Oma elämä ja perhe

Viherkasvihulluus

Viherkasvihulluus on täällä! Tänään, kun olin toipilaan kanssa kotona, oli aikaa myös tarkastella viherkasviemme tilannetta.

Yhtenä päivänä tässä taannoin pakkasin miehen ja lapsen autoon ja huristimme naapurikaupungin Plantageniin. Sattui vielä niin sopivasti, että mestassa olivat alepäivät. Mukaan tarttui pullojukkaa, peikonlehteä kuin rahapuutakin. Siis aika perinteisiä kasveja. Nämä ovat harjoituskappaleita ja lisää saa tulla, mikäli maailmankaikkeus suo näille koekaniineilleni pitkää ikää.

Jo viime vuonna minun piti luoda parvekkeellemme kaupunkikeidas kasveilla, kesäkukilla ja yrteillä. Ihan en siinä onnistunut, mutta nyt on vakaa uusi yritys edessä. Ennen parvekekautta harjoittelen nyt sitten viherkasveilla. Nuoruudessani kämpissäni hengissä selvisivät kaktukset, jos nekään.

Koska en ole mikään käsistäni kätevä viherpeukalo, saattaa olla, että kasvini eivät selviä kanssani hengissä kovin kauan. Yhdenkin lehtien latvat ovat kuin kärähtäneet. Kyllä juttelen niille ja kastelen kerran pari viikossa. Jukkapalmu pääsi suihkuunkin taannoin karistamaan pölyt lehdiltään. Haluaisin niin onnistua näiden vehreiden herranterttujen kanssa.

Kysynkin, onko viherpeukaloita linjoilla? Mitkä kasvit olisivat helppohoitoisia, entä kuinka toimia näiden nykyisten kanssa?

Kuinka usein vettä, tarvitsevatko muuta ravinnetta? Mullat ovat vaihdettu, samoin ruukut ovat uudet. Ilahduin, kun huomasin peikonlehden jo kasvaneen hieman. Ehkä minulla on toivoa tai siis tarkemmin sanottuna kasveillani.

Ihanaa torstaita, toivoa!

 

 

5 thoughts on “Viherkasvihulluus

 1. Minä pidän kukista valtavasti, mutta alun innostuksen jälkeen hoitaminen jää satunnaisten kastelujen varaan. Yksi kasvi, joka on ollut minulla jo useita vuosia eikä tunnu pahastuvan hepposisesta hoitamisestani, on zamioculcas eli palmuvehka. Sitä voin suositella 😊

  1. Kiitos Sari! Minä pelkään, että kastelen liikaa :) Täytyy tutustua tuohon palmuvehkaan. Hassua, kun torstaina kirjoitin tämän postauksen ja perjantaina sain kirjan, jossa puhutaan paljon viherkasveista. Täytyy postata siitä myöhemmin, mutta näin tämä manifestointi näyttää toimivan :D
   Ihanaa viikonloppua sinulle!

 2. Minulla oli tuo sama minkä lehdet ”kärähtäneet” (nimeä en muista)🤔opiskeluaikoina. Kasvi oli t o d e l l a huonolla hoidolla,mikä ilmeisesti sen pelastus😄. Kastelin sitä todella harvoin ja kun kastelin vei suihkuun kunnolla,multaa en vaihtanut kuin ehkä kerran. Kasvi rehotti,kulki muutosta muuttoa mukanani…kunnes vuosien päästä tuli elinkaarensa päähän. Nyt olen miettinyt saman palmun hankkimista ja mikä oudointa olen myös mieltynyt anopinkieleen😃.
  Rahapula löytyy täältäkin huushollissa ja sitä ei todellakaan tarvitse hoitaa😂.
  Kivaa viikonloppua🌱

  1. Kiitos Kirsi! Hankin toisen samanmoisen, jos tuo kärähtänyt saisi virtaa kaveristaan! Ne halaavat toisiaan ja vielä sinnittelevät kumpikin. Anopinkieli on tuttu nimeltä, mutta en yhtään muista, miltä se näyttää, pakko googlata :)
   Rahapula on täälläkin rahapuusta huolimatta :D :D Hihittelen täällä ääneen!
   Ihanaa viikonloppua sinulle! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *