Unista ja oivalluksista

Onpa ihan mahtavaa, kun vihdoin alan olla terve. Saamani tropit ovat auttaneet tehokkaasti ja ensi viikon lopulla räjäytän potin kunnon treenien muodossa. En ole urheillut lainkaan nyt 2,5 viikkoon ja palan halusta päästä ohjaamaan ja liikkumaan. Ja jo etukäteen voin vain fiilistellä sitä lihaskipua, joka todennäköisesti tulee vallitsemaan koko kehossani ekan Bodypumpin jälkeen. Olen niin ansainnut sen. Eli treenipostauksia luvassa! Myös Berliinin maraton lähestyy, tosin talvijuoksijaksi en ryhdy edes maratonin takia. Minusta ei ole mitään järkeä hissutella tuolla liukkaalla ja koko ajan pelätä, että halkaisee kupolinsa kaatuessaan.

Kuten Facebookissakin kirjoitin, olen nyt muutaman viikon nähnyt todella paljon vauhdikkaita unia ja osan niiden tapahtumista muistan jopa aamusella herättyäni. Kaiken lisäksi herään aamuisin paitsi hyväntuulisena (en kyllä välttämättä pirteänä) niin usein myös jonkin vahvan oivalluksen kera. Fb:n unikeskusteluun osallistunut Monika muuten välitti meille Niina Matildan sanoja: Tässä kuussa alkavat pyhät unet. Saamme lahjana kaksitoista pyhien unien yötä aattoillasta lähtien. Jokainen yö kertoo tulevan vuoden yhden kuukauden tapahtumista. Aattoillasta lähtien tammikuu, sitten seuraavana yönä helmikuu jne. Kirjaa ylös pyhät unet ja tarkkaile tulevana vuonna, miten upeasti ne antavat osviittaa joka kuukaudelle. Pyhät unet ovat taivaan lahjoja, ne kannattaa todellakin tallentaa.

Todella kiinnostavaa! Ensi yöksi otankin sängyn viereeni kynän ja lehtiön. Unien kirjaaminen ylös on tuttua muutaman vuoden takaisesta uniryhmään osallistumisestakin.

No, tänä aamuna heräsin sen voimakkaan oivalluksen kera, että juuri nyt pitää elää sitä elämää, mitä haluaa ja kaipaa. Että on aivan turhan odotella sinne jonnekin, vaan oikea aika unelmaelämän aloittamiselle on juuri nyt, tältä istumalta. Tähän voi vaikuttaa se, että eilen lueskelin Vadelmalandian Annun päivityksen joka varmasti iskeytyi alitajuntaani. Ei sinällään mikään uusi asia tuo, mutta ehkä sitten oivalluksen asteella kyllä.

Siinä silmiäni availlessani mieleeni plumpsahteli seuraavanlaisia ajatuksia: Tartu tilaisuuksiin, joita elämä kuljettaa eteesi. Älä mieti, mitä muut sinusta ajattelevat. Jos intuitiosi sanoo, että jokin on hyvä juttu, nappaa siitä kiinni, täysillä. Muista sanoa aina rakkaillesi, mitä he sinulle merkitsevät. Elä jokainen hetki innostuneena. Älä vaivu ikinä enää epätoivoon, vaan nauti.

Minua lähes nauratti, kun näitä ajatuksia tuli kuin liukuhihnalta ja ampaisin samantien kirjaamaan ne ylös. Että sellainen aamu. Seuraavaksi ehkä alan puhua kukille.

Ja ohjeita on noudatettu tänään kuin huomaamatta. Aamun reippaan aurinkoisen kävelyn (miten voi mennä parissa viikossa näin huonoon kuntoon, että meinaa hengästyä ylämäessä ja illalla kolottaa lonkkia??) ja kiivaan kirjan parissa työskentelyn (perhe jo kyselee, että milloin se oikein lähtee painoon, me ei jakseta enää) sainkin yhtäkkisen onnellisuuskohtauksen. Yhtäkkiä vain oivalsin, että vaikka arjessani on vastoinkäymisiä ja murheita, niin silti elän elämäni parasta aikaa juuri nyt.

Minua on muuten pyydetty kirjoittamaan muun muassa esteiden voittamisesta ja se onkin todella postauksen arvoinen teema.

Kaunista lauantaita!

No näinpä. Siksi tämä onkin niin ihanaa. (Kuva: Pinterest)

No näinpä. Siksi tämä onkin niin ihanaa. (Kuva: Pinterest)