Draaman ainekset…

Draaman ainekset…

..olisivat voineet olla ilmassa, mutta laskin kymmeneen. Hyvä minä.

Tässä hiljattain minun oli mahdollista valita, olenko loukkaantunut draamakuningatar, joka nostaa mekkalan vai huokaisenko syvään, valitsen näin on nyt -asenteen ja opettelen nauramaan eräälle sotkulle. Valitsin jälkimmäisen, taputaputapu. Ja oikeasti kyse ei ole mistään maailmaa mullistavasta asiasta, mutta toki minun hengentuotoksestani, joka on itselleni tärkeä ja rakaskin.

Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen -kirjani (readme.fi) kanssa ei nimittäin mennyt kaikki ihan putkeen tässä viime viikkoina. Kirja pääsi loppumaan useimmista netti- ja kirjakaupoista juuri äitienpäivän alla, mikä oli harmillista heidän kannaltaan, jotka kirjaa olivat kissojen ja koirien kanssa metsästäneet. Pahoittelen kovasti!

Kirjan toinen erähän on ollut painossa jo tovin, eikä senkään kanssa sujunut ihan pulmitta. Kustantajani pyynnöstä lisäsin kakkospainokseen 22 uutta ajatelmaa, jotka ovat alun perin parhaillaan teossa olevasta, Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen –kakkososasta. No, pieni tietokatkos oli sitten ollut kustantajan ja itseni välillä, sillä uusi, laajennettu painos olikin saanut tietämättäni uuden nimen! Se on nimeltään Sisäinen voima – 387 ajatusta parempaan arkeen. Sain tästä tietää ihan sattuman kautta henkilöltä, joka oli eräänä päivänä askarrellut kirjani kanssa työpäivänsä aikana. Kun minä sitten yritin d r a m a a t t i s e s t i pysäyttää painokoneet, oli valitettavasti liian myöhäistä ja kirjan kansien painaminen uusiksi ja niiden uudelleen kuljettaminen Juvalta Porvooseen olisi tullut ilmeisen kalliiksi. Vaikka minua harmitti ja hetken myös kiukutti, päätin antaa olla. Ymmärsin heti, että maailmassa on paljon isompiakin murheita kuin joku itsestäni väärältä tuntuva lukema. Vaikka olisin avautunut asiasta kuinka, tilanne ei olisi muuksi muuttunut. Sitä paitsi kustantajaa kohtaan ajatukseni ovat hyvin lämpimät, he ovat antaneet minulle mahdollisuuden koko opuksen julkaisuun ja nyt siis jo toinen painos on otettu, mikä yllätti itsenikin. Olen siis pelkästään vain kiitollinen, vaikka tietokatkoksesta hieman aluksi harmistuinkin. Kun eräs sitten minulle totesi, että aika viileästi otit tämän, että itse olisin kiukutellut enemmän, päätin jatkaa samalla viileällä linjalla ja päätin myös, että tämä 387-lukuinen kirja on keräilyerä ja jos kolmas painos tulee, se tulee palaamaan entiseen alkuperäiseen nimeensä. Eli nyt on kuulkaas keräilyharvinaisuus tarjolla, hehee.

Summa summarum: Kirjaa on nyt liikkeellä sitten kahdella eri numerolla. Kuitenkin Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen on noita 22 ajatelmaa lukuun ottamatta sama kirja kuin Sisäinen voima – 387 ajatusta parempaan arkeen. Nuo 22 uutta ajatelmaa tulen myös julkaisemaan Facebookissa pikimmiten. Ne ovat samalla myös esimaistiaisia tulevasta kakkososasta, joka pysyttelee osittain ykkösosan teemoissa, tosin freeseillä ajatuksilla, osittain nostaa kokonaan uusia teemoja esiin tai ainakin isommalla kädellä. Uuden, vasta teossa olevassa kirjassa puhutaan muun muassa itsensä rakastamisesta, rahasta ja anteeksiannosta. En ehkä muuten jaksa enää selittää ikinä tätä koko nimisotkua, joten ohjaan kyselijät jatkossa lukemaan tämän postauksen!

Koska saan uudesta kirjasatsista itselleni muutamat tekijäkappaleet, laitankin nyt uuden arvonnan pystyyn. Ja sitä ennen, edellisen arvonnan kirjavoittajat ovat tässä: Jultsis, sikkuralla, TS, TyttiH ja Niina. Laitan teille meiliä huomisen aikana ja kysyn osoitteita, jonne kirjat voin toimittaa. Suuri kiitos jokaiselle osallistuneelle. Kiitos kauniista tarinoista ja upeista vastauksista. Onnea voittajille.

Mutta nytpä arvon kolme kappaletta huomenna 13.5. painosta putkahtavaa Sisäinen voima – 387 ajatusta parempaan arkeen -kirjaa signeerauksella. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen, minkä teeman/mitä teemoja (ja miksi) haluaisit löytää Sisäinen voima – 365 ajatusta parempaan arkeen kakkososasta, joka siis on vasta teossa. Kommentointiaikaa sinulla on perjantai-iltaan 15.5. klo 24 saakka.

Huh! Että sellainen tarina! Itsekin olen ihan sekaisin, että miten se menikään, mutta tällä mennään. Iloisia lukuhetkiä, mitä ikinä sitten luetkaan.

Minä olen se eka ja alkuperäinen versio!
Minä olen se eka ja alkuperäinen versio! Pötkötän näin sivuttain, jotta numerot eivät niin erotu!


76 thoughts on “Draaman ainekset…”

 • Apua mikä kommellus, käsittämättömän hienolla tavalla kyllä handlattu. 😀 Pisteet siitä, mua olis ketuttanut tollanen kyllä ihan mielettömästi -pieni perfektionisti kun olen. Mutta niin hienoa, että toinen painos on jo matkalla – ja kakkososakin tekeillä. Hyvä sinä! 🙂 Sisältöhän ratkaisee – ”Don’t judge a book by its cover!” 😉

  Nuo sun mainitsemat teemat on musta todella kiinnostavia, samoin irti päästäminen ja hetkessä eläminen. Raha on omassa elämässä melkoinen murhe jokseenkin aina ja siihen haluaisin oppia suhtautumaan toisella tavalla. Jotenkin se ajatus, että Asiat järjestyy kyllä, on aina vähän kadoksissa. Vaikka onko muka tilannetta, jossa asiat eivät olisi järjestyneet? No eipä ole, silti siihen on vaikea luottaa.

  Ihanaa viikon jatkoa!

 • Voi ei, että missasinkin tuon edellisen arvonnan! Onneksi tämän toisen huomasin ajoissa. Tulevassa kirjassasi kuulostaa erittäin hyvältä tuo anteeksiantaminen. Itselleni tapahtui 3,5v asia elämässä, jota on ollut todella vaikea hyväksyä ja jonka anteeksiantamisen tietäisin helpottavan elämääni. Siksi olen jo malttamaton, että saisin jälleen konsteja tuohonkin…irti päästämiseen. Lisäksi mielelläni lukisin vieläkin enemmän itsensä kuuntelemisesta…omien voimavarojen tiedostamisesta. Kenties? Oli mitä oli, se tulee varmasti olemaan oivaltavaa luettavaa. 🙂 <3

 • Uusia aiheita nyt onkin luvassa. En tällä hetkellä osaa nimetä toivomusta, kun en tiedä mitä kaikkea on jo tehty. Kiitos tähänastisista!

 • Hyvä sinä! Mahtava asennoituminen! 🙂

  Minua kiinnostaisi ”pahuuden” kohtaamisen ja erittäin vaikeisiin ja raskaisiin asiohin suhtautumisen teemat. Syystä että ne ovat omassa elämässäni nyt vahvasti tapetilla, ja vaikka olenkin kehittynyt valtavasti suhtautumisessani elämään ja sen kiemuroihin, on minulla suuria vaikeuksia päästä tasapainoon näiden jättiluokan murheiden kanssa.

 • Ai mikä tarina siitä sotkusta tulikaan…no eipä mitään…kyllä sinä hyvin sen osasit ottaa haltuun, ja tuleehan siitä harvinaisuus keräilyerä 😉 Minulla tuli tästä tarinasta nyt mieleen että yksi osa siinä uudessa teoksessa vois kertoa ”Onni onnetomuudesta”

  Aurinkoisin terveisin: Salme

 • Olipas kyllä hyvin selvitty harmituksesta! Juuri tuollaisten isompien ja pienempienkin arkisten harmitusten selviämiseen teemaa toiveena (tosin eka osa vielä lukematta, uusi painos odottelussa 😉 niin en tiedä onko siinä jo ollut) sekä miten esim väsyneenä tai nälkäisenä jaksaa skarpata olemaan vain tässä ja nyt 🙂

 • Minä olen valinnut tämän vuoden teemaksi itselleni sanan ”Simplify”. Monet asiat ovat oikeasti yksinkertaisia jos niistä ei tee itselleen vaikeita. Kovasti kuitenkin vielä harjoittelen tämän teeman parissa ja tähän liittyen haluaisin lukea ajatuksiasi.

 • Koomista tuo nimisotku vaikkakin varmasti todella olennainen osa koko kirjan identiteettiä. Keräilyharvinaisuus olisi kyllä superhuikeaa voittaa!!
  Mielelläni lukisin vauraus-teemasta, unelmista sekä niiden toteuttamisesta ja ihan arkityytyväisyydestä.
  Kaunista ja ihanaa kevättä Jenny!

 • No jopas sentään.. :/

  Haluaisin lukea lisää itsensä vahvistamisesta ja voimaantumisesta ja luottamisesta omaan intuitioon. 🙂

 • Haluaisin lukea teemasta, miten hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on, kaikessa epätäydellisyydessään ja riittämättömyydessään. Ja itsetunnon parantamisesta.

 • Tuolla aiemmin on jo tullut esille kaikki ne minua kiinnostavat aiheet. Suurin murhe on raha. Tiedän ettei raha tee onnelliseksi enkä tahdokaan kuin sen verran, että pärjään, MUTTA kun tulee kaikkea turhaa luettua ja sen myötä saan päähäni, että MINÄKIN tahdon tuon ja tuon ja vielä tuonkin. Sisustusblogit ovat täynnä mitä hienoimpia hienouksai ja se saa kyllä minussa aikaan sen, että oma koti alkaa tuntumaan nukkavierulta. Ja sitten tulee se ” minä haluan” fiilis, mutta kun ei ole varaa… sen myötä mieli sitten on matalalla ja kehä on valmis. Todellisuudessa en taitaisi viihtyä liian fiinissä kodissa kuitenkaan.

 • Loistava oivallus! Väärinymmärryksestä voittoon – eli keräilyharvinaisuuteen. Näkökulmaa vaihtamalla säästyy monelta harmitukselta. Mielelläni haluaisin vahvistusta uskooni ihmiseen ja ihmiskuntaan. Niin paljon on ollut pettymyksiä toisensa perään ihmisten ajattelemattomuuden ja itsekkyyden vuoksi. Ei meinaa enää jaksaa uskoa ja luottaa mihinkään tai kehenkään.

 • No jopas sattui soppa! Erikoista, että joku kukalie meni muuttamaan kirjasi nimen…ilman, että tiesit tästä mitään! :/ Hyvä, ihailtava asenne! Itsellä ois ehkä ollut se kuuluisa maailmanloppu…. 😉 Mutta hyviä teemoja nousi tuossa esiin. Itse oisin ehdottanut just itsensä rakastamista ja arvokkaana pitämistä, ns tavallisen arjen arvostamista ja meltdownin sallimista. Että muistaisi ettei aina tartte pinnistellä pyrkiäkseen täydellisyyteen. Kaikessa.

 • Haluaisin lukea ajatuksia rakkaan, läheisen ihmisen kärsimyksen kanssa elämisestä. Esim. elämisestä äitinä/tyttärenä oman lapsen/oman vanhemman hänelle kärsimystä ja voimakkaita kipuja aiheuttavien sairauksien kanssa. Siis sen tuskan kanssa jota itse kokee rakkaan ihmisen kärsiessä.

 • Upea suhtautuminen – nyt täytyy etsiä tuo harvinaisuus itselle 🙂 Irti päästäminen ja anteeksi antaminen niin itselle kuin toiselle ovat aiheita joita nyt itse mietin ja opettelen kuin myös sitä että itsensä voi päästää välillä helpommalla – kaiken ei tarvitse olla tiptop ja viimeisen päälle – että minä olenkin se joka asettaa sen vaatimustason eikä muut mutta miten sitä armollisuutta voi osoittaa itseään kohtaan kun koittaa olla täydellinen vaikka oman jaksamisen uhalla.

 • Oi ihan sinä, miten jaksoitkaan ottaa noin rauhallisesti. Haluaisin kuulla tästä ikuisesta riittämättömyyden tunteen voittamisesta, itsensä hyväksymisestä ja vanhemmuudesta. Ihanaa kevättä 🙂

 • Haluaisin lukea siitä mistä saisi apua ahdistuksen tunteeseen paniikin koittaessa.Mikä asaisi oman mielen rauhoittumaan.Kuinka saatamme itse aiheuttaa itsellemme huonon olon.

 • Haluaisin lukea irti päästämisestä ja kontrollifriikkiydestä luopumisesta. Niin paljon helpompaa olisi olla kun vaan hyväksyisi vastaantulevat tilanteet, olivat ne sitten kuinka haastavia tahansa. Vastaan hangoittelu kun on vain turhaa ajan ja energian haaskausta

 • Hups, itse en olisi varmaan selvinnyt noin kypsästi moisesta sähläyksestä.

  Lapsuuden traumat ja ’anteeksiantamattomien’ tekojen anteeksi antaminen ja niistä selviäminen.. siinä aiheita joiden käsittelyä toivoisin. Vaikka aika raskaita ja monisyisiä asioita ovatkin.

 • Kylläpä mutkia matkassa – ja mieleeni tuli lause ”tässä maailmassa ei ole mitään sattumaa ” ….

  Itseäni ehkä eniten liikuttaa ratkaisut juuri tämän tyyppisiin tilanteisiin: loukkaannunko, suutunko, vihastunko, ahdistunko vaiko valitsen toisen tien, miten annan tilanteen vaikuttaa itseeni…

  Myös kiitollisuus, henkisyys, hyvän jakaminen kiinnostaa.

  Ja ah, toivelistallani on tämä keräilyerä <3 mikä sen paremmin muistuttaisi siitä, miten voi aina valita miten suhtautuu asioihin !

  hugs!
  Tuula

 • Ostin ensimmäisen kirjasi heti kun se ilmestyi ja se aina yöpöydälläni, turvana .
  Minua kiinnostaa kuinka toimia kun huomaa sisältään nousevan masennuksen ja pienen yleisen paniikin elämään. Sekä mitä kaikkia asioita puhua lapselleen kun häntä kiusataan. Miten luoda uskoa ja toivoa että lapsikulta jaksaa…

 • Onnittelut Sinulle tyynestä tilanteen haltuunottamisesta kirjasi nimihässäkän suhteen! Haluaisin lukea siitä, että miten pitää ystävyys ystävyytenä ja rajata ystävän tiedostamattomat (?) hyväksikäyttöyritykset. Kiitos!

 • Haluaisin kuulla itsensä rakastamisesta ja hyväksymisestä sellaisena kuin on. Siitä kuinka päästä toisten liiallisesta miellyttämisestä eroon ja kuinka uskaltaisi tuoda omat ajatuksensa ja tunteensa esille.

 • Facebook-kirjoituksesi ovat päiväni kohokohta! Oikein odotan aamua, että saan taas lukea millä asenteella päivään lähdetään.

  Haluaisin etenkin lukea lisää, kuinka olla voisi kaiken arkikiireen keskellä olla paremmin läsnä lastensa elämässä – varsinkin kun on tällainen perfektionismiin taipuvainen, kuinka siitäkään pääsisi – että ei vaadi itseltään liikaa, eikä toisilta. Mikä on riittävän hyvä, sen kun oppisi!

 • Haluaisin saada tukea kuinka kysymyksen ”mihin minä uskon?” vastaus muuttuu totuudeksi ajatusmallin muutoksen kautta. Kuinka saisin lopullisen oivalluksen itsestä huolehtimisen polulla…

 • Rakkaus.

  Nimenomaan siis romanttisessa mielessä, ei niinkään itsensä rakastamisen näkökulmasta. Jokseenkin kulunut ja kliseinen aihe, mutta uudet näkökulmat ehkä juuri siksi olisivat tervetulleita. 🙂

 • Koska en ole vielä saanut tätä ihanaa opusta käsiini, niin yritetäänpäs nyt arvonnasta voittaa 🙂 Kovimmat kipupisteet ovat ehkäpä itselle armollisuuden osoittaminen ja itsensä rakastaminen – joten niihin liittyen kaikki voima-ajatukset on jees 🙂

 • Irtipäästäminen, omiin unelmiin uskominen ja se, ettei sillä ole väliä mitä muut niistä omista valinnoista ajattelevat.

 • Moi! Tällaiset aiheet kuin unelmoiminen ja erityisesti unelmien toteuttaminen, vanhasta irti päästäminen ja rohkeus antautua elämän vietäväksi. 🙂

 • Kuinka olla rohkea ja luottaa elämään ja siihen, että surut ja epäonni vahvistaa ja kasvattaa, ja sateen jälkeen paistaa aina aurinko <3

 • Kaikki aiheet mielenkiintoisia. Itse saan paljon voimaa aiheista, jos oikein unelmoi jostain niin halutessaan unelmat pystyy muuttamaan todeksi. Ja myös turha murehtiminen on turhaa..

 • Saako nyt ihan itsekkäästi toivoa teemoja..?

  Haluaisin lukea miten mennään kohti niitä itselle tärkeitä asioita ja miten niistä tulee rutiineja. Siitä että on tarpeeksi. Kiitollisuudesta. Unelmien muovaamisesta tavoitteiksi ja teoiksi. Myötätunnosta. Armollisuudesta.
  Ja mielellään kiitos lisää muistutuksia arjen ilojen tärkeydestä 🙂

 • Minua kiinnostaa aikalailla kaikki mistä yleensäkin kirjoitat. Ehkä rohkeus on se, mitä aina vaan kaipaan lisää.

 • En ollut sitä mitä minun piti olla. Enhän edes tiennyt miten olla. Nyt olen lähempänä sitä mitä voisin olla ja tiedän paremmin mitä haluan olla.
  Nyt ei tarvitse muuta kuin olla.

 • Haluaisin mielelläni lukea (kaikkien muiden teemojen ohella) erityisesti luottamuksesta ja uskosta, niin elämään yleensä kuin itseensäkin.

 • Aika samoja teemoja, mitä monet ovat jo maininneet, mutta minua kiinnostaisi lukea sellaisista aiheista kuin oman sisäisen äänen kuunteleminen ja intuitio, luottaminen elämän kantavaan voimaan ja kontrolloinnista irtipäästäminen.

 • Läsnäolosta, arjen pienistä voimavaralähteistä, oman tarkoituksen ja elämän merkityksen löytämisestä.

  Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja huomannut saavani usein voimaa jaksaa eteenpäin ajatuksistasi. Kiitos hyvästä blogista!

 • Ihanaa uusi kirja-arvonta! 🙂 Jenny, kaikki mistä kirjoitat, tuntuvat aina niin omaan elämäänkin sopivilta ja tuovat ajatuksia, hyvää mieltä ja uskoa siihen että elämä kantaa. Uskon että mitä tahansa päädytkin kirjoittamaan niin se osuu ja uppoaa tässä osoitteessa. Arvostan ja ihailen tosi paljon sitä miten paljon iloa tuot niin monelle ihmiselle! 🙂

  Juuri tällä hetkellä minua kiinnostaisi lukea kaikista eniten anteeksiannosta, rohkeudesta kulkea omaa polkua ja olla välittämättä muiden mielipiteistä, ystävyydestä ja ihmissuhteista, unelmien toteuttamisesta ja matkasta niitä kohti vaikeuksien keskellä, luovuudesta ja inspiraatiosta, onnellisuudesta, rakkaudesta ja armollisuudesta itseä kohtaan, kärsivällisyydestä, kiitollisuudesta, itsensä haastamisesta… lista varmaan jatkuisi vielä! Miksi juuri nämä? Ne ovat kaikki sellaisia mitkä aina välillä mietityttävät tavalla tai toisella ja olisi mielenkiintoista saada niistä kaikenlaisia näkökulmia ja nämä ovat myös kaikki sellaisia joissa toivon kehittyväni.

 • Haluaisin lukea myötätunnosta ja muiden huomioon ottamisesta. Hyvästä ja toimivasta balanssista rennon, rakastavan, anteliaan ja sosiaalisen arjen ja toisaalta tavoitteellisen liikkumisen välillä.

 • Ajatuksia siitä miten omat voimat kantaa ja kroppa jaksaa, kun vaan päättää niin. Kaikki on päänsisäisestä maailmasta kiinni! 🙂

 • Ajatuksia siitä hetkestä, kun näkee, että tehtävää on paljon, ei saa kiinni siitä, mistä pitäisi/olisi hyvä aloittaa. Siinä sitten vain ajatuksissa pyörii sellainen tekemisten lista; alusta loppuun uudelleen ja uudelleen ja se saa kylmän hien pintaan. Jos hoksaisit tähän tilanteeseen jonkin ajatusaaltoja tasaavan ajatuksen, sille olisi käyttöä.

 • No huh olisin itse ollut myöskin aivan raivona… Nyt tälle asialle voit jo varmaan nauraa,kommelluksia sattuu. Hyvää päivänjatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *