Yritän muuttua talvi-ihmiseksi

Olen päättänyt oppia pitämään talvesta, siis ihan oikeasti. Yritän muuttua talvi-ihmiseksi tänä talvena. En varsinaisesti ole ollut mikään talven vihaaja, mutta pidän vain enemmän kesästä, syksystä ja keväästä (tässä järjestyksessä). Koska nykyään rakastan ulkoilua ja kävelyä, olen päättänyt oppia innostumaan myös talvesta ja viettämään myös talvella mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Jos intohimoisesta sisäliikkujasta on tullut intohimoinen ulkoliikkuja, uskon, että tämä talven rakastamaan oppiminenkin on ihan mahdollista. Tänään maanantaina satoi sitten se ensilumi Helsinkiinkin ja harjoitukset ovat siis alkaneet.

Talveen liittyvä ongelmani on ehkä aina ollut se, että olen kova palelemaan ja ihan kotonakin saan välillä perheenjäseniltä kauhistelua jääkylmistä käsistäni. Palelen helposti erityisesti, jos joudun seisomaan kylmällä ilmalla pitkään paikallani, mutta nykyään nuorimman lapsen kanssa ulkoilukin on onneksi enemmän tekemistä kuin pihalla seisoskelua. 

Tätä ei varsinaisesti ole ollut ikävä, mutta…. Koipeni viime talvena. (Timo Turkka)

Tokaluokkalainen oppi lisäksi viime talvena laskettelemaan, kiitos siskoni perheen, ja skimbaamista on varmasti luvassa tulevanakin talvena. Itse en ole koskaan lasketellut ja hiihtämisestäkin on lähes 20 vuoden breikki kertakokeilua lukuun ottamatta. Miten minulla onkaan sellainen kutina, että sitä joutuu tulevan talven edetessä vielä hiihtokouluun tai suksiostoksille tai parhaassa tapauksessa molempia?

Juokseminen jatkuu läpi talven, eikä tunnu lainkaan inhottavalta edes ajatuksena. Ajattelen, että talvijuoksu on pukeutumiskysymys ja silloin, kun vaatteita on sopivasti, ei lenkillä tule liian kylmä eikä myöskään turhan kuuma. Polkujuoksu talvisessa metsässä on ihan parasta eikä napakkakaan räntäsade saa minua jättämään suunniteltua lenkkiä tekemättä. 

Ehkä talvesta pitäminen kokonaisvaltaisesti on myös pitkälti vaatetuskysymys, kuten talvella juostessa? Tulevaan talveen olen jo nyt varustautunut kunnollisilla vaatteilla ja kaapissani ovat vihdoin myös kunnolliset toppahousut. Ehkä opin pitämään talvesta, kun päällä on riittävästi vaatteita ja lakkaan palelemasta? 

Sitä paitsi onhan valkoinen maa ihan kauniin näköinen, harmaa loska ja pimeys vain eivät niin houkuta. Mutta tuntuu, että mitä enemmän ikää tulee lisää, sitä vaikeammaksi talvet käyvät. On siis aika muuttaa asennetta, pukeutua kunnon talvivaatteisiin ja opetella pitämään talvesta. 

Otan mielelläni vinkit vastaan, joilla muuttua talvi-ihmiseksi! Saa auttaa ihmistä hädässä. 

Mahtavaa viikon alkua,

Jenny

INSTAGRAMISSA: jenny_vastaiskuankeudelle

FACEBOOKISSA: vastaiskuankeudellefi