Turistina Helsingissä

Onpas ollut hauska päivä! Minulla on vielä tänään ja huomenna vapaapäivä kera Piksun, sillä puolisoni on Loviisan ulkosaaristossa laittamassa paikkoja kuntoon kesää varten. Eikä Piksu tykkää, että olen koneella, joten työnteosta ei arvatenkaan tule mitään. Aamulla sentään sain työskenneltyä tehokkaasti, sillä Piksu nukkuu kuin prinsessat eikä nykyään herää ennen kello kahdeksaa.

Torstaina pääsen vihdoin viemään työtavarani työhuoneelle ja sitten aloitan siellä kunnolla. Tykkään!

Kävimme tänään pyörähtämässä ystäviemme Sarin ja Pepin, 8 kk, kanssa Kaivarin Kanuunassa. Tarjolla olisi ollut vaikka mitä kiinnostavaa, mutta koska en tahdo hankkia mitään turhaa, sorruin vain pieneen nahkalaukkuun, 4 e.

Sitten menimme  Cafe Caruselliin kahville. Piksu nautti siellä lounaansa ja ympärillä olevasta hulinasta johtuen pää pyöri niin, että olimme kumpikin ihan porkkanassa. Piksu on myös oppinut tarttumaan itse lusikkaan, mikä ei juuri helpota ruokailutilannetta. Carusellissa törmäsin myös ihastuttavaan Peppiin, entiseen työkaveriini. Lisäksi kolmen lapsensa kanssa syömään tullut mukava nainen aloitti kovasti keskustelua viereisestä pöydästä. Minua hieman huvittaa, että vain Piksun kanssa liikkuessani minua pidetään automaattisesti yhden lapsen äitinä. Jos kerron, että minulla on kaksi muutakin, vastapuoli yleensä nolostuu. Ainakin viimeistään silloin, kun kerron minkä ikäisiä vanhemmat tyttäreni ovat. Monta hassua tilannetta on sattunut. Omasta mielestäni ei ole lainkaan noloa, että olen ns. teiniäiti. Enkä edes kunnolla ole, sillä täytinhän jo 20 kun vanhin lapseni oli 3 kuukauden ikäinen.

Pikku Tomppako se siinä? Taitaa sittenkin olla Piksu. Pitää syödä, ettei kuihdu pois, oli edesmenneellä mummollani tapana sanoa.

Kävelimme hetken merellisessä Eirassa ja Kultaseppä Kulmalan kohdalla muistin, että kas, ystäväni Mika työskentelee liikkeessä. Ei muuta kun soittamaan hänelle kadun toiselta puolelta. Olipas hauska nähdä häntäkin!

Ennen kuin jätimme keskustan hulinan, oli pakko käydä katsastamassa Galerie Forsblomin edustalla sijaitseva Kaarina Kaikkosen installaatio. Hieno oli!

Olimme kuin turistit Helsingissä. Mukavata.