Täyden kympin muuttofirma Grabbarna Flytt

Kaupallinen yhteistyö: Grabbarna Flytt

Lokakuun viimeisenä perjantaina myöhään iltapäivästä kännykkääni saapui tekstari, joka sai itseni huokaisemaan helpotuksesta: ”Kamat muutettu. Megareippaita ja kohteliaita nuoria miehiä.” Tekstari oli puolisoltani, joka oli jäänyt muuttamaan Grabbarna Flytt -muuttofirma seuranaan. Ja onneksi apua oli, sillä itsehän olin kyseisen viikonlopun Ahvenanmaalla työreissulla. Muutto Etelä–Hermannista Töölöön osuikin kohtuullisen hankalaan ajankohtaan, sillä itse tosiaan lähdin muuttopäivän aamuna viiden aikaan reissuun, josta palasin sitten sunnuntaiyönä maanantaiaamuna alkavaan ensihoitajaopintojeni ensimmäiseen työharjoitteluun. 

Onneksi saimme apuun Grabbarna Flytt -muuttofirman, joka osoittautui kaikinpuolin todelliseksi helmeksi. Vertailumateriaaliakin löytyy, sillä aiemmin olemme kahdesti käyttäneet toisia muuttofirmoja apuna.

Laatikot toimitettiin pari viikkoa ennen muuttoa meille vanhaan kotiin.
Grabbarna Flytt fixar allt!

Grabbarna Flytt: Alusta loppuun priimaa palvelua

Jo heti sähköpostitse asioidessa jäi Grabbarna Flyttista tosi hyvä fiilis. Saimmekin vaikutelman, joka myöhemmin osoittautui todeksi: koko palveluketju aina ensimmäisestä asiakaskontaktista muuttolaatikoiden toimittamiseen muuttajalle, itse muuttoon ja laatikoiden pois hakuun on hiottu ihan viimeisen päälle. Lisäksi Grabbarna Flyttin kanssa saattoi asioida kummalla kotimaisella tahansa, oli mukavaa, että kerrankin sai puhua myös ruotsia, osan perheestäni äidinkieltä. Ei sekään itsestäänselvyys nykyaikana.

Muutimme 91 neliöstä 74 neliöön, joten olin suorittanut tavaroiden harvennusta koko lokakuun. Vaatteita oli viety second handiin, jotain kierrätyskeskukseen, eräpäivänsä nähnyt jenkkisänky haettiin hävitettäväksi ja huonekaluja oli myyty Instagramissa. Tavaraa oli heitetty pois ja taloyhtiömme kierrätyshylly pursuili omaisuuttamme, joka sitten sujuvasti siirtyi naapurien koteihin. Silti tavaraa oli, ja isojen huonekalujen, kuten kirjahyllyn, sängyn ja sohvan lisäksi muutamat kirjoituspöydät, yöpöydät, ja tuoleja sekä pesukone. Vaatteet olivat pääosin jätesäkeissä ja kellarista tavara siirrettiin pitkälti muovilaatikoissa suoraan uuden taloyhtiön kellariin.

Pulmia aiheutti vielä se, että uusi kotitalomme oli ollut aiemmin muussa käytössä ja varta vasten kunnostettu asumiskäyttöön, ja aikataulu oli hieman falskannut. Niinpä muuttokuorman saapuessa uuteen pihaan jouduttiin hieman odottamaan, mutta rakennustarkastus saatiin tehtyä ja muuttolupa annettiin joitain tunteja myöhemmin kuin alunperin oli ollut tarkoitus. Pieniä puutteita meillä yhä on kotonamme, mutta moni asia on tullut jo kuntoon. Vielä kun itse saisin omat vaatteeni kaappeihin asti, työharjoittelu sairaalassa on vienyt hieman mehuja ja homma jäi täksi viikonlopuksi. Muu perhe on saanut tavaransa paikoilleen jo ajat sitten.

Osa huonekaluista suojattiin, jotta ne eivät hajoa tai likaannu.
Grabbarna Flytt sai alkunsa siitä, kun kolme opiskelijaa halusivat tehdä töitä ja samalla kuntoilla. Kuuden vuoden aikana firma on laajentunut hurjasti.
Toiminta oli supertehokasta, ystävällistä ja kohteliasta. Timanttista asiakaspalvelua alusta loppuun.
Hommat hoituivat hienosti, vaikka emme olleet päivän ainoat muuttajat, kuten kuvasta näkyy.

Grabbarna Flyttin asenne on kohdillaan

Itse muutto sujui kuitenkin ihan nappiin. Puolisoni kehui moneen otteeseen pitkin päivää minulle tekstaritse, että Grabbarna Flyttin miehet ovat kovia painamaan hommia. Tauonkin he pitivät vasta, kun puolisoni sitä ehdotti ja haki heille lounaaksi protskupatukat, lihikset ja energiajuomat.

Grabbarna Flytt alkoi kolmen opiskelijan ajatuksesta tienata opintojen ohessa ja hoitaa kuntoilu töiden lomassa muuttoja tehdessä. Aluksi asiakaskunta koostui tutuista ja sukulaisista, mutta en voi muuta sanoa kuin iso kiitos, että toiminta laajeni sellaiseksi kuin se on tänä päivänä. Perustajat olivatkin nopeasti ymmärtäneet, että asiakkaat olivat kyllästyneitä joidenkin muuttofirmojen vähän sinnepäin toimintaan, ja ihastuneet Grabbarna Flyttin asenteeseen: kaikki hoituu oli sitten hissi ahdas, rikki tai jokin muu ongelma vastassa.

Voimme siis suositella Grabbarna Flyttia lämpimästi koko sydämestämme. Vaikka muutto osoittautui meille hankalaan ajankohtaan, asunto ei ollut vielä (eikä viikkoa myöhemminkään) ihan valmis ja taloon muutti samaan aikaan myös muita perheitä, mikään ei olisi voinut sujua paremmin.

Muutto on aina stressaava kokemus, vaikka se ihana asia onkin. Silloin on hyvä, kun muuttamassa on porukka, joka ei jumiudu ongelmiin, on tehokas ja ystävällinen, etsii ratkaisuja ja vielä asiakkaitaankin tsemppaa uskomaan, että kaikki kyllä järjestyy, tavalla tai toisella ja muutto hoituu parhain päin.

Grabbarna Flytt fixar allt – Tusen tack, ni är helt grymma! Rekommenderas varmt!

Muutto on aina iso ponnistus, joten muuttofirmalla on väliä.
Viikko muutosta näyttää tältä.
Vielä on pieniä puutteita, mutta uusi koti on ihana.
Jos joskus vielä muutetaan, niin Grabbarna Flytt on meidän ainoa oikea valinta.