Draaman ainekset…

..olisivat voineet olla ilmassa, mutta laskin kymmeneen. Hyvä minä.

Tässä hiljattain minun oli mahdollista valita, olenko loukkaantunut draamakuningatar, joka nostaa mekkalan vai huokaisenko syvään, valitsen näin on nyt -asenteen ja opettelen nauramaan eräälle sotkulle. Valitsin jälkimmäisen, taputaputapu. Ja oikeasti kyse ei ole mistään maailmaa mullistavasta asiasta, mutta toki minun hengentuotoksestani, joka on itselleni tärkeä ja rakaskin.

Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen -kirjani (readme.fi) kanssa ei nimittäin mennyt kaikki ihan putkeen tässä viime viikkoina. Kirja pääsi loppumaan useimmista netti- ja kirjakaupoista juuri äitienpäivän alla, mikä oli harmillista heidän kannaltaan, jotka kirjaa olivat kissojen ja koirien kanssa metsästäneet. Pahoittelen kovasti!

Kirjan toinen erähän on ollut painossa jo tovin, eikä senkään kanssa sujunut ihan pulmitta. Kustantajani pyynnöstä lisäsin kakkospainokseen 22 uutta ajatelmaa, jotka ovat alun perin parhaillaan teossa olevasta, Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen –kakkososasta. No, pieni tietokatkos oli sitten ollut kustantajan ja itseni välillä, sillä uusi, laajennettu painos olikin saanut tietämättäni uuden nimen! Se on nimeltään Sisäinen voima – 387 ajatusta parempaan arkeen. Sain tästä tietää ihan sattuman kautta henkilöltä, joka oli eräänä päivänä askarrellut kirjani kanssa työpäivänsä aikana. Kun minä sitten yritin d r a m a a t t i s e s t i pysäyttää painokoneet, oli valitettavasti liian myöhäistä ja kirjan kansien painaminen uusiksi ja niiden uudelleen kuljettaminen Juvalta Porvooseen olisi tullut ilmeisen kalliiksi. Vaikka minua harmitti ja hetken myös kiukutti, päätin antaa olla. Ymmärsin heti, että maailmassa on paljon isompiakin murheita kuin joku itsestäni väärältä tuntuva lukema. Vaikka olisin avautunut asiasta kuinka, tilanne ei olisi muuksi muuttunut. Sitä paitsi kustantajaa kohtaan ajatukseni ovat hyvin lämpimät, he ovat antaneet minulle mahdollisuuden koko opuksen julkaisuun ja nyt siis jo toinen painos on otettu, mikä yllätti itsenikin. Olen siis pelkästään vain kiitollinen, vaikka tietokatkoksesta hieman aluksi harmistuinkin. Kun eräs sitten minulle totesi, että aika viileästi otit tämän, että itse olisin kiukutellut enemmän, päätin jatkaa samalla viileällä linjalla ja päätin myös, että tämä 387-lukuinen kirja on keräilyerä ja jos kolmas painos tulee, se tulee palaamaan entiseen alkuperäiseen nimeensä. Eli nyt on kuulkaas keräilyharvinaisuus tarjolla, hehee.

Summa summarum: Kirjaa on nyt liikkeellä sitten kahdella eri numerolla. Kuitenkin Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen on noita 22 ajatelmaa lukuun ottamatta sama kirja kuin Sisäinen voima – 387 ajatusta parempaan arkeen. Nuo 22 uutta ajatelmaa tulen myös julkaisemaan Facebookissa pikimmiten. Ne ovat samalla myös esimaistiaisia tulevasta kakkososasta, joka pysyttelee osittain ykkösosan teemoissa, tosin freeseillä ajatuksilla, osittain nostaa kokonaan uusia teemoja esiin tai ainakin isommalla kädellä. Uuden, vasta teossa olevassa kirjassa puhutaan muun muassa itsensä rakastamisesta, rahasta ja anteeksiannosta. En ehkä muuten jaksa enää selittää ikinä tätä koko nimisotkua, joten ohjaan kyselijät jatkossa lukemaan tämän postauksen!

Koska saan uudesta kirjasatsista itselleni muutamat tekijäkappaleet, laitankin nyt uuden arvonnan pystyyn. Ja sitä ennen, edellisen arvonnan kirjavoittajat ovat tässä: Jultsis, sikkuralla, TS, TyttiH ja Niina. Laitan teille meiliä huomisen aikana ja kysyn osoitteita, jonne kirjat voin toimittaa. Suuri kiitos jokaiselle osallistuneelle. Kiitos kauniista tarinoista ja upeista vastauksista. Onnea voittajille.

Mutta nytpä arvon kolme kappaletta huomenna 13.5. painosta putkahtavaa Sisäinen voima – 387 ajatusta parempaan arkeen -kirjaa signeerauksella. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen, minkä teeman/mitä teemoja (ja miksi) haluaisit löytää Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen kakkososasta, joka siis on vasta teossa. Kommentointiaikaa sinulla on perjantai-iltaan 15.5. klo 24 saakka.

Huh! Että sellainen tarina! Itsekin olen ihan sekaisin, että miten se menikään, mutta tällä mennään. Iloisia lukuhetkiä, mitä ikinä sitten luetkaan.

Minä olen se eka ja alkuperäinen versio!

Minä olen se eka ja alkuperäinen versio! Pötkötän näin sivuttain, jotta numerot eivät niin erotu!