Mahtava hyvinvointiarvonta!

Hei sinä! Jos tarvitset uutta potkua hyvinvointiin ja stressistä irrottautumiseen, niin nyt kannattaa lukea tämä postaus huolella. Arvon kaksi lahjakorttia helsinkiläiseen Kiko Hyvinvointiin, joka sijaitsee Forum-kauppakeskuksen takana. Jottei ulkopaikkakuntalaisia harmittaisi, arvon myös yhden alkuviikosta ilmestyneen Sisäinen Timantti – 365 ajatusta parempaan arkeen -kirjani omistuskirjoituksella.

Kiko Hyvinvoinnin Tiina Koivulintu otti minuun loppukesästä yhteyttä ja tarjosi mahdollisuutta tulla testaamaan shindo-akupistepainantaa. Innostuin heti blogiyhteistyöstä kun kuulin, että se sopii stressaantuneelle. Alkusyksy oli tosi kiireinen enkä kokenut elpyneeni riittävästi kahdeksan päivän mittaisen kesälomani aikana. Kun muut palailivat lomilta, olin melko kypsänä ja poikki. Päivätöissä oli kiire ja kirjaprojektin deadline kolkutteli mielessä. Oli elokuu ja laskin jo päiviä joululomaan, onneksi se tunne meni ohi.

Tartuin Tiinan tarjoamaan tilaisuuteen innolla, vaikken tiennyt mitä odottaa. Kikon nettisivuilta luin, että shindo-hoidossa käydään kehon meridiaanikanavia läpi leveällä otteella. Akupistepainannalla hoidettiin kanavia, jotka kaipasivat lisähoitoa.

Selvä homma, vaikkei vielä yhtään selkeämpi.

Kikossa kävin kolmesti ja pakko sanoa, että monenmoisia hoitoja olen kokeillut, mutten missään ole päässyt lähellekään niin rentoutunutta tilaa kuin shindo-akupistepainannassa. Kun toista tuntia kestäneen rapsuttelun ja painelun päätteeksi poistuin hoitolasta keskustan hulinaan, olin kyllä niin pihalla, että hyvä kun löysin oikealle ratikkapysäkille!

Olin lukenut itseäni, kehoani ja tuntemuksiani oikein, sillä myös Tiina totesi jokaisella tapaamiskerralla minulla olevan paljon stressiä ja kertoi tuntevansa sen selästäni. Onneksi hän myös totesi, että olen perimältäni ja elintavoiltani vahvaa tekoa. Jos en olisi ollut, olisin saattanut jo tuon stressimäärän alla luhistua. Ekan käynnin jälkeen tosin sairastuin kolmen viikon flunssaan, mikä lienee kehoni huomautus siitä, etten minäkään kestä kaikkea. Pari kuukautta myöhemmin sairastin flunssan uudelleen. Se tosin hoitui pikakelauksella, mutta pisti kyllä miettimään. En ole oikeastaan koskaan kipeä ja tänä syksynä olen sairastanut jo kahdesti.

Niin rentouttavaa. Kuva: Kiko.

Niin rentouttavaa. Kuva: Kiko.

Vatsani oli sentään vahvassa ja hyvässä kunnossa, vaikka sekin voi oireilla henkisestä kuormituksesta. Tiina kehotti minua syömään terveellisesti ja säännöllisesti ja vähentämään murehtimista! Murehtiminenkin voi vaikuttaa vatsaan ja sen itsessäni tunnistankin.

Oli mukavaa, että Tiina kehui intuitiotani. Olin aiemmin viikolla kirjoittanut blogiini fiiliksistäni ja tarpeesta mennä metsään hengittelemään, ja Tiina luki postaukseni vasta hoidon jälkeisinä päivinä. Hän laittoi viestiä, että metsä on minulle juuri oikea paikka ja Japanissakin lääkäri saattaa määrätä stressaantuneille metsäkylpyjä. Meillä Suomessa jos missä sellaiset kylvyt onnistuvat helposti!

Kuva: Kiko

Kuva: Kiko

Kahdella ensimmäisellä kerralla makasin koko hoidon ajan ohuella patjalla ilman, että jouduin itse tekemään mitään. Kolmannella kerralla oli lisäksi hoitovenyttelyä. Silloin Tiina ensin selkääni hoitamalla stimuloi yang-puoltani, jotta yin ottaisi jatkohoidon paremmin vastaan. Sitten venyttelin Tiinan tukemana. Ensin lyhyesti keuhko-paksusuoli-meridiaanivenytyksen, koska siellä tuntui vielä flunssan jäljiltä kylmyyttä. Sitten munuais-virtsarakko-venytyksen, muutaman muun ja viimeiseksi sydämenhallitsija-kolmoislämmittäjä-venytyksen, joka rauhoittaa oloa ja ajattelua. Lopuksi tuli vielä tärkeä perna-maha-venytys, joka tukee immuunipuolustusta. Vatsani kurahteli tuon viimeisen venytyksen aikana, mikä kuulemma oli hyvä merkki.

Kovin vähän näistä meridiaaneista ymmärrän.

Kovin vähän näistä meridiaaneista ymmärrän.

Ihan viimeiseksi sain vielä päänalueen hoidon. Lopputuloksena oli jälleen niin rentoutunut työmuurahainen, että tuntui kuin olisin herännyt sadan vuoden unesta. Hyvä kun pystyin hoidon jälkeen puhumaan, niin rentoutuneissa maailmoissa olin jälleen.

Ja kaikille ujoille tiedoksi. Vaikka hoitaja on lähellä hoidettavaa, tilanne ei ole ollenkaan vaivaannuttava. Hoidettava makaa verkkareissa ja puserossa hoitoliinan alla. Itselläni oli myös sukat jalassa.

Vakaa aikomukseni on hankkia itselleni lahjaksi käyntejä Kikosta. Kysyin, kuinka usein minun olisi käytävä hoidossa jotta en enää milloinkaan päästäisi itseäni noin stressaantuneeseen tilaan.

Perussääntö olisi toki saada elämä rauhalliseksi, ettei tuollaista kuormitusta pääsisi tulemaan. Mutta aina se ei ole mahdollista, nyt onneksi on. Silloin shindo-hoitoa voi käyttää apuna tasapainon säilyttämiseen tai saavuttamiseen. Minulle Tiina suositteli viiden kerran korttia ja kuuriluontoista rentoutusta kerran viikossa. Sen jälkeen hoitoja voi jatkaa satunnaisemmin.

Kuva: Kiko.

Kuva: Kiko.

Suosittelen Tiinaa ja Kiko Hyvinvointia todella lämpimästi. Ja nyt se arvonta:

Kerro tämän postauksen kommenttikentässä, mitä olet viimeksi tehnyt oman fyysisen tai henkisen hyvinvointisi eteen. Vastausaikaa on 29.11. sunnuntai-iltaan kello 21 saakka. Arvon yhden lahjakortin 90 minuutin rentoutushoitoon ja yhden lahjakortin 90 minuutin hoitovenyttelyyn. Lahjakortin arvo on 79 euroa ja se on voimassa vuoden loppuun saakka. Arvon myös yhden Sisäinen timantti -kirjan. Tärkeää! Ilmoita, jos hoidon sijaan haluat osallistua kirjan arvontaan.

Arvon voittajat maanantaina ja ilmoitan voitosta henkilökohtaisesi ja blogissani.

Onnea matkaan!

P.s. Adlibriksessa on tänään perjantaina kaikki kirjat – 20 prosenttia koodilla BF2015FI. Myös Sisäinen timantti lähtee kohtuullisella hinnalla!