Silmälasien päivitys sujui hienosti Specsavers Redissä

Mainos: Specsavers Redi, Kauppakeskus Redi

Kaksi ja puoli vuotta sitten tein yhteistyön Specsaversin ja nimenomaan Kauppakeskus Redin Specsaversin kanssa, ja nyt oli aika uusia rillit. Syksyn mittaan olin tehnyt huomion, että näin silmälaseillani jotenkin suttuisemmin kuin ennen, ja niinhän se oli, että lasit oli päivitettävä.

Silmien terveys on itselleni tärkeä asia siksikin, että vielä näin etäaikana joudun olemaan tosi paljon koneella ja tuijotan myös paljon kännykkää. Haluan suojella silmiäni niin hyvin kuin mahdollista ja haluan myös nähdä hyvin ilman, että silmäni joutuvat ponnistelemaan ja rasittuvat turhaan liikaa.

Pari vuotta sitten olin saanut monitehot, mutta niille ei ollutkaan enää tarvetta. Lähelle näkeminen oli kuitenkin hieman heikentynyt, minkä olin kyllä huomannut. Kännykkää piti viedä kauemmas kasvojen edestä ja iltaisin kirjaa lukiessa harmittelin välillä, pitääkö teksti painaa niin pienellä präntillä.

No, ei hätää! Specsavers Redin optikko-yrittäjä Anna-Riitta Ripatin avustuksella osasin valita itselleni paitsi oikeat kehykset, myös itseäni mahdollisimman hyvin palvelevat linssit: Toiset lasini ovat 1-teholukulasit, joita käytän esimerkiksi tietokoneella, kirjaa lukiessa ja opiskellessa. Toiset lasit ovat muutama kuukausi sitten lanseerattua uutta teknologiaa olevat SuperDigital Focus 123 -lasit, jotka on kehitetty monipuolisempaan näkemiseen. Niiden etuna on se, että niillä näkee peruslukulaseja kauemmas. Minun lasini ovat kolmen metrin versiot, jolloin sisällä ollessani laseja ei tarvitse ottaa pois, kun katson muuta kuin tietokoneen näyttöä tai mitä nyt läheltä katsonkaan. Laseilla siis näkee hyvin paitsi lähelle, myös kauemmas kuin lukulaseilla ja niitä voi suositella kaikille, joiden arkeen kuuluu erilaista toimintaa lähi- ja välialueen katseluetäisyyksillä.

Specsavers Redi löytyy nyt Kauppakeskus Redin toisesta kerroksesta. Sieltä saat takuuvarmasti apua silmälasihankinnoissa.
Specsavers Redin optikko-yrittäjä Anna-Riitta Ripatti on rautainen ammattilainen, ja osaa auttaa osaavan henkilökunnan kanssa myös asiakasta, jolla ei ole vahvoja omia visioita tulevista laseista.
Itse ihastuin useisiin vaaleasävyisiin kehyksiin.
Näissä Valerien kehyksissä viehättivät ohuet metallisangat.
Nämä lasit olivat aika samantyyppiset kuin toiset aiemmat. Siksi en päätynyt näihin, vaikka nämä ovat ihanat.
Valinta oli jälleen hyvin vaikea.

Specsavers Redin uudet tilat Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa

Specsavers Redi muutti tammikuun lopussa uusiin tiloihin Kauppakeskus Redissä, ja se löytyy nyt kauppakeskuksen toisesta kerroksesta läheltä pääovien toiseen kerrokseen johtavia rullaportaita. Uudet tilat ovat tosi raikkaat ja kivat, ja sijainti mainio.

Ensin minulle tehtiin näöntarkastus, ja Anna-Riitta myös muistutti, että omassa iässäni (44) olisi hyvä pistäytyä jossain vaiheessa myös silmälääkärin pakeilla. Tarkastuksesta kului vain pari viikkoa ja lasit olivat noudettavissa.

Olin Anna-Riitan avustuksella päätynyt kaksiin hyvin erilaisiin, ruotsalaissuunnittelija Valerie Aflalon Valerie 10 -kehyksiin, jotka olivat vintagehenkiset ja kevyet. Näihin kehyksiin tulivat juuri kyseiset SuperDigital Focus 123 -linssit, sillä epäilin, että näitä laseja tulen käyttämään enemmän. Toiset valitsemani lasit olivat ReWear-malliston sammaleenvihreät Jute-kehykset. ReWear-malliston lasit ovat osittain valmistettu kierrätetyistä ja biopohjaisista materiaaleista. Jälleen kerran kehysten valitseminen oli vaikeaa, sillä Specsavers Redin valikoima on hyvin laaja. Mutta niin sieltä lopulta karsiutuivat nämä kaksi monien erilaisten ja varteenotettavien vaihtoehtojen joukosta. Suosittelen menemään Redin Specsavers-liikkeeseen, jos tarvetta lasien uusimisille on. Siellä saat varmasti apua ja vinkkejä valintoihisi.

Päädyin valitsemaan kierrätysmallisto ReWearin Jute-kehykset.
Ja tässä Valerie-malliston aivan ihanat vintagehenkiset kehykset, jotka sopivat vaikka hupparin kanssa.

Kevään 2022 silmälasitrendit

Specsavers Redin optikko-yrittäjä Anna-Riitta kertoili myös kevään silmälasitrendeistä. Ylisuuret kehykset, maanläheiset sävyt, metalliset, hyvin ohuet sangat ja läpikuultavuus ovat nyt aallon harjalla. Toisaalta on myös ihmisiä, jotka kaipaavat paksua muovia olevia voimakkaita kehyksiä kasvojaan koristamaan. Makuasiahan tämä silmälasiasia on, ja mikä on yhden mieleen, voi olla toiselle kauhistus. Pääasia, että itse on tyytyväinen.

Reilun viikon olen laseja nyt käyttänyt enkä voi olla muuta kuin tyytyväinen. Ja niin vain ne Valerie-lasit ovat jo muodostuneet suosikeiksini, vaikka kummallekin laseille on varmasti paikkansa.

On ihanaa, kun ei tarvitse siristellä ja näkee taas paremmin, ilman, että silmät rasittuvat turhaan. Jälleen tunne siitä, että näin jotenkin suttuisesti, ei ollut harhaa, vaan fakta. Varsinkin jos tuntuu, että näkee huonommin kuin aiemmin tai eritavalla, kannattaa aika näöntarkastukseen varata oikeastaan samalta istumalta.