Unelma

Yövuorolainen täällä hei! Normisti tähän aikaan olen nukkunut jo noin tunnin tai puolitoista, mutta viimeistelin juuri yhden työjutun ja päätin tulla vielä kirjaamaan muutaman sanasen unelmista. Minulla on runsaasti unelmia, tavoitteita ja haaveita, jotka vielä eivät ole ottaneet tulta alleen. Mietin sitten sitä, että no miksipä eivät. Koska ne todelliset unelmat, jotka olen tinkimättömästi halunnut toteuttaa, ovat toteutuneet. No, mistä sitten kiikastaa?

Itse olen tullut siihen tulokseen, että useimmiten unelman esteenä olemme me itse. Emme ajattele itsemme pystyvän toteuttamaan asiaa, josta haaveilemme. Tai sitten emme vain jaksa toteuttaa sitä. Silloin kiinnostusta ei taida olla tarpeeksi, eikä unelma ole todellinen unelma. Toki joskus myös ympäristö vastustaa meitä, mutta siitä me voimme olla välittämättä. Voimme valita itsemme vahvistamisen silloin, kun muut epäilevät meitä.

Mikä sitten unelman toteuttamisessa on tärkeää? No itse olen kokenut, että seuraavat seikat tukivat minua esimerkiksi parin vuoden takaisessa kirjaprojektissa.

1 Usko itseesi ja ideaasi. Jos sinä et usko itseesi, kuka uskoo? Luo mielessäsi vahva mielikuva siitä, että visiosi toteutuu.

2 Aloita lopputuloksesta. Kuvittele, miltä sinusta tuntuu, kun unelma on toteutunut. Missäpäin kehoa tunne on? Millaisia ajatuksia unelman toteutuminen sinussa herättää?

3 Vaali innostusta. Se on tärkeää. Älä lannistu tai luovuta. Toisina päivinä unelman tavoittelu ei tunnu niin mieleiseltä kuin toisina. Jos homma alkaa tuntua taakalta iloisen asian sijaan, pidä taukoa. Unelma ei karkaa minnekään!

4 Pidä kiinni tunteesta, mutta anna itsellesi ja prosessille aikaa. Ymmärrä se, ettei monikaan asia tapahdu päivässä tai viikossa. Joskus homma vaatii vuosienkin kypsyttelyä, kuten Naisen iholla -kirja, mutta jos todella tahdot saavuttaa jotain, se on sen arvoista.

Kun olin saanut kirjalle kustannussopimuksen, mietin paljon sitä, onko unelmassa tärkeämpää se tekemisen tunne kuin itse lopputulos. Jo etukäteen jännitin sitä, mitä sitten tapahtuu, kun deadlinepäivä on koittanut. No, ei iskenyt ainakaan samanlaista kriisiä kuin morsiameen, jonka vuosia suunnittelema hääpäivä on ohi. Minä olin yksinkertaisesti vain hyvin helpottunut.

Oli unelmasi mikä tahansa, nauti jo sen toteuttamisesta ja itse asiassa siitä unelmoinnistakin. Onhan Eckhart Tollekin kehottanut kiinnittämään huomiota enemmän itse tekemiseen kuin lopputulokseen. Ihan sama, onko kyse tiskaamisesta, työn teosta, juoksemisesta, unelmien tavoittelusta. Sitä paitsi kun keskittyy tekemiseen, on läsnä.

Ja niistä unelmista, no niitähän riittää, mutta kaikki ovat oikeastaan saavutettavissani. Juuri nyt haaveilen kerrostaloasunnosta Jätkäsaaressa, maratonin juoksemisesta, uudesta autosta, siitä, että minä ja muutkin saavat elää mahdollisimman terveenä ja iloisena, siitä, että voin auttaa ihmisiä, haaveilen huippuvalmentajaksi tulemisesta ja  täpötäydessä Finlandia-talossa luennoimisesta, spagaatista, matkasta New Yorkiin, pitkistä hiuksista, hellekesästä ja asiasta, joka ehkä tällä hetkellä pinnalla on kaikista eniten: nukkumisesta. Haaveilen siitä, että saan nukkua kahdeksan tunnit keskeytymättömät unet ja herään ilman pieniä varpaita naamallani. Kiitooooooos!!!!

Hyvää yötä! Kauniita unia ja vielä kauniimpia unelmia.

IMG_8967

Kuva vuosi sitten talvelta Jätkäsaaresta. Kelpuuttaisin vaikka tuon vihreän talon.