Tehokas ja helppo laituritreeni

Tänä kesänä olen jo muutaman kerran tehnyt tehokkaan ja hikisen laiturijumpan oman kehoni painolla ilman mitään välineitä. Miten helppoa, hauskaa ja hengästyttävää! Mökillä saaristossa liikuntamahdollisuudet ovat rajatummat eikä esimerkiksi juoksulenkille oikein pääse, jolloin treeni on helppo tehdä aikaa ja elämää nähneellä laiturilla. Seuraavaksi olen tosin ajatellut ottaa testiin mutkittelevat metsäpolut, joissa vauhti tuskin yltyy kovin kovaksi. Niitä olen toki kävellyt, mutten koskaan juossut.

Vanha aikaa nähnyt laituri kestää hyvin hyppimistäkin.

Vanha aikaa nähnyt laituri kestää hyvin hyppimistäkin.

Laituritreenissä tein peräjälkeen 10 liikettä ensin 10 kertaa kutakin, sitten yhdeksän, kahdeksan, seitsemän, kuusi, viisi, neljä, kolme ja kaksi kertaa per liike ja viimeisellä kierroksella enää vain yhden liikkeen kutakin. Liikkeet olin valinnut niin, että ne kuormittivat mahdollisimman tehokkaasti koko kehoa ja osa niistä nosti myös sykettä:

Burpee, ojentajadippi laiturin reunalla, etunojapunnerrus, istumaannousu-vatsaliike, askelkyykky vuorojaloin eteen, liikkuva lankku suorilta käsiltä kyynärnojaan ja takaisin, kierto sivulta sivulle -vatsaliike jalat ilmassa, vastakkaisen käden ja jalan ojennus selän pyöristyksellä, kolmoisjoustokyykky hypyllä ja lantionnosto selinmakuulla.

Loppupuolella piti hieman pysähdellä hengittelemään ja alun reipas tahti alkoi selkeästi hiipua. Viimeisen kierroksen jälkeen olin tarpeeksi loppu ja pulahdus 13 asteiseen meriveteen raikasti olon mukavasti. Liikkeitä olisin voinut tehdä myös esimerkiksi minuutti kutakin kolme kierrosta peräjälkeen, mutta laskeminen jotenkin motivoi (ja myös kierros kierrokselta hupenevat liikkeet!) eikä tarvinnut tuijotella kelloa, milloin minuutti on ohi.

Muu perhe istui katselemassa, kun emäntä jumppasi menemään.

Muu perhe istui katselemassa, kun emäntä jumppasi menemään.

Kilometrien sijaan juoksen mökillä aikaa

Siskoni mökillä vieraillessani juoksin aikaa, koska en tarkkaan tiennyt, miten pitkä matka minnekin on enkä ollut pakannut mukaani jo vuosia käyttämääni Suunnon kelloa, joka kertoo myös juostut kilometrit, sykkeet ja muut hifistelyt. Tavoitteeksi tuolla kerralla otin 40 minuuttia, mutta koko lenkin pituudeksi tuli lopulta 46 minuuttia.

Metsässä juokseminen on kyllä niin parasta!

Metsässä juokseminen on kyllä niin parasta!

En mitenkään fanaattisesti ota treenejä lomalla ja poikkeusolosuhteissa ollessani, mutta aina pakkaan lenkkarit ja treenivaatteet mukaan. Ennen kaikkea kesällä ja mökillä kannatan hyötyliikuntaa. Nostan ja kannan vettä kaivosta, roudaan polttopuita, seisoskelen mahdollisimman paljon. Vattupuskien tyhjentäminen metsässä oli varsinainen keskivartalo- ja tasapainotreeni. Myös mustikoiden poimiminen (tänä kesänä olen saanut kasaan jo rapiat 15 litraa) käy liikunnasta. Eilisen päivän vietimme metsätöissä puolisoni veljen mökillä. Oksien ja puiden kantaminen, leikkaaminen ja pilkkominen ja kasaaminen sai hien valumaan pitkin selkää ja kolmen tunnin urakoinnin jälkeen olin ihan loppu. Ja kun autolla ei voi ajaa pihaan asti, kaikki on kannettava veneeseen ja veneestä pois, mitä mukaan mielii.

Parasta kesäruokaa!

Parasta kesäruokaa!

Miten sinä liikut kesällä?

Mahtavaa uutta viikkoa ja hikisiä treenejä! Kuulema hellettä luvassa!