjoituskurssillamme kysyttiin syytä kurssilla oloon ja kirjoittamiseen, ilmoitin, että kirjoitan, jotta voisin julkaista kirjan.

Nähtäväksi jää kummassakin asiassa, luulinko itsestäni liikoja.

Ei muuta kuin tuulipökät jalkaan ja menoksi.