Tunteet tarttuvat

Nyt siitä on mustaa valkoisella! Olisin tosin voinut kertoa vastaavista kokemuksista myös itse, mutta kukaan ei kysynyt.

Huomasin Hesarissa uutisen, jossa kerrottiin, että voimakkaat tunteet tarttuvat ihmisestä toiseen. Tieto pohjautui suomalaistutkimukseen. Jutussa kerrottiin, että kun kaikille ryhmän jäsenille tarttuu samanlainen tunnetila, heidän aivonsa ja kehonsa käsittelevät ympäristöä samalla tavalla. 

Tuli heti mieleen vanha sananparsi joukossa tyhmyys tiivistyy, heh.

No joo, totta puhuen kannattaisi kuitenkin mieluummin muistaa tartuttaa toisiin iloa kuin tyhmyyttä. Ikävä kyllä myös negatiiviset tunteet tahtovat tarttua, vaikka pyrkisi kuinka pysymään coolina. Mitä läheisempi ihminen, sitä vaikeampi itselläni voi olla provosoitumatta toisen huonotuulisuudesta. Minä tiedän, sillä asunhan teinin kanssa, joka toisinaan voi olla melko kiukkuisella tuulella. Ei ehkä ihme, sillä olenhan rakkaan teinityttäreni mielestä ehkä kaupungin ainoa 34-vuotias kalkkis, joka siis vain ei tajua.

Toisen tunteisiin suhtautuminen vaatii siis itseltäni rutkasti harjoitusta. Vaikka tiedän, että toisen tunteista johtuvien omien tunteidenkin pitäisi antaa tulla ja mennä.

Mutta oikeasti, tämä tutkimustulos on aika ihana.

Mitä jos huomenna tänään teemme kaiken iloisena ja leveästi hymyillen, ja tartutamme samalla hyvää fiilistä jokaiseen tapaamaamme ihmiseen! Voi olla, että maailma muuttuu heti paremmaksi paikaksi.

Jos kuitenkin kohtaa sellaisen pahantuulisen tyypin, on ehkä hyvä muistaa se, että me kaikki elämme omaa elämäämme juuri sillä omalla polulla. Toinen tuskin on juuri samalla kohtaa kuin me.

Annetaan kaikkien kukkien kukkia.

Käännetään kiukku iloksi omalla käytöksellämme. Ja tartutetaan sitä iloa, ihan pirusti.

Ei voi olla muuta kuin iloinen, kun on niin ihanaa, lämmintä ja k e s ä!!