Listakoukussa

Olen jo vuosia tehnyt itselleni erilaisia listoja. Työlistoja, listoja kotona tehtävistä asioista, toivelistoja, listoja lasteni asioista.

Kaksi vuotta sitten sisilialaisella hiekkarannalla loikoillessani kirjasin ylös (äitini kehoituksesta) 101 asiaa, joiden toivoin toteutuvan. Osa kirjoittamistani asioista oli pieniä ja mitättömiä, toiset taas merkittävämpiä ja haastavampia. Vilkaisin listaa äskettäin ja yllättävän moni listalle kirjoittamani asia on käynyt toteen. Jee!

Kun asiat ovat mustaa valkoisella, tulee tietoisesti pyrittyä niitä kohti. Jotkut kirjaamistani asioista tosin olivat sellaisia, ettei minulla ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa niihin, mutta osa sellaisistakin on toteutunut. Nyt 101-listani kaipaa päivitystä.

Olen myös alkanut kirjata kalenteriini joka kuukauden ensimmäiselle päivälle asiat, jotka ovat pyörineet mielessäni. Ne ovat juttuja, jotka kaipaavat edistämistä, syvällisempää pohdiskelua tai jotka vain tahdon pitää ajatuksissani juuri tuona kuluvana kuukautena.

Työhön liittyvissä asioissa minulla on useimmiten niin monta asiaa kesken samanaikaisesti, että ilman listojani olisin pulassa: Mihin juttuun etsin haastateltavia tai asiantuntijoita, milloin juttu kuvataan ja kenen kanssa, tarvitsenko kuvauksiin jotain erityistä, milloin on jutun deadline, mikä sen merkkimäärä on, milloin se ilmestyy… Ah sitä nautintoa, kun joku asia on tehty ja saan kirjoittaa sen perään OK. Sellaisesta tulee hyvä fiilis. Tuplajee!

Listaan jatkuvasti myös päähäni pulpahtelevia juttuideoita, joita aion tarjota jonnekin, mutta jotka kaipaavat vielä hiomista omassa päässäni.

Ystäväni vinkkasi minulle netissä olevasta listapalvelusta, mutta tässä suhteessa taidan olla vanhanaikainen, sillä se ei sytyttänyt minua lainkaan. Luotan jatkossakin tyylikkääseen kalenteriini ja kauniisiin muistivihkoihini!