Minulla on kulmakarvat! – Microblading on paras keksintö meikittömälle juoksevalle uimarille

Minulla on kulmakarvat! – Microblading on paras keksintö meikittömälle juoksevalle uimarille

Kuten jotkut Instagramissa viikonloppuna huomasivatkin, naamalleni on tapahtunut jotain viimeisen parin päivän aikana. Sain nimittäin inboksiini aika monta hm, sun kulmille on tapahtunut jotain & tosi hyvä kulmat hei -viestiä! Kyllä – minulla on nykyään kulmakarvat niiden parin onnettoman vitivaalean haituvan sijaan ja jestas, miten onnelliseksi ihminen voi tulla tuollaisesta pinnallisesta ulkonäköseikasta, enpä olisi uskonut. Nämä kulmakarvat syntyivät yhteistyönä supertaitavan microblading-artistin ja kosmetologin Milena Hämäläisen kanssa. (Perusmicrobladingin hinta on hänen luonaan 320 euroa sisältäen yhden vahvistuksen.)

Toki kulmakarvat saa itselleen meikattuakin, mutta se vie aikaa eikä kulmien meikkaus läheskään aina mene kuten Strömsössä, vaan usein ne ovat olleet selkeästi eri paria ja ihan vinksin vonksin. Lisäksi urheillessa ilman meikkiä olen ollut lähes kulmakarvaton, eikä siinä vaiheessa paljon lohduta se, että ripsiä on, vaikka muille jakaa. Nyt en tosin harmillisesti voi enää vetää niin kovia ja hikisiä sisäpyöräilytunteja, että kulmakarvatkin lähtevät, hahaha, kuten itselläni on ollut tapana todeta asiakkaille. Mutta kylläpä vain sitä on paljon fressimmän näköinen esimerkiksi juostessa ja uidessa, kun on kulmat luomassa ilmettä kasvoille. Olen ollut ulkomuotooni jo kauan kokonaisuudessaan kovin tyytyväinen, mutta tämä kulma-asia on kyllä jotain, joka löi kaikki odotukseni. En uskaltanut edes salaa toivoa niin upeaa lopputulosta, minkä sain. Goodbye, Edith Piaf!

Omat kulmani ovat pari vaaleaa haiventa. Ihanaa, että Edith Piaf -vaihe on nyt ohi.
Tässä kulmat heti laiton jälkeen.

Ensin kivuliasta, sitten ei tuntunut miltään

Minulla oli ilo siis päästä tekemään tämä yhteistyö ystäväni Marjaana Lehtisenkin suositteleman kosmetologi Milena Hämäläisen kanssa, joka teki kulmat minulle. Olin jo pitkään katsellut eri ihmisten microblading-kuvia somessa, ja Milenan taidonnäytteitä tutkailtuani tiesin, että hän on oikea tyyppi tekemään kulmat myös itselleni. Enkä olisi voinut olla oikeammassa! Milena on mielestäni paljon enemmän kuin kosmetologi, hän on enemmänkin kuin taiteilija ja kulma-artisti ja sen myös hänelle itselleen totesin. Oli upeaa seurata, miten pieteetillä Milena suunnitteli, mittaili, piirsi ja toteutti omat kulmani, etten voisi oikeasti onnellisempi olla. Ja kaikki tämä vajaassa parissa tunnissa!

En tiennyt kovin paljon siitä, miten microblading tehdään, mutta olin ymmärtänyt, että se voi olla hieman kivuliasta. Karvat tehdään nimittäin steriilillä PhiBlade-terällä, jolla viilletään ihoon ohuita karvojen kasvusuunnan mukaisia viiltoja. Sen jälkeen väripigmentit asetetaan viiltoihin terän avulla. Ensimmäiset viillot hieman nipistivät, sillä ne tehtiin ilman puudutusta.  Tuntui, että kyyneleet alkaisivat valua ja meinasin aivastaa. Kun puudute sitten imeytettiin ihoon ekan viiltokierroksen jälkeen, ei toimenpide tuntunut enää yhtään miltään ja pystyin jopa rentoutumaan täysin hoitopedillä silmät kiinni pötkötellessäni. Oikeastaan toimenpiteestä syntyvä erikoinen, raastavahko ääni oli jopa alun nipistelyä inhottavampi. Lopuksi Milena vielä viimeisteli kulmat istuessani pedin reunalla. Ensimmäinen reaktioni, kun näin itseni peilistä, oli, että vau! Maailmankaikkeudelle kiitos microbladingista, en vieläkään käsitä, että minulla on ihan oikealta näyttävät kulmakarvat.

Jännitti! Mutta hyvin meni!
Tässä vaiheessa kulmat oli mitattu ja piirretty.
Jee, mulla on kulmat! NIIN tyytyväinen lopputulokseen.
Milena on kyllä ihan mieletön taituri! Kiitos vielä tuhannesti.

Nopea parantuminen microbladingista

Kulmani olivat aluksi hieman punaiset, mutta punoitus laski vajaassa parissa tunnissa. Iltapäivällä ei enää huomannut mitään merkkejä, että kulmiani olisi kuopsuteltu kyseisenä aamuna. Ensin lopputulos saattaa aluksi olla tummempi kuin se onkaan, mutta olimme Milenan kanssa samaa mieltä siitä, että pyrimme luonnolliseen lopputulokseen, jota on sitten helppo korjata ja vahvistaa. Parempi niin kuin että tekisi liian tuuheat ja tai tummat kulmat, joita ei sitten saakaan pois. Milena totesi heti aluksi, että ihotyypilleni on helppoa tehdä kulmat. Nehän säilyvät hyvinä 10-18 kuukautta riippuen ihotyypistä, jälkihoidosta ja pigmenttisävyn tummuudesta.

Nyt neljäntenä päivänä toimenpiteestä kulmistani ei huomaa ollenkaan, että ne olisivat vielä parantumassa. Kulmat eivät hilseile, niihin ei muodostunut missään vaiheessa rupea eikä niissä ole parin ekan päivän lievän ja satunnaisen kutinan jälkeen ollut mitään tuntemuksia. Vältin hikiliikuntaa ohjeen mukaan 48 tuntia, rasvasin kulmia Bepanthenilla ja varoin ensin kastelemasta kulmia vuorokauteen tai koskemasta niihin. En myöskään mene uimaan ennen kuin toimenpiteestä on kulunut viikko. Vahvistuskäynti on sovittu maaliskuun loppuun, jolloin kulmani saavat viimeisen silauksensa.

Tekijää löytyy tässä microblading-asiassakin varmasti joka lähtöön, joten kannattaa olla tarkkana, kenen luokse menee kulmat laitattamaan. Lämpimästi voin suositella Milenaa ihan jokaiselle ja olen todella tyytyväinen, että menin hänen käsittelyynsä.

Mahtavaa alkanutta viikkoa,

Jenny

INSTAGRAM

FACEBOOK

Onnellinen hikinaama, jolla on kulmakarvat!


8 thoughts on “Minulla on kulmakarvat! – Microblading on paras keksintö meikittömälle juoksevalle uimarille”

 • Vau! Upeat. Olen itsekin joskus miettinyt noita, kun omat kulmat ovat niin vaaleat. Mitä tarkoitit kun sanoit, että ihotyypillesi on helppo tehdä kulmat? Itselläni on todella rasvoittuva iho ja pelkään, että kulmat olisivat lyhyessä ajassa pelkkää suttua.

  • Kiitos Elina! Olen kyllä tosi tyytyväinen 🙂
   Ilmeisesti rasvaisempaan ihoon tekeminen voi olla hankalampaa, itsehän olen tällainen kuiva korppu erityisesti näin talvella. Mulla onkin aika monella kaverilla tällaiset olleet jo monta vuotta ja monelta olen kuullut hyviä kokemuksia. Mutta palaan raportoimaan vielä näistä, miten kestävät ja miten aika näihin suhtautuu. Kannattaa kysäistä Milenalta vielä lisää tuosta ihotyypistä tai mennä käymään paikan päällä, jos kulmat kiinnostelevat. Hän varmasti osaa kertoa lisää.
   Ihanaa viikon jatkoa 🙂

  • Kiitos Kirsi! Olen kyllä erittäin tyytyväinen!
   Mahtavaa viikon jatkoa myös sulle ja ihanaa lomaa <3

 • Mietinkin, että piditkö lippistä instassa jonkun yhteistyön takia, mutta piilottelitkin kulmakarvoja 🙂 ihan uteliaana vielä, että mitä sun kulmille on tapahtunut, vai onko ne aina ollut noin pienet?

  • Kiitos Anna kommentista. Hih, on mulla ollut lippis aiemminkin 🙂 Zalandosta sen tilasin, lempparimerkki.
   Oon joskus yläasteella nyppinyt kulmakarvoja mutta on ne olleet aika vaatimattomat muutenkin, tosi vaaleat ja huonosti erottuvat.
   Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *