Oma fiilis, oma valinta!

Nyt on hyvä fiilinki! Eikä siihen ole tarvittu mitään kummia asioita. Oikeastaan mitään erityistä ei ole tapahtunut, ja se luultavasti onkin vastaus hyvään tuuleeni. Elämä on perusarkea. Tykkään!

Perusarkeani, tai siis osa siitä. Tykkään pikku isojalastani!

Joidenkin mielestä perusarki on ihan penaalista. Tai jos nyt ei aivan syvältä, niin se on kuitenkin kuolettavan tylsää. Siihenpä vastaan, että jokainen meistä on vastuussa omista ajatuksistaan. Kaikki päässämme pyörivät turhautuneisuuden, kyllästymisen ja negatiivisuuden asenteemme syntyvät tavasta, jolla olemme kullakin kerralla päättäneet ajatella. Ja nyt seuraa hyviä uutisia: Sinä voit ajatella toisin. Toki jos on aina kovin pessimistinen, synkkä ja ajattelee asioita aina huonoimman kautta, muutos voi olla varmasti vaikea. Mutta silti mahdollinen. Jee! Sen kun hoksaa, niin on jo hyvässä alussa kohti iloisempaa itseä.

Entäs sitten, jos olo vain tuntuu tylsältä, välinpitämättömältä ja kurjalta? Ilmakin on niin pimeä, kolea ja sateinen, että on paljon helpompi negistellä kuin olla ilopilleri ja kaikkien pitämä pikku kamu. Useimmiten tämäkin on kuitenkin omaa päätöstä. Ei kukaan kai tosissaan voi sanoa nyt vain olevansa jonkinlainen ilman, että itse mahtaa sille mitään. Sitä voi vaikka aluksi päättää olla paremmalla mielellä. Ja jos jokin asia on ongelma, joka vetää mielen matalaksi, tee jotain. Sille ongelmalle.

No joo, vaikka kaikki olisi tosi jeesbuenosti, notkahduksiakin voi tapahtua. Eilen olisi ollut kireää ilmettä tarjolla Ikean parkkipaikalla. Kun yrittää tunkea muun muassa isohkoa patjaa autoon samalla taaperon maitopurkkia avaten ja maitoa tuttipulloon sihdaten pimeällä ja sateisella parkkipaikalla jossa tuulee niin paljon että luulee että tukka lähtee irti ja takana on hyvin valvottu yö josta on aiheutunut totaaliväsymys seuranaan myös väsymystään kitissyt 11-kuinen, pakko tunnustaa, minulta taisi lipsahtaa taivaan tuuliin muutama voimasana. Mutta onneksi vain muutama! Ja minuutin päästä jo hymyilytti.

Oikeasti, kun välttelee parhaimman mukaan negatiivisia mielikuvia ja ajatuksia, vanhoissa sotkuissa elämistä tai sitä, että kuvittelee itsensä mokaavan jossain tilanteessa (esimerkiksi tentissä, työhaastattelussa tai presentaatiossa, joka on pidettävä ison joukon edessä) ennen kuin on edes ehtinyt mokata, elämä ei olekaan niin kamalan haastavaa, vaan itse asiassa aika leppoisaa. Negistely on hidaste ja ajan haaskausta. Paljon hauskempaa on olla iloisena.

Ajattele mieluummin, että sinä osaat, pystyt ja kykenet. Ajattele hyviä puolia ja asioita elämässä. Se mitä ajattelet, sitä tapahtuu.

Tämä tiivistää kaiken! Muuta ei tarvitse enää sanoa.