Vastuu omasta hyvinvoinnista…

… on todellakin jokaisella itsellämme! Aijettä, mikä juhlajännityksen jälkeinen väsymys täällä painaa energioita alas. Olo on kuitenkin helpottunut ja iloinen.

Perjantaina nimittäin juhlistettiin Naisen iholla – kirjan julkaisua, joten nyt voin henkisestikin siirtyä uusiin projekteihin. Arkeen on ihana palata. Huomenna jatkuu Olonkeveys-koulutus, jonka jälkeen kasaan harjoitusryhmän kokoon kahdeksan viikon ajaksi. Te, jotka olitte kiinnostuneita ryhmään tulosta, meiliä on tulossa viimeistään keskiviikkona!

Perjantaiset juhlat menivät hienosti, porukkaa oli kivasti paikalla ja kirjoja sain signeerata kynä sauhuten, joten en ehtinyt ottamaan lainkaan valokuvia. Vaikka yritin revetä joka suuntaan, en ehtinyt jutella läheskään kaikkien kanssa niin paljon kuin olisin halunnut. Kirjassakin esiintyvän Bettie Blackheartin burleskiesitys oli viehättävä ja myöskin Sunday in Siberia -tiimin steppishow oli upea. Eilen sitten heräsinkin jo ennen kellonsoittoa ja lähdin samalla lookilla vielä töihin viettämään viimeistä lauantaita Fit-lehden Fit250-muuttujien kanssa.

Viikolla osallistuin myös todella kiinnostavaan infoon, ja pääsin tutustumaan yrityksille hyvinvointipalveluja järjestävän Common Love -yrityksen toimintaan. Kiinnostava aamu alkoi Pertti Ratilaisen ohjaamalla syvärentoutuksella. Makasimme joogamatoilla Joogakoulu Shantissa ja rentouduimme gongien ja äänimaljojen ytimiin asti menevien soundien vaikutuksesta. Vaikka parikymmentäminuuttisen rentoutuksen alussa mieli pälpätti ja ajatukset singahtelivat asiasta toiseen, loppuvaiheessa aloin todella rentoutua ja kylmät väristykset kulkivat välillä päänahassa asti. Tuolla tapaa voisi aloittaa jokaisen työpäivän! Ratilainen on rentouttanut äänimaljoillaan monenlaisia ihmisiä taviksista jääkiekkoilijoihin, ja totesi, että läheskään kaikki meistä eivät osaa edes rentoutua, vaikka niin luulemme. Stressipohjainen tila on monelle tässä hektisessä arjessa niin automaatio, että vaikka luulee olevansa rento, ei sitä ehkä olekaan. Täytyy ehdottomasti tutustua myös tuohon äänimaljahierontaan, jossa maljaa soitetaan ihmisen kehoa vasten, jolloin maljan värähtely menee solutasolle asti. Hyvin kiinnostavaa!

Infossa käytiin läpi minulle tuttuja asioita ja muun muassa puhuttiin oivalluksista ja yleensäkin hyvinvoinnista. Olen Common Love -yrityksen tyyppien kanssa täysin samaa mieltä siitä, että monella ei ole työkaluja hoitaa omaa hyvinvointiaan ja usein hyvinvoinnilla käsitetään vain fyysinen harjoittelu ja ehkä myös painonhallinta, mutta silloinkin ravitsemuksellisesta näkökulmasta. Toki nekin ovat tärkeitä asioita, mutta silloin kun keho, mieli, sielu ja ajatukset ovat synkassa, voimme oikeasti elää sitä unelmiemme elämää, toteuttaa itseämme ja myös voimme kokonaisvaltaisesti hyvin. Kukaan muu ei voi ottaa vastuuta toisen hyvinvoinnista, vaan olemme jokainen itse oman elämämme arkkitehti. Vaikka ulkopuolelta saammekin opastusta ja ohjausta, oivalluksia ei kukaan voi tehdä puolestamme. Eikä muutos tule ulkoapäin, vaan se on jotain, mikä syntyy sisällämme. Vanhoista ajatusmalleista irtipäästämisestä, henkisestä kasvusta ja omasta muutoksestani puhun muuten pian myös telkkarissa! Minut nimittäin pyydettiin vieraaksi hyvinvointiohjelmaan. Kerron sitten lisää, kun homma on purkissa. Epämukavuusalueella on hyvä vierailla säännöllisesti, se kasvattaa lisää.

Infossa puhuttiin myös syvän hengittämisen tärkeydestä ja siitä, miten palleahengitys palauttaa meidät omaan keskukseemme. Niin totta! Monesti vain se kunnollinen hengitystekniikka pääsee itseltäkin unohtumaan ja hengitys jää turhan pinnalliseksi. Kuitenkin tuo syvä hengitys on taito, joka meillä kaikilla on hallussamme ja voimme aloittaa sen vaikka heti, jo 10 minuutin hengittelytuokiolla on tutkittu olevan vaikutuksia fiiliksiin. Mahtavaa onkin se, että itse voi vaikuttaa omaan arkeensa pienillä asioilla, juuri tältä istumalta. Ei tarvitse siirtää vuoria, jotta voisi paremmin. Kun kiinnitämme pitkin päivää huomiota siihen, mitä tapahtuu, olemme enemmän läsnä.

Iloista ja energistä aurinkopäivää! Täällä pyritään pääsemään uuteen nousuun kaiken tuon perjantaisen riekkumisen jäljiltä. Ei sitä enää tässä iässä oikeasti jaksa valvoa, vaan mahtava on huomata se, että kaikista ihaninta on chillata kotona.

Tässä vielä ennen juhlahuumaa! Nyt on juhlat juhlittu ja aika siirtyä uusiin haasteisiin.

Tässä vielä ennen juhlahuumaa! Nyt on juhlat juhlittu ja aika siirtyä uusiin haasteisiin. Juhlakuosiin minut laittoi ihana Riia.