Tee se nyt!

…Jos sen tekemiseen menee kaksi minuuttia tai vähemmän.

Vinkki mahdolliseen joulukiireeseen on poimittu muistaakseni Sanna Ehdinin kirjasta Enemmän energiaa (Basam Books 2012), jossa neuvotaan, että tee ne kaikki pikkuasiat heti tältä istumalta, joiden tekemiseen menee alle kaksi minuuttia tai vähemmän. Tätä ohjetta aion noudattaa itsekin, koska kun tuollaisen pikku asian tekee heti, niin se ei turhaan jää ajatuksiin pyörimään ja kuormita muistia tai jopa unohdu.

Mikään ei ole sen tylsempää kuin koko ajan miettiä sitä, mitä pitäisi tehdä, mutta sitten sitä ei kuitenkaan tule tehtyä, pelkästään ajateltua. Yritän muuten poistaa tuon pitäisi-sanan kokonaan sanavarastostani ja laittaa sen totaaliseen pannaan!

Meillä on joulu ihan levällään, mutta se tehdään, mikä ehditään, jaksetaan ja tarpeelliseksi katsotaan. Pääasia, että lapset viihtyvät ja aikuisillakin on leppoisaa.

Vielä yksi juttu, joka vain putkahti aamulla päähäni jostakin. Mieleeni tuli yllättäen Pisara-ohjelma, jossa keväällä luin kaverini houkuttelemana pätkän isosta kirjasta spinning-pyörän päällä. Lopetin lyhyen saarnani, ehehe, sanoihin:

Liikunnan lisäksi elämässä tärkeintä ovat rakkaus ja anteeksianto.

Näillä mennään! Muikeaa tiistaita!

Kesäiset terkut Pihlajasaaresta!

Kesäiset terkut Pihlajasaaresta!

P.s. Hyvinvointikirja-arvonta on nyt päättynyt, vastauksia tuli kaiken kaikkiaan 36 kappaletta, kiitos jokaiselle hienoista ajatuksista! Arvonnan suoritan illemmalla.