Muutos..

..voi olla tervetullut, vaikka elämä olisikin ihan ookoo.

Vuoden viimeisiä hetkiä viedään! Olen tässä lomailun ohessa ohjaillut viimeisiä vakituisia ryhmäliikuntatuntejani. Aika haikea, mutta toisaalta helpottunut olo, että nyt se kuin päättömänä kanana edestakaisin säntäily lakkaa ja pystyn keskittymään täysillä niihin asioihin, joihin minun tulee keskittyä. Moni asia menee ensi vuonna uusiksi ja vaikka pyrinkin elämään hetkessä, tunnen silti kutkuttavaa jännitystä kaikesta tulevasta ja olo on hieman malttamatonkin.

Missään vaiheessa syksyä en ollut tyytymätön elämääni, aika ajoin tosin töiden määrä stressasi, vaikka pyrin eri tilanteisiin suhtautumaan näin on nyt -mentaliteetilla. Kun sitten ajatus muille töihin menemisestä tupsahti päähäni ja sitä olin riittävästi pyöritellyt eri näkökulmista, alkoi se tuntua oikealta vaihtoehdolta. Uskon, että kaiken on kuulunut mennä juuri näin kun on mennyt. Ja kun on muutoksen aika, sen vain tuntee. Ainakin silloin, jos malttaa pysähtyä tutkimaan eri vaihtoehtoja. Itsehän porskutin sitä vauhtia, etten ollut edes harkinnut, että jotain voisin arjessani muuttaa. Ehkä siihen vaikutti sekin, että kaikesta juoksemisesta ja eri ammattien handlaamisesta huolimatta diggailin työpäivistäni. Jos olisin ollut jotenkin epätyytyväinen elämääni, muutos olisi varmasti ollut aiemmin jo ajankohtainen.

Opin tästä senkin, että muutos on hyvästä ja virkistää, vaikka kaikki olisi ihan ookoo. Asioiden tutkiminen eri kantilta ja vaihtoehtojen punnitseminen ei ole ikinä väärin, ei edes silloin, kun kaikki sujuu ihan kivasti. Se, kun elämään tulee uusia asioita, se tuo ihmeellisen paljon uutta energiaa. Sitä tuntee kuin heräävänsä eloon uudelleen. Itse päätin tulevan työmuutoksen ohella laittaa myös hiukset uusiksi. Musta hiusväri, joka on vuosia ollut lähes tavaramerkkini, saa lähteä. Tilalle toivotan tosin useamman kampaajasession kautta oman ihanan maantienvärisen tukkani. Uutta intoa on tullut myös itsestäni huolehtimiseen. Tunneilla olen ollut aina asiakkaita varten, mutta nyt jää tilaa ihan eri tavalla omalle treenille: alan bodata ja juosta! (Välihuomautuksena tähän, että tosissaan bodaamaan aloittaneen ystäväni valmentaja on kieltänyt häneltä kävelylenkitkin, koska lihakset) Ja se, että elämään tulee uusia asioita, tarkoittaa sitä, että jostain vanhasta on luovuttava, vaikka se tekisi vähän kipeääkin. Kaikkea ei kuitenkaan voi tehdä yhtä aikaa, eikä tarvitsekaan.

Mikä ikinä haaveesi onkaan tai mitä ikinä haluat elämässäsi, tee se! Oli kyse sitten työpaikan tai ammatinvaihdosta, hiusten leikkaamisesta, uuden takin hankkimisesta, uudesta harrastuksesta, mistä tahansa. Tee se, jos se sinua yhtään kutsuu! Ja jos elämä on ihan ookoo, etkä ole edes osannut ajatella muutosta, pysähdy hetkeksi. Pysähdy, hengitä ja näe koko se mahdollisuuksien kirjo, joka sinullakin on edessäsi! Minä en olisi tässä, muutoksen hellässä syleilyssä ilman sitä, että olisin alkanut jälleen pysähdellä enemmän omassa arjessani.

Upeaa vuodenvaihdetta, jos ei ennen kuulla.

P.s. Kiitos teille kaikille, jotka tuette ja kannustatte kirjaprojektissani! Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen -kirjan Facebook-sivut ovat auki, tervetuloa. Kiitos myös edelliseen postaukseeni saamista kommenteista, lämmittivät todella minua jostain syvältä sisältä. Kiitos.

Näistä fiiliksissä kohti uutta kajoa ja uusia tunnelmia.

Näistä fiiliksissä kohti uutta kajoa ja uusia tunnelmia.