Valo maailmassa..

..sinä voit olla se.

Mikä ihana tunne herätä tänään 5.30 täysin virkeänä hyvin nukutun yön jälkeen ja olla aivan innoissaan siitä, että edessä on kaksi vapaapäivää! Mikään homma ei ole tuntunut vastenmieliseltä tälläkään viikolla, mutta töitä on tehty ja tuplavapaata vietetty – en edes muista milloin viimeksi. Pyysin nimittäin lomaa ohjauksista seuraavalle kolmelle sunnuntaille – joskus on hyvä kuunnella itseä ja omaa kehoa.

Eilen kirjoitin, etsin haastateltavia, muokkasin tekstejä, soittelin valmiskuvien perään, vedin pari jumppaa ja vielä kaksi valmennusta. Illalla ei ollut vaikeuksia saada unta, kun aktiivista työntekoa oli takana 12 tuntia. Silti päällimmäisenä tunteena oli ilo, aamusta iltaan.

Ja vaikka hakemaani työtä en saanutkaan, minulla on silti olo, että moni asia tulee päätökseensä ja muuttaa muotoaan tulevien viikkojen ja kuukausien aikana. On lopullisesti aika irrottaa asioista, jotka eivät enää palvele minua. Moni kysyy minulta usein, että miten pidän tämän paletin kasassa, kun on lapset, työ liikunnanohjaajana, työ toimittajana, työ ja työharjoittelu valmentajana (teen valmennuksia myös Unisportille ihan oikeina töinä omieni harkkavalmennusten lisäksi), kirjan tekeminen. Olen alkanut itsekin miettiä sitä, että olen jollain tapaa ollut ehkä riippuvainenkin tästä ihanasta sekamelskasta, mutta että oikeasti arjen ei tarvitse loppuelämää olla ihan näin monipuolista. Kun vielä vuosi sitten koin mahdottomana mennä istumaan toimitukseen tekemään vain yhtä lehteä, nyt se on alkanut tuntua kiinnostavalta vaihtoehdolta. Silti olen erittäin kiitollinen, että saan tehdä kaikkia näitä asioita, juuri nyt. Voin kuitenkin nähdä myös sen, että muut vaihtoehdot eivät ole enää poissuljettuja. Lopulta tämä jo useamman vuoden kestänyt vaihe ja vielä viime aikoina vain vauhtiaan kiihdyttänyt jakso on elämää, joka on opettanut minua hurjan paljon.

Mutta kuulkaas! Sellainen tuli mieleen, että tehdään tästä päivästä mahdollisimman hyvä niin itsellemme kuin muillekin.

Päätä jo aamulla herätessäsi olla valo tässä maailmassa. Silloin asiat vain soljuvat eteenpäin omalla rauhallisella painollaan ja hiljaa mielessäsi heittämiisi avunpyyntöihin vastataan salamannopeasti. Luovu peloista, jotka hienoista päätöksistäsi huolimatta aina tuppaavat muistuttamaan itsestään erityisesti silloin, kun olet väsynyt, apea, kiireinen tai jotenkin muuten poissa maailmankaikkeuden hyvän virrasta.

Helposti lipsut stressaamisen puolelle, vaikka hyvin tiedät ja nahoissasi tunnet, ettei siitä ole mitään hyötyä. Kuitenkin opit jokainen kerta ja jokainen jumitusaikasi epätoivossa on lyhyempi. Lopulta koittaa vielä hetki, kun epätoivoa et koe juuri lainkaan. Huolimatta siitä, millainen kaaos tai kiire ulkomaailmassasi ikinä vallitseekaan, olet sisältä rauhallinen.

Zen.

Se olkoon tavoitteesi ja sen toteutumiseen jaksa yhä uskoa.

Se on mahdollista! Ja kun sinne pääset, et halua sieltä enää pois!

Iloista perjantaita, ollaan valoja toisillemme.

Näin! (Kuva: Pinterest)

Näin! (Kuva: Pinterest)