Ystävällisyyttä ja myötätuntoa..

..on ehdottoman hyvä osoittaa myös itselleen!

Uusi viikko on alkanut ja kirjat on arvottu. Kolmen hyvinvointikirjan paketti lähtee Saaralle ja Naisen iholla -kirja lähtee Memmulle. Paljon onnea voittajille! Laitan teille vielä kummallekin meiliä henkilökohtaisesti. Iso kiitos jokaiselle, joka kertoi hyvistä teoistaan, joita on itse tehnyt tai joita itselle on tehty. Kommenttiosioon tupsahti liuta mahtavia, ajatuksia herättäviä vastauksia, maailmassa on paljon hyvää. On mahtavaa, että ihmiset auttavat toisiaan ja ovat kiinnostuneita toistensa asioista ja hyvinvoinnista. Sitten tupsahtikin mieleeni se, että yhtä lailla samanlaisia hyviä tekoja tulee tehdä itselle kuin mitä teemme toisille, ja myös itselle tulee olla ystävällinen ja ymmärtäväinen. Hiljattain kirjoittamieni lehtijuttujen puitteissa olen huomannut sen, että moni hukkaa itsensä kiireen keskellä eikä lopulta edes osaa asettaa itseään kärkisijoille. Kuitenkin kun siitä toistenkaan hyvinvoinnista ei voi huolehtia, jos itse ei voi hyvin. Ja kun on aina vain huolehtinut muista, ei se itsen asettaminen etusijalle olekaan niin helppoa. Jos ei itse pidä itseään arvossa ja omia asioitaan tärkeinä, kukaan muukaan tuskin pitää. Kuinka sitten alkaa toimia, että tulisi vielä paremmaksi ystäväksi itsensä kanssa? No toimii itsensä kanssa niin kuin toimii juuri niiden ystävien tai muiden ihmisten kanssa. Pitää itseään hyvänä tyyppinä ja vaikka…

mieluummin kuin puristelee niitä vyötäröllä olevia jenkkakahvoja, suhtautuu niihin rakkaudella ja ajatuksella, että ne eivät ole ikuisia. Että mieluummin kuin töissä tehdyn mokan takia sättii ja kiroaa itseään, ottaa virheestä opiksi, korjaa sen niin hyvin kuin on mahdollista ja antaa sitten olla. Että kun huomaa kulkeneensa ketsuppia suupielessä koko päivän, osaa nauraa itselleen. Että kun takertuu huonoon palautteeseen ja velloo siinä päiväkausia, muistaa, että palaute on vain yhden ihmisen mielipide sinusta ja kyseisestä asiasta. Että kun auttaa muita niin paljon kuin ehtii, kysyy myös itseltään, mitä minulle kuuluu ja missä minä tarvitsen jeesiä. Että on itselleen rohkaiseva ja kannustava arvostelun sijaan. Että ei anna itsensä jumiutua pitäisi-ajatukseen, vaan todella tekee niitä asioita, joista unelmoi ja haaveilee ja ymmärtää järjestää niille aikaa. Että uskoo toisen kauniisiin sanoihin, eikä kohauta niille olkiaan ja vähättele, vaan sanoo yksinkertaisesti kiitos. Että etsii itsestään, saavutuksistaan ja ominaisuuksistaan myönteisiä puolia, mieluummin kuin kielteisiä. Että hyväksyy itsensä täysin, vaikka ei sitten kaikista omista puolista pitäisikään.

Uskon, että sellainen ihminen, joka osaa olla itselleen myötätuntoinen, osaa olla sitä myös muille. Kun ihminen osaa näyttää itselleen myötätuntoa, hän on sujut itsensä kanssa. Silloin sitä pyrkii olemaan se paras versio itsestään. Näkee muut ihmiset samankaltaisena itsensä kanssa. Ei arvota ihmisiä ulkoisten tai maallisten seikkojen perusteella. Välttää dissaamista ja pahan puhumista ja edes pyrkii kohtaamaan ihmiset sellaisina kuin he ovat. Ei puutu toisen elämään tai ota sitä henkilökohtaisesti. Ei tunne tarvetta takertua, sillä itse on jo itselleen riittävä, kaikki muu on vai plussaa ja bonaria.

Uskon siihen, että kun ihminen on sinut itsensä kanssa, hän on sinut myös muiden kanssa. Silloin ei tarvitse purkaa kiukkua tai mielipahaa toiseen ihmiseen, ei tuttuun eikä tuntemattomaan. Ei tarvitse olla kateellinen, koska toista ei koeta kilpailijana tai uhkana. Ei tarvitse pelätä, sillä turvallisuuden tunne ei löydy pari- tai ystävyyssuhteesta vaan omasta itsestä. Toisen onni ei ole itseltä pois, vaan toisen kanssa on helppo iloita.

Itse aion tammikuun rutistuksen jälkeen ottaa nyt ainakin hetken chillimmin. Lauantaina makoilin ystäväni sohvalla vailla ajatustakaan minkäänmoisesta kiireestä tai suorittamisesta. Silloin päätin, että tässä kuussa teen vähintään joka päivä yhden omasta mielestäni tosikivan asian ja osoitan itselleni rutkasti myötätuntoa ja myös otan sen mukisematta vastaan, hyvällä omatunnolla. Suosittelen samaa sinulle! Noita kivoja juttuja miettiessä selkeytyy myös se, mitä sitä todella haluaa ja mistä diggailee.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Tällä viikolla teen joka päivä jonkun erityiskivan asian, josta pidän. Lounassushia siis tiedossa!

Tässä kuussa teen joka päivä jonkun erityiskivan asian, josta pidän. Lounassushia siis tiedossa!