Sohvaperunan kootut selitykset

Miten voi olla, että olen päästänyt itseni näin huonoon kondikseen? Häikäilemättä olen käyttänyt syynä raskautta ja kuopusta. Usein vain olen unohtanut mainita sen, että hänellä on ikää jo vuosi ja kahdeksan kuukautta. Aika härskiä käyttää tarhaikäistä lasta tekosyynä sille, ettei saa itsestään irti edes raskauskilojen pudottamista.

Tänään oikeasti meinasi iskeä epätoivo lenkkipolulla. Aamulla ohjaamani sisäpyöräilytunnin jälkeen ajattelin vielä kipaista kevyen puolen tunnin juoksulenkin. Voin kertoa, että lenkistä olivat kipaisu ja keveys kyllä kaukana. Ja muuten, puhun nyt itsestäni ja omasta tilanteestani. Toki monen korvaan saattaa 1,5 tuntia liikuntaa samana päivänä kuulostaa paljolta. Mutta ennen kuopusta liikuin vähintään 10 tuntia viikossa. Nyt olen liikkunut ehkä saman verran kuukaudessa.

No saipahan treenikaverina toiminut puoliso palautella, samalla kun itse juoksin selkeästi hengästyneenä. Okei, meillä on taas nukuttu huonosti ja olen tehnyt paljon hommia, mutta silti loppukädessä en voi syyttää ketään muuta kuin itseäni. Puolivälissä lenkkiä päässäni alkoi kaikua monotoninen I can do it, I can do it. And I did! En olisi ikinä antanut itselleni anteeksi, jos olisin alkanut kävellä. Puolisoni epäili, että en ole siksi saanut itseäni kuntoon, sillä en ole pitänyt itsestäni tarpeeksi. Jäin miettimään tätä kommenttia. Kun hassua tässä on se, että olen ollut itseeni ihan tyytyväinen.

Mutta, pakko tunnustaa, että tänään juoksin todellakin mukavuusalueeni ulkopuolella. Metriäkään en olisi jaksanut juosta tuon 5,1 kilometrin ja 28,22 minuutin lisäksi.

Lähinnä kyllä tuntui siltä, että elämä loppuu!

Hyvä asia on se, että tästä ei ole kuin yksi tie ja se on ylöspäin. Toinen hyvä asia on se, että minulla on kaikki työkalut käsieni ulottuvilla, joilla saan itseni taas teräskuntoon. Kolmas asia on se, että olen lopen kyllästynyt nykyiseen tilanteeseeni ja motivaationi on todella korkealla. Neljäs asia on se, että pidän itsestäni, joten tuloksiakin voi odotella. Sillä jos inhoaisin kehoani, tuskin haluaisin tehdä sille hyvää eli liiikkua tai syödä terveellisesti.

Daa!

I can do it! Ja niin myös sinä!

Ja jos sohvan vetovoima alkaa houkutella minua liikaa puoleensa, tartunpa kirjoittamaani juttuun uusimmassa Kodin Kuvalehdessä. Sivulta 64 alkaa juttuni Kinttuihin vipinää.

Ei muuta kuin treeni-iloa viikonlopuksi!

Sisältää sohvaperunan kootut selitykset! Tunnistitko itsesi?